کد خبر:۹۷۰۱۳۲
روسیه:

حضور نظامی آمریکا در آسیای مرکزی غیرقابل قبول است

معاون وزارت خارجه روسیه هرگونه حضور نظامی آمریکا در آسیای مرکزی را غیر قابل قبول دانست.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، معاون وزارت خارجه روسیه روز سه شنبه در گفتگو با «ویکتوریا نولاند»، معاون وزیر خارجه آمریکا، به غیر قابل قبول بودن حضور نظامی آمریکا در آسیای مرکزی اشاره کرد.

«سرگئی ریابکوف» معاون وزارت خارجه روسیه در گفتگو با خبرگزاری «تاس» در زمینه ملاقات خود با این مقام ارشد آمریکایی گفت: «ما بر غیر قابل قبول بودن حضور نظامی آمریکا در کشور‌های آسیای مرکزی به هر شکلی که باشد تاکید کردیم.»

روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» پیشتر نوشته بود که روسیه و ایالات متحده درباره احتمال استفاده ارتش آمریکا از پایگاه‌های روسی در آسیای مرکزی گفتگو کرده بودند.

این در حالی است که وزیران خارجه سازمان پیمان امنیت جمعی نیز به تازگی در بیانیه مشترکی درباره وضعیت افغانستان اعلام کردند که با استقرار تأسیسات آمریکا و ناتو که از افغانستان خارج شده‌اند، در خاک خود مخالف هستند.

در این بیانیه آمده است: «کشور‌های عضو سازمان پیمان امنیت جمعی با استقرار زیرساخت‌های نظامی ایالات متحده و سایر کشور‌های ناتو که از افغانستان خارج شده‌اند و همچنین میزبانی اتباع افغان که با ماموریت‌های نظامی خارجی همکاری کرده‌اند، در قلمرو خود مخالف هستند، مگر در مواردی که به تصمیمات فوری برای اهداف بشردوستانه نیاز است.»

پیش‌تر مقام‌های مختلف روسیه از جمله «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه درباره تلاش آمریکا برای ایجاد تاسیسات لجستیکی به منظور استقرار پایگاه‌های نظامی خود در کشور‌های آسیای مرکزی هشدار داده و آن را تهدیدی برای ثبات منطقه‌ای خوانده بودند.

وزیر دفاع روسیه پیش از تکمیل برنامه خروج آمریکا از افغانستان گفته بود مسکو از این طرح‌ها که نتیجه خوبی نخواهد داشت و بلکه تنها به افزایش حضور سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در منطقه کمک خواهد کرد، آگاهی دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار