به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، به نقل از آر تی، دادگاه جنایی_نظامی مصر برای ۳۲ متهمی که قصد داشتند عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر و محمد بن نایف، ولیعهد سابق عربستان را در سال ۲۰۱۶ حین شرکت در اجلاس سران عرب در کشور موریتانی ترور کنند، حبس ابد صادر کرده است.
بر اساس اعتراف متهمان، آنان عضو گروهی با نام «استان سینا» شده بودند و قصد داشتند السیسی را ترور کنند برای این کار نیز یکی از افراد این گروه که از سال ۲۰۰۷ در بخش امنیت مرکزی مصر قرار داشت نحوه کار با اسلحه گرم و فنون نظامی را به باقی افراد گروه استان سینا آموزش میداد.
تیم امنیتی رئیس جمهور مصر ادعا کرد هنگامیکه او قصد داشت در اجلاس سران عرب در موریتانی شرکت کند، آنها متوجه شدند گروهی که از انقلاب (کودتای نظامی) ۳۰ ژوئن ۲۰۱۳ ناراضی هستند قصد دارند السیسی را ترور کنند. به همین خاطر رئیس جمهور مصر در دقایقی قبل از شروع این اجلاس از حضور در آن منصرف شد.
تیم تحقیقات مصری همچنین اعلام کردند این گروه در اجلاس سران عرب در سال ۲۰۱۶ قصد داشت محمد بن تایف، ولیعهد سابق عربستان را همراه با عبدالفتاح السیسی به قتل برساند.
در همان سال نیز مقامات موریتانی تایید کردند ده نفر در زمان اجلاس سران بازداشت شدند که بعدها با تحقیقاتی که از آنها انجام گرفت مشخص شد قصد داشتند چند تن از سران و مقامات عرب را ترور کنند.
در ژوئن ۲۰۱۳ و در سالگرد تحلیف محمد مرسی، پنجمین رئیس جمهور مصر شهرهای مختلف مصر عرصه تظاهرات علیه دولت جدید شد. مخالفان و در راس آنها محمد البرادعی خواهان کنارهگیری محمد مرسی از قدرت و برگزاری انتخابات زودهنگام در مصر بودند. پس از استعفای بیشتر کابینه مصر عبدالفتاح السیسی، وزیر دفاع سابق این کشور با کودتای نظامی قدرت را به دست گرفت و محمد مرسی به زندان افتاد.
اما مصر پس از به قدرت رسیدن السیسی هم شاهد اعتراضهای مردمی بود. از زمان برکناری محمد مرسی، اولین رئیس جمهور غیرنظامی مصر اعتراضات در این کشور آغاز شد که در پی آن هزاران نفر از مخالفان کودتا به زندان افتاده و دها نفر نیز محکوم به اعدام شدند.