به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بورس اوراق بهادار تهران که هفته پیش رو به ریزش بود و انتقادات زیادی به خود برانگیخت امروز در اولین روز هفته روند رو به رشد طی کرد، به گونهای که با افزایش ۴۲ هزار و ۲۲۲ واحد به رقم یک میلیون و ۴۴۰ هزار و ۶۳۸ و احد رسید.
همچنین شاخص کل با معیار هموزن امروز با افزایش ۱۱ هزار و ۹۱۲ واحد به رقم ۳۸۶ هزار و ۲۵۴ واحد رسید.
ارزش بازار در بورس تهران به بیش از ۵ میلیون و ۷۵۴ هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران امروز بیش از ۴.۷ میلیارد سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب ۵۲۳ هزار فقره معامله و به ارزش ۵ هزار و ۲۱۹ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
امروز همه شاخصهای بورس سبز شدند که حاکی از افزایش همه شاخصها دارد بگونهای که شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی با رشد ۳ درصدی همراه شدند.
این دو شاخص با معیار هموزن ۳.۱ درصد رشد کردند، شاخص آزاد شناور ۲.۷ درصد افزایش یافت، شاخص بازار اول بورس ۳ درصد رشد کرد و شاخص بازار دوم بورس ۲.۹ درصد افزایش یافت.
نقشه معاملات شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۰ بورس تهران
امروز نمادهای شستا، فولاد مبارکه، پتروشیمی خلیجفارس، چادرملو، ملیمس، گلگهر و گسترش نفت و گاز پارسیان بیشترین اثر افزایش در شاخص بورس را داشتند.
در فرابورس ایران امروز شاخص کل با افزایش ۵۰۷ واحدی به رقم ۲۰ هزار و ۳۶۰ واحد رسید.
ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران بیش از یک میلیون و ۳۳۶ هزار میلیارد تومان شد ارزش بازار پایه فرابورس هم به بیش از ۳۵۶ هزار میلیارد تومان رسید.
معاملهگران امروز در فرابورس ایران بیش از ۲.۱ میلیارد سهام حقتقدم و اوراق مالی در قالب ۳۲۶ هزار معامله و به ارزش ۲ هزار و ۶۹۳ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
با این حساب ارزش معاملات دو بازار از ۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان هم گذشت.
امروز نمادهای آریا ساسول، گهر زمین، پتروشیمی زاگرس، صبا تأمین، پتروشیمی تندگویان و ذوبآهن اصفهان به ترتیب بیشترین اثر افزایشی در شاخص فرابورس ایران را داشتهاند.
به گزارش فارس، با توجه به اینکه عمده معاملهگران در فرابورس افراد حقیقی با سرمایههای اندک و خرد هستند بنابراین کارشناسان توصیه میکنند سرمایهگذاران حقیقی از خرید مستقیم سهام شرکتها خودداری کنند و به جای آن با توجه به درجه ریسکپذیری خود در صندوقهای با درآمد ثابت، صندوقهای مختلط و صندوقهای سرمایهگذاری در سهام در این بازار حاضر شوند.
همچنین بهتر است افراد تازهکار از طریق خرید سهام شرکتهای عرضه اولیه و سپس سهام شرکتهای هلدینگ چند رشتهای که معمولا بین ۷۰ تا ۸۰ شرکت زیرمجموعه دارند وارد شوند تا ریسک آنها بین شرکتهای مختلف پخش شود و از نوسانات بازار قدری در امان بمانند.
به هر حال بازار سرمایه با حضور ۵۸ میلیون ایرانی معادل ۷۰ درصد جمعیت به یک بازار بزرگی تبدیل شده دولت باید قوانین مرتبط با بازار را متناسب حضور گسترده مردم تغییر دهد و این بازار زمینه خوبی برای سرمایهگذاری مردم و تزریق پول به اقتصاد کشور است. همچنین دولت میتواند برای تأمین مالی شرکتهای خود از این بازار استفاده کند.