محمود الربیعی، سخنگوی رسمی عصائب الحق در گفتگو با خبرنگار بینالملل خبرگزاری دانشجو، درباره ادعای تقلب در انتخابات عراق، اظهار کرد: ما امیدوار بودیم که انتخابات زودهنگام دهم این ماه نقطه آغاز جدیدی برای روند بازسازی و ایجاد دولت عراق و نهادهای آن، تأمین مبانی استقلال، ثبات، حاکمیت، امنیت، خدمات عمومی و رفاه باشد، اما به نظر میرسد که اراده خارجی بر مبنای اهداف دیگری استوار شده است؛ ارادهای از سوی دولت آمریکا، اسرائیل و کشورهای همسو با آنها.
وی ادامه داد: این دسته کشورها به سختی تلاش دارند تا روند انتخابات را به یک فتنه و آشوب تبدیل کنند، به طوری که درگیریهای اجتماعی و سیاسی، عراق را تضعیف کرده و امنیت و آرامش اجتماعی آن را از بین ببرد.
الربیعی با اشاره به اینکه این هدف از طریق جرائم بینالمللی (سایبری) که فضای کنونی عراق را تهدید میکند، دنبال شده است، تصریح کرد: حتی در چارچوب این تهدیدات، شاهد استفاده از کارتهایی بودیم که در اصل به رایدهندگان توزیع نشده بود. این مسئلهای بود که دستکاری نتایج انتخابات را آشکار و کمیساریای عالی انتخابات عراق را با مشکلات و آشفتگی بزرگی روبرو کرد.
وی عنوان کرد: در نهایت مشخص شد که سوء مدیریت و عدم صداقت در ارائه نتایج و سپس حذف، تغییر و جایگزینی نام کاندیداها صورت گرفته است، در خصوص آراء دیگران و ناتوانی آنها در کنترل عملکرد رسانهها صحبتی نمیکنیم؛ اما در نتیجه از دست دادن توانایی مسئولات در مدیریت صحیح نتایج فرآیند انتخابات، ما شاهد نتایج دستکاری شده بودیم. نتایجی که برای دهها نامزد در بخشها و مناطق مختلف عراق آشکار شده است.
عضو ائتلاف الفتح با بیان اینکه هرکس به تکرارهای عجیب آراء توجه کند و مقدار آنها را با بیمیلی ظاهری مردم مقایسه نماید، متوجه روشها و اهداف این یک بازی کثیف میشود، خاطرنشان کرد: موضوعاتی که به کشورهای متخاصم عراق مرتبط هستند؛ کشورهایی که نمیخواهند عراق و عراقیها برای همیشه به ثبات برسد. به همین دلیل است که ما اعلام و تأیید کردیم که ما از حقوق آرای نامزدهای خود نمیگذریم و این نتایج نادرست را رد میکنیم.
وی با تأکید بر اینکه با توجه به این دادهها، در حال حاضر نمیتوان در مورد روشهای تشکیل دولت و انتخاب نخست وزیر با تصمیم هر یک از طرفین روند سیاسی صحبت کرد، بیان کرد: ما روی این موضوع کار میکنیم و بر اساس اهداف اصلی، که مهمترین آنها آزادسازی کشور از هرگونه حضور نظامی اشغالگر خارجی، حفظ و حمایت از بسیج مردمی، توسعه سیستم دفاع هوایی، رهایی از محدودیتهای ایالات متحده در مورد پیمان پکن-بغداد، ادامه راه ابریشم، اتمام پروژهی عملیات کامل برق ملی و تکمیل پروژه ساخت بندر فاو، که همگی از اهداف اصلی برای پیشرفت اقتصادی هستند و عراقیها را از چالش فقر و بیکاری نجات میدهند. ما خطوطی قرمزی در مقابل کسانی که به وحدت کشور و مبارزه با تروریسم باور ندارند و برای عادی سازی با رژیم صهیونیستی تلاش میکنند، نداریم.
سخنگوی عصائب افزود: در مورد موضوع مواجهه با موارد تقلب و دستکاری در نتایج انتخابات، ما باید مراحل قانونی را دنبال کنیم؛ فعالیتهای مردمی و سیاسیای داریم که در بر اساس آنها و در سطوح مختلف، برای احقاق حقوق خود و حفظ آرای نامزدهای انتخاباتی و مردم خود انجام خواهیم داد.
وی گفت: در مورد ادامه کار دولت فعلی با توجه به انحلال مجلس نمایندگان، نظارت مردمی و پیگیری امور ادارات دولتی (نظارت سیاسی) از جمله وظایفی است که ما در قبال مردم خود به آن متعهد هستیم. ما عملکرد دولت را در دوره آینده مورد ارزیابی و سنجش قرار خواهیم داد.
الربیعی اضافه کرد: موضوع تعیین هر فردی به عنوان نخست وزیر همچنان تابع تفاهمات سیاسی خواهد بود که قطعاً تحت تأثیر نتایج نهایی انتخابات خواهد بود. ما خط قرمزهایی علیه هیچ سیاستمدار عراقی وضع نکردیم؛ برای ما مهم اینست که این فرد اشغالگری و عادی سازی را رد کرده و به دنبال خدمت به مردم عراق عزیزمان باشد.