کد خبر:۹۶۶۶۸۰
نماینده مردم کابل در گفتگو با دانشجو:

رفتار طالبان با هزاره‌ها بسیار خوب بوده است/ معاون وزیر بهداشت دولت طالبان یک شیعه و تحصیل کرده قم است

جعفر مهدوی گفت:متاسفانه شاهد سهیم شدن جدی هزاره‌ها تا به حال در دولت فراگیر طالبان نبوده‌ایم به جز معاون وزیر صحت که بنده او را معرفی کرده بودم، ایشان پزشکی هستند که در قم تحصیل کرده‌اند و از بچه‌های متخصص هزاره می‌باشد.

جعفر مهدوی نماینده مردم کابل در مجلس افغانستان و موسس حزب ملت افغانستان در گفتگو با خبرنگار بین‌الملل خبرگزاری دانشجو پیرامون دیدار اخیر خود با طالبان گفت:در ماه‌های اخیر نه یک دیدار بلکه ده‌ها دیدار با سران طالبان داشته‌ام.طالبانی که در دوماه اخیرظاهرا شده‌اند با طالبان ۲۰ سال پیش بسیار فرق کرده است.زن‌ها می‌توانند آزادانه در بازارهای افغانستان رفت و آمد کنند.

وی پیرامون رفتار طالبان با شیعیان هزاره اظهار داشت:شاهد درگیری‌های جدی بین طالبان و هزاره‌ها در این مدت اخیر نبوده‌ایم و این بسیار جای تشکر دارد.اگر هم درگیری بسیار کوچکی بوجود آمده مقصر دو طرف بوده‌اند.

او ادامه داد: اما متاسفانه شاهد سهیم شدن جدی هزاره‌ها تا به حال در دولت فراگیر طالبان نبوده‌ایم به جز معاون وزیر صحت که بنده او را معرفی کرده بودم، ایشان پزشکی هستند که در قم تحصیل کرده‌اند و از بچه‌های متخصص هزاره می‌باشد.

 

کد ویدیو

مهدوی درباره تشکیل دولت فراگیر طالبان تصریح کرد:در صحبت‌هایی که شخصا با سران طالبان داشتم این قول داده شد که حتما در آینده از قومیت‌های مختلف افغان در دولت طالبان استفاده شود.به نظر بنده فعلا باید صبر کرد تا انشالله در آینده اتفاقات بهتری بیفتد. در حال حاضر استفاده از زور و جنگ تنها شرایط را برای مردم افغانستان بدتر خواهد کرد
اگر هم بخواهیم فشاری بر طالبان بیاوریم باید به وسیله جامعه‌های مدنی و بین‌المللی باشد و نه چیز دیگر.

نماینده مردم کابل پیرامون فرار نخبگان از افغانستان گفت: متاسفانه بیشتر نخبگان دانشگاهی از افغانستان خارج شده‌اند و این روند خروج همچنان ادامه دارد. انتصاب یک فرد غیر آکادمیک توسط طالبان به مدیریت دانشگاه کابل که دانشگاه مادر در افغانستان به حساب می‌آید باعث ناامیدی قشر نخبه دانشگاهی شد.

موسس حزب ملت افغانستان درباره عدم مقاومت مردم افغانستان در مقابل طالبان بیان کرد:دلیل عدم مقاومت مردم افغانستان، خستگی آنان از جنگ بود. مخصوصا این که قشر مدیر و نخبگان افغانستان تشکیل زندگی داده بودند و دوست نداشتند زندگی‌شان تحت تاثیر قرار بگیرد.فساد دولت کابل نیز علت دیگر در عدم مقاومت مردم بود.ازطرفی تبلیغات طالبان مبنی بر تغییرات آنان باعث شد تا مردم به سمت آنان روانه شوند.

وی افزود: اگر آقای غنی فرار نمی‌کرد با تشکیل یک دولت در نتیجه تفاهم سیاسی، باعث می‌شد تا طالبان حتما یک سری نکات مثل آزادی زنان را تمام و کمال رعایت کند.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار