کد خبر:۹۶۹۷۳۱
تحلیلگر سیاسی عراق در گفتگو با دانشجو:

عبادی، مالکی و الکاظمی قطعا نخست وزیر آینده عراق نخواهند شد / مطمئنا جنبش حقوق تاثیر گذار خواهد بود

حیدر البرزنجی در رابطه با نخست وزیر آینده عراق گفت: به طور حتم سه نخست وزیر قبلی، باز نخواهند گشت. توافقی برای تغییر وضعیت شکل گرفته؛ چرا که متاسفانه قبلی‌ها نتوانستند تا به اینجای کار، خدماتی ارائه دهند.

حیدر البرزنجی استاد دانشگاه و تحلیلگر سیاسی عراق در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، درباره انتخابات پارلمانی عراق، اظهار کرد: قانون انتخابات عراق تغییر کرده و هر فردی می‌تواند کاندید شود، بدون آنکه به جناحی به پیوندد. اما این مسئله نمی‌تواند فضا را به طور کلی تغییر دهد.

وی ادامه داد: میزانی از تغییر سیاسی دیده خواهد شد اما این مقدار در چارچوب کلی و فضای عمومی تاثیری نخواهد گذاشت. در چینش ائتلاف‌های سیاسی ممکن است تغییراتی ببینیم؛ اما من معتقدم در آینده شاهد راه‌یابی چهره‌های جدید به فضای پارلمان خواهیم بود.

کد ویدیو

این کارشناس عراقی گفت: در گذشته سوءمدیریت‌هایی وجود داشته است؛ البته این سوء مدیریت متوجه یک جریان یا حزب خاص نیست، چیزی که رسانه‌های طرف سعی می کنند به مخاطب القاء نمایند.

وی اضافه کرد: جریانات سیاسی که به اکثریت معروف‌اند و بیشتر، احزاب بیت شیعی هستند. این‌ها محاصره شده بودند. درست است که اکثریت عددی هستند اما تا به الان همچنان یک اقلیت سیاسی محسوب می‌شوند؛ چهره‌های قدیمی که از آن‌ها صحبت به میان می‌آید واقعاً طرفدار دارند. اما منتظریم که یک قدرت سیاسی جدید به میدان آید قدرتی که تجربه حضور در دولت‌های گذشته را نداشته باشد.

کد ویدیو

البرزنجی با بیان اینکه توافقی بین جریانات شیعی انجام خواهد شد، اظهار کرد: چارچوبی چارچوبی تحت عنوان «سازوکار راهبردی» یا «برنامه جامع» برای مدیریت قدرت بیتش ای وجود دارد، که این چارچوب هماهنگ کننده برای بیت شیعی، تمام این جریانات را شامل می‌شود. چه فتح، چه دولت قانون و چه ائتلاف صدر.

وی ادامه داد: قطعا این رقابت فقط با تعداد آرا و کرسی‌ها تمام نخواهد شد؛ بلکه در اینجا توافقاتی وجود خواهد داشت. در چارچوب این هماهنگی ها نزدیک به ۳۵ جلسه تاکنون برگزار شده است. این ها قواعد و داده هایی را شکل دادند که در نهایت قرار است منجر به انتخاب نخست وزیر شوند. طبیعی است که این مسئله بر اساس نتایج انتخابات پیش خواهد رفت؛ بر مبنای آن مقدار از رای و کرسی‌هایی که هر جریان بدان دست خواهد یافت.

کد ویدیو

این استاد دانشگاه تصریح کرد: مطمئناً جنبش حقوق وابسته به کتائب حزب الله تاثیر گذار خواهد بود. در نتیجه یک معادله سیاسی وجود دارد که می‌تواند مواضع را تغییر دهد. این معادله تجربیات و طرفدارانی دارد؛ جنبش حقوق از دل بحران‎ها شکل گرفت و به یک بخش مهم است مقاومت تبدیل شد.

وی افزود: مطمئناً شما هم می‌دانید که بیشتر عراقی‌ها عاشق مقاومت و فرزندان و مقاومتند؛ به خصوص آنهایی که با تقدیم شهدا و فداکاری را در راه امنیت عراق تمام کردند. در آخر بله، این جنبش حضور و شانس خود را خواهد داشت. این جریان تا کنون در هیچ دولتی مشارکت نداشته، مسئولیت‌های اجرایی عهده دار نبوده، پاکدست بوده است.

کد ویدیو

این تحلیلگر سیاسی درباره اینکه چرا نیروی های حشدالشعبی به عنوان نیروهای نظامی رای ندادند، گفت: من به این‌ها یک پاسخ می‌دهم؛ در زیارت اربعین امسال امام حسین همه دیدند که چگونه تصاویر و عکس‌های شهدای مقاومت، با عشق بر افراشته شدند. مطمئناً این عدم اشتراک حشدالشعبی با این نیروها دو بُعد دارد؛ یک بعد صلح جویانه و یک بعد امنیتی. بعد امنیتی به مدیریت فضای مجازی و پایگاه‌های اطلاع رسانی عراق در خارج از کشور مربوط می‌شود؛ که این امکانات در کشورهای امارات و اردن مستقر هستند. به همین خاطر و بر اساس ملاحظات امنیتی، حشدالشعبی نمی‌تواند برخی از اطلاعات را به کمیسیون بدهد؛ چرا که معتقد است این پایگاه ها باید در درون عراق باشند و از این جا مدیریت شوند. چنانچه امنیت لازم را برای نیروهای حشد الشعبی فراهم آورند، سپس به اشتراک نظر خواهند رسید. حتی تلاش‌های سیاسی صورت می‌گیرد تا حشد شبی را از مشارکت دور نماید، اما تمام طرفداران حشد به نیابت شرکت خواهند کرد. و در آنجا راه حل خوبی مطرح شد تا آن‌ها بتوانند در انتخابات امروز شرکت کنند.

کد ویدیو

البرزنجی با تاکید بر اینکه عبادی، مالکی و الکاظمی قطعا نخست وزیر آینده عراق نخواهند شد، بیان کرد: به طور حتم سه نخست وزیر قبلی، باز نخواهند گشت. توافقی برای تغییر وضعیت شکل گرفته؛ چرا که متاسفانه قبلی‌ها نتوانستند تا به اینجای کار، خدماتی ارائه دهند. معتقدم ما در آستانه یک مرحله جدید هستیم که با مرحله قبل خود مغایرت خواهد داشت.

کد ویدیو

وی اضافه کرد: مرحله‌ی قبل با بسیاری از رخدادها و بحران های اقتصادی سیاسی و امنیتی درگیر شده بود. اما بازگشت سه نخست وزیر سابق امری غیر ممکن است. چرا که اغلب جریان‌های سیاسی و حتی تیم هماهنگی درون شیعی در خصوص عدم بازگشت نخست وزیران سابق به اجماع رسیده‌اند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار