به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی وزارت نفت، جواد اوجی وزیر نفت در گزارشی از سفرش به شهرستانهای فراشبند، فیروزآباد و قیر و کارزین به رئیسجمهوری در شورای اداری استان فارس گفت: تاکنون ۶ میدان گازی در این استان توسعه یافته و برای توسعه ۶ میدان گازی جدید که قول میدهیم اجرای آنها در دولت سیزدهم آغاز شود، اعتباری نزدیک به ۲ میلیارد دلار در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به انتظارهای مردم این مناطق برای توسعه میدان گازی آغار افزود: انشاءالله بهزودی طرح توسعه میدان گازی آغار اجرا میشود.
وزیر نفت با تأکید بر اینکه استان فارس با تولید روزانه ۱۱۴ میلیون مترمکعب گاز دومین تولیدکننده گاز کشور است، گفت: توسعه فاز دوم میدان آغار و فاز دوم پالایشگاه گازی فراشبند با ظرفیت ۲۰ میلیون مترمکعب و ۲۵۰ میلیون دلار اعتبار در دستور کار قرار گرفته است.
اوجی اجرایی شدن طرحهای فشارافزایی میدانهای شانول، هما، وراوی و تابناک را از دیگر مصوبههای این سفر دانست و گفت: ۴۰۰ میلیون دلار از اعتبارات وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران از سهم ۱۴.۵ درصد برای اجرای این طرحها در نظر گرفته شده است تا جلو افت فشار و تولید در این میدانها گرفته شود.
وی افزود: در حوزه نفت، هماکنون ظرفیت تولید روزانه ۴۲ هزار بشکه نفت در این استان وجود دارد که این رقم با بهرهبرداری از میدان خشت تا پایان سال ۱۴۰۰، ۱۰ هزار بشکه افزایش مییابد.
وزیر نفت ادامه داد: با افزایش حدود ۱۰ هزار بشکه دیگر در سال ۱۴۰۱، ظرفیت تولید روزانه نفت خام در استان فارس به ۶۰ هزار بشکه میرسد.
اوجی به دغدغههای مردم فراشبند برای توسعه میدان آغار، توسعه فاز ۲ پالایشگاه فراشبند و اصلاح محور شیراز - کوار - فیروزآباد - عسلویه اشاره کرد و گفت: این قول را میدهیم که با کمک وزارت راه و شهرسازی، ۸۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات طرحهای مسئولیت اجتماعی وزارت نفت برای استان فارس را به این مسیر پرمخاطره و پرتلفات، بهویژه در بخش کوار تا فیروزآباد اختصاص دهیم.
وزیر نفت با اشاره به دریافت درخواستهای پرشمار از سوی مردم منطقه فراشبند برای تخصیص آب به این منطقه افزود: در زمینه مسئولیتهای اجتماعی، طی این سفر ۱۱۵۰ میلیارد تومان از اعتبارات وزارت نفت به ۲۵۰ پروژه ورزشی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی اختصاص یافت که بخشی از این پروژهها تا پایان امسال و بخشی هم تا سال آینده به بهرهبرداری میرسند.
اوجی درباره وضع چهار پتروشیمی فیروزآباد، داراب، جهرم و فسا گفت: متأسفانه نزدیک ۱۵ سال است که سهام این پتروشیمیها بلاتکلیف مانده و سرمایهگذار اقدامی نکرده است. پیش از این سفر، این قول را دادم و مکاتباتی نیز داشتیم که تضمین خوراک اتان و اتلین این پتروشیمیها برای تولید اتیلن و پلیاتیلن انجام شود.
وی با تأکید بر لزوم تعیین تکلیف هر چه سریعتر این مجتمعها گفت: با توجه به استقبال نکردن سرمایهگذاران در طول سالهای گذشته، برنامه داریم تا انشاءالله با بسیج کردن هلدینگهای بزرگی همچون شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس، صندوق بازنشستگی صنعت نفت و پارسیان هلدینگ بتوانیم سرمایهگذار جایگزین را مشخص و تکلیف این چهار پتروشیمی را در این چهار منطقه تعیین کنیم.
وزیر نفت با اشاره به اینکه پروژههای بالادست تولید گاز، تولید نفت و نخستین مجتمع پتروشیمی ایران در مرودشت استان فارس وجود دارد، افزود: صنعت پتروشیمی، توسعه و تکمیل زنجیره ارزش در این صنعت، توسعه صنایع تکمیلی، تضمین خوراک برای بخش پیشران بهویژه صنایع شیمیایی را که در مجاورت مجتمع پتروشیمی شیراز قرار گرفته است جزو تعهدهای خود میدانیم و این قول را میدهیم که وزارت نفت افزون بر تضمین خوراک، حمایت لازم از سرمایهگذاران این عرصه را به عمل خواهد آورد.
اوجی از اتصال ۱۰۰ روستای استان فارس تا پایان امسال به شبکه گاز کشور خبر داد و تأکید کرد: ۴۴۰ واحد صنعتی و ۶ شهر نیز امسال به شبکه گاز کشور متصل میشوند.
وی همچنین از اختصاص ۵۷ میلیارد تومان اعتبار برای ساخت و تکمیل بیمارستان حضرت زینب (س) شیراز خبر داد و گفت: برای تکمیل برج فناوری پارک علم و فناوری استان فارس نیز ۱۰ میلیارد تومان از اعتبارات وزارت نفت اختصاص مییابد.
وزیر نفت اظهار کرد: در این سفر همچنین تصویب شد ۱۵ میلیارد تومان از اعتبارات وزارت نفت در حوزه مسئولیت اجتماعی برای افراد زیر پوشش سازمان بهزیستی و کمیته امداد و لولهکشی گاز خانوارهای زیر پوشش این سازمانها اختصاص یابد.