به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران گرچه در ابتدای معاملات امروز با رشد مناسبی همراه شد، اما از میانه بازار رو به ریزش کرده و در نهایت شاخص کل با افزایش ۷۳۲ واحد به رقم یک میلیون و ۴۲۵ هزار و ۴۶۴ واحد رسید.
همچنین شاخص کل با معیار هموزن با کاهش ۱۴۰۹ واحد به رقم ۴۱۹ هزار و ۵۵۰ واحد رسید.
ارزش بازار در بورس تهران به بیش از ۵ میلیون و ۷۲۷ هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران امروز بیش از ۵.۵ میلیارد سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب ۱.۳ میلیون نوبت معامله و به ارزش ۴ هزار و ۸۰۱ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
ارزش معاملات در فرابورس هم امروز به بیش از ۱۰ هزار و ۸۹۴ میلیارد تومان رسید که با این حساب ارزش معاملات دو بازار از ۱۵ هزار و ۶۹۴ میلیارد تومان فراتر رفت.
امروز شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی فقط ۰.۵ درصد افزایش یافت، شاخص کل هموزن ۰.۳۳ درصد کاهش یافت، شاخص قیمت با معیار هموزن هم به همین میزان کاهش یافت. شاخص آزاد شناور ۰.۵ درصد افت کرد. شاخص بازار اول بورس ۰.۳ درصد تقویت شد، اما شاخص بازار دوم بورس ۰.۲۴ درصد کاهش یافت.
امروز نمادهای گسترش نفت و گاز پارسیان، پالایش نفت بندرعباس، سرمایهگذاری غدیر، پتروشیمی شیراز، پالایش نفت تهران و پتروشیمی پردیس به ترتیب بیشترین اثر افزایشی در شاخص بورس را داشتند و نماد فولاد مبارکه بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشته است.
همچنین خبر میرسد محمدیاسر طیبنیا به عنوان مدیرعامل جدید فولاد مبارکه منصوب شده است.
در فرابورس ایران هم شاخص کل با افزایش ۵۳ واحدی به رقم ۲۰ هزار و ۸۵۹ واحد رسید.
ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و ۱۶۴ هزار میلیارد تومان رسید.
ارزش بازار پایه به بیش از ۳۷۰ هزار میلیارد تومان رسید. معاملهگران امروز در فرابورس ایران بیش از ۲.۶ میلیارد سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب ۷۲۵ هزار فقره معامله و به ارزش ۱۰ هزار و ۸۹۵ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
امروز نمادهای آریا ساسول، پتروشیمی زاگرس، پتروشیمی تندگویان، صنعتی مینو، مجتمع جهان فولاد سیرجان به ترتیب بیشترین اثر تقویتی در شاخص فرابورس را داشتهاند و نمادهای بیمه پاسارگاد و سرمایهگذاری صبا تأمین بیشتر اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشتهاند.
با توجه به اینکه سرمایهگذاری در بورس همراه با ریسک و نوسان است بنابراین کارشناسان بازار سرمایه توصیه میکنند مردم از طریق صندوقهای سرمایهگذاری وارد بازار سرمایه شوند.
به گفته معاون اجرایی سازمان بورس در کشورهای پیشرفته در ازای هر نماد بورسی سه صندوق حضور دارند یعنی تعداد صندوقها در بازار سرمایه ۳ برابر شرکتها و نمادها است و ۷۰ درصد مردم کشورهای پیشرفته از طریق صندوقها وارد سرمایهگذاری میشوند در حالی که در کشور ما فقط ۴ درصد سرمایهگذاران از طریق صندوقها و نهادهای مالی بوده و ۹۶ درصد ترجیح دادند به صورت مستقیم وارد خرید و فروش سهام شرکتها شوند و، چون این شرکتها دارای ریسک و نوسان هستند، برخی از افراد که از سال گذشته وارد بازار سرمایه شدهاند، با ضررهای جبرانناپذیری روبهرو شدهاند به این لحاظ کارشناسان توصیه میکنند از طریق صندوقهایی با درآمد ثابت وارد بازار شوند و همچنین از محل پسانداز مازاد که نیاز فوری به آن نیست وارد شوند و قبل از خرید و فروش سهام حتما با افراد کارشناس و امین مشورت کنند.