کد خبر:۹۷۵۸۲۷
در گفتگو با کارشناسان بررسی شد؛

پیش‌بینی وضعیت بورس در ماه‌های آینده/ اوراق فروشی و قیمت‌گذاری دستوری عوامل اصلی بی‌رمق شدن بازار پاییزی +فیلم

کارشناسان بازار سرمایه معتقدند فروش سنگین اوراق دولتی، قیمت‌گذاری دستوری و عدم پیش‌بینی پذیری شاخص‌های اقتصادی و نتیجه‌ی توافق برجام، فعالان و سهامداران را برای سرمایه گذاری مردد کرده است.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بازار بورس بعد از گذراندن بحران سقوط 1 میلیون واحدی شاخص که از 19 مرداد 99 شروع شد در اواخر بهار 1400 جان تازه ای گرفت و تا اواخر تابستان شاخص با روندی متعال مسیر صعودی را پیمود اما در شهریور ماه سال جاری دولت برای تامین مالی خود با عرضه اوراق قرضه در بازار بدهی بازار سهام را دچار کمبود نقدینیگی کرد و شاخص در فصل پاییز همانند برگ درختان قرمز شد و رمق از بازار بورس بخت بربست.

 

به دنبال کاهش بیش از 300 هزار واحدی شاخص کل در هفته های اخیر نمایندگان مجلس از احظار وزیر اقتصاد برای پاسخ به چرایی وضعیت بازار  خبر دادند که فردا قرار است در مجلس حاضر شود.

البته فعالان و کارشناسان بازار سرمایه سایر عوامل از جمله انتظارات از قیمت ارز و نرخ بهره را نیز در روند شاخص کل بورس موثر می دانند و پیشنهاداتی برای بهبود آن دارند که در ادامه مشاهده خواهید کرد.

 

 بهبود بلندمدت بورس نیازمند همکاری همه دستگاه‌هاست/ سهامداران انتظارات خود را با واقعیت‌ها تطبیق دهند

همچنین سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی شب گذشته در جلسه مشترک با کمیسیون اقتصادی که با هدف بررسی برنامه‌های وزارت اقتصاد برای ساماندهی وضعیت بازار سرمایه تشکیل شد، با اشاره به اینکه باید نگاه راهبردی به مسیر حرکت بازار سرمایه به عنوان یکی از اساسی‌ترین بازار‌ها داشته باشیم افزود: در کارگروه مشترکی که بین وزارت اقتصاد و کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تشکیل شده است، تلاش داریم جمع بندی نهایی ما تصویب مصوبه‌ای ماندگار جهت اصلاح بازار سرمایه باشد.

وی در ادامه به جلسه امروز صبح این وزارتخانه با بانک مرکزی اشاره کرد و  گفت: در این جلسه ابزار‌های تعیین نرخ سود بانکی که برای فعالان بازار سرمایه اهمیت دارد، مورد بررسی قرار گرفت و هماهنگی‌های لازم به منظور همسان سازی سیاستگذاری‌ها و بحث نرخ ارز  نیز به انجام رسید.

وزیر اقتصاد  تصریح کرد: دولت نقش شفاف سازی و سالم سازی بازار سرمایه را به عهده دارد و در تلاش برای ایجاد ثبات و اعتماد در بازار سرمایه است.

خاندوزی در حاشیه جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران نیز با اشاره به اینکه بازار سرمایه کشور نماد هماهنگی سیاست‌های مختلف در حوزه‌هایی از جمله صنعت، معدن، پتروشیمی، نفت و... است، بهبود بلند مدت و ایجاد اعتماد را مستلزم عملکرد تمام  این بخش‌ها دانست و گفت: سطح انتظارات سهام داران و فعالان بازار سرمایه با عملکرد وزارتخانه‌های اقتصادی مطابقت دارد و اینکه صرفاً یک وزارتخانه در بازار سرمایه نقش ایفاء کند حرف علمی نیست.

وزیر اقتصاد در این نشست از سهام داران خرد بازار سرمایه خواست سواد مالی خود را ارتقا داده و سطح انتظارات خویش را با واقعیت‌ها و جنس بازار سرمایه تطبیق دهند.

 

احمد اشتیاقی؛ مدیرعامل سابق کارگزاری بانک آینده و کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با دانشجو گفت: با احیای برجام، چون بازار‌های دیگر به هیچ وجه ارزنده نیستند بازار سرمایه با ورود وجوه نقدی می‌تواند با رشد قابل توجهی مواجه شود.

 

کد ویدیو

 

دلایل بی‌رمق بودن بورس در هفته‌های گذشته چیست؟

احمد اشتیاقی بیان کرد: ۴ ابهام از جمله چگونگی آزادسازی "سهام عدالت" و میزان انتشار "اوراق دولتی" باعث شده تا بورس دچار شرایط کنونی شود که اگر این ابهامات مرتفع شوند چشم‌انداز خوبی در انتظار شرکت‌ها و فعالان بورسی خواهد بود.

 

بازدهی بورس نسبت به دلار و سکه، خودرو و مسکن چگونه خواهد بود؟

احیا و عدم احیای برجام چه تاثیری بر بازدهی بازارهای مختلف خواهد داشت؟

احمد اشتیاقی بیان کرد: سهام اکثر شرکت‌های بازار سرمایه با قیمت‌های کنونی ارزنده است.

 

کد ویدیو

 

اشتیاقی افزود: درحال حاضر نسبت قیمت به سود هر سهم p/e در شرکت‌های بزرگ و بنیادی به ۵ رسیده و از میانگین ۴۰ سال گذشته پایین‌تر است.

 

سهامداران صبور باشند

همایون دارابی؛ کارشناس و فعال بازار سرمایه در گفتگو با دانشجو گفت: با توجه به اینکه گزارش‌های شش ماهه شرکت‌ها بسیار خوب بوده و گزارش شهریور ماه نیز قابل توجه است، مثبت بودن گزارش‌ها در نهایت روی قیمت سهام منعکس می‌شود، به همین خاطر باید صبوری کرد و منتظر روز‌های خوب بورس ماند، یعنی نباید به سرعت از بورس خارج شد.

 

کد ویدیو

 

علل سبزپوش بودن بورس تا اواخر تابستان و قرمزپوش شدن در روزهای پاییزی چه بود؟

همایون دارابی افزود: اگر نرخ بهره بانکی با این شدت ادامه داشته باشد (نرخ بالا) بسیاری از کارها تعطیل می‌شود.

قیمت‌گذاری دستوری به صنایع کشور آسیب جدی زده است.

ارز صادرکننده ۲۵ درصد زیر قیمت به صورت یارانه به جیب واردکننده می‌رود!

 

کد ویدیو

 

چرا بورس در هفته‌های اخیر قرمزپوش شد؟

بهنام صمدی؛ کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با دانشجو گفت: اقدامات دولت (روحانی) باعث فرار سرمایه‌گذاران شد.

وی تاکید کرد: قوانین نظارت در بازار سرمایه شفاف نیست!

 

کد ویدیو

 

شورای رقابت و سازمان حمایت؛ نهادهایی کمونیستی!

کارشناس بازار سرمایه افزود: شورای رقابت و سازمان حمایت نهادهایی با ماهیت کمونیستی هستند که معادل آنها در شوروی سابق وجود داشت!

 

کد ویدیو

 

بهنام صمدی اضافه کرد: ۵۵ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی حرام شد تا مردم کالا را ارزان بخرند اما نخریدند! باید یکبار برای همیشه دندان لق قیمت‌گذاری دستوری کشیده شود.

 

کد ویدیو

 

پالایش یکم بعداز یکسال در زیان 30 درصدی!

صمدی  گفت: دولت (دوازدهم) سهام شرکت‌ها را فروخت اما دست از مدیریت آن‌ها برنداشت اما انتظار می رود دولت (سیزدهم) تکلیف خود را با سرمایه‌گذاری در کشور روشن کند.

 

آیا دولت می‌تواند ۱۰۰ هزار میلیارد تومان سهام شرکت‌های خود را تا پایان سال در بورس بفروشد؟

بهنام صمدی در گفتگو با دانشجو: "قانون تجارت" زمانی نوشته شده که کفترها نامه می‌بردند یا مردم با دود با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کردند!

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار