علیرضا خجستهپور، قائم مقام جامعه اسلامی مهندسین در گفتگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری دانشجو، پیرامون اینکه دولت سیزدهم تا امروز اقدامات مثبتی انجام داده اما به دلیل نبود سخنگو در هیئت دولت نتوانسته مردم را متقاعد سازد، گفت: باید به این نکته توجه کرد سخنگوی دولت چند وظیفه مهم دارد که اولین و مهمترین آن اطلاع رسانی است؛ یعنی اطلاع رسانی مصوبات دولت یا تصمیماتی که دولت اتخاذ میکند.
وی ادامه داد: در حال حاضر عدم وجود یک سخنگو در هیئت دولت به نظر میرسد که این تصمیمات را افراد و اشخاص مختلف از دولت مطرح میکنند. برخی تصمیمات از حوزه وزارت کشور، امور خارجه یا معاونت برنامه و بودجه مطرح میشود و وجود یک سخنگوی واحد در دولت حتما نیاز است تا این تصمیمات را به اطلاع مردم برساند.
این فعال سیاسی اصولگرا تصریح کرد: نکته دوم که حضور سخنگو در هیئت دولت را پر رنگ میکند، رفع ابهامات است. برخی اوقات مردم از تصمیمات دولت آگاه میشوند اما برایشان ابهاماتی وجود دارد و سخنگوی دولت میتواند به فوریت با جامعیتی که در دولت دارد از طریق رسانههای جمعی این ابهامات را رفع کند.
خجسته پور با اشاره به سومین وظیفه سخنگوی دولت، گفت: دفاع از کلیات دولت سومین وظیفه سخنگوی است. در دولت قبل دیدیم که سخنگوی دولت از درست و غلط کارهای دولت تمام قد دفاع میکرد. توقع این است که دولت سخنگویی داشته باشد تا بتواند اطلاع رسانی، رفع ابهامات و از کارهای خوب دولت سیزدهم دفاع کند تا مردم، اندیشمندان و دانشگاهیان در جریان اقدامات دولت قرار بگیرند.
عضو شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین به سفرهای استانی رئیس جمهور اشاره کرد و گفت: دولتها بر سر کار میآیند تا کار کنند و هیچکدامشان در پی خیانت به کشور نیستند، اما اقداماتی که دولتهای یازدهم و دوازدهم که به ریاست جمهوری روحانی اداره میشدند، متاسفانه به اعتماد عمومی ضربهای زیادی زد و مثلا کاهش مشارکت در انتخابات یکی از جلوههای این عملکرد بود.
وی ادامه داد: به نظر میرسد برنامه آیت الله رئیسی برای موضوع سفرهای استانی اول از همه میتواند این اعتماد عمومی را برگرداند؛ یعنی اعتماد بین مردم و کارگزاران نظام را ترمیم و افزایش دهد.
قائم مقام جامعه اسلامی مهندسین تصریح کرد: نکته دوم اینکه رئیس جمهور در یکی از همین سفرها اشاره کرد که ما قرار است مدیران و مردان میدان باشیم، یعنی قرار نیست پشت میز بنشینیم و از مرکز امور را پیگیری کنیم.
این فعال اصولگرا با اشاره به افرادی که به سفرهای استانی ایراد میگیرند، گفت: رئیس جمهور و وزرا پنج یا شش روز در مرکز به امور رسیدگی میکنند و یک یا نهایتا دو روز را به سفر استانی اختصاص میدهند. باید به این موضوع توجه شود که به هیچ وجه از کار دولت زده نمیشود بلکه در آن روز تعطیل یک اتفاق خوب برای آن استان رقم میخورد.
وی ادامه داد: حضور رئیس جمهور و اعضای کابینه در یک استان میتواند نظارت میدانی را به منصه ظهور برساند که متاسفانه در دولت یازدهم و دوازدهم این موضوع فراموش شده بود و باعث ضربه به اعتماد عمومی مردم شد.
خجسته پور با تاکید بر اینکه سفرهای استانی ثمرات مختلفی دارد، بیان کرد: مردم میتوانند کارگزاران نظام را از نزدیک ببینند و از آن طرف هم کارگزاران نظام از نزدیک مشکلات مردم آشنا میشوند و تنها بر مبنای گزارشات، اعداد و ارقام ارسالی کار نمیکنند. اصولا در بین مردم بودن آثار و تبعات فراوانی دارد و حتما باید برنامه ریزی خوبی شود، کمااینکه معاونت اجرایی رئیس جمهور موظف شده موضوع مصوبات سفرهای استانی را پیگیری کند.
قائم مقام جامعه اسلامی مهندسین گفت: بنابر این به نطر میرسد اولا آثار و برکات سفرهای استانی بسیار خوب است و دوم اینکه انشاءالله این سفرها ا برنامه ریزی مرتب و منظم و با مسئوليتي که در ستاد نهاد ریاست جمهوری برای آن در نظر گرفته شده و کارگروهی که در سایر وزارتخانهها تشکیل میشود، حتما مصوبات پیگیری شود و برای مردم مثمر ثمر باشد.