به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از شرکت ملی گاز ایران، احمد زمانی در گفتوگوی زنده با شبکه سلامت سیمای جمهوری اسلامی گفت: با کاهش دما، مردم صرفهجویی در مصرف گاز و استفاده بهینه از این نعمت الهی را در دستور کار خود قرار دهند زیرا تنها با رعایت الگوی مصرف بهینه میتوانیم ناترازی گاز در بخش تولید و مصرف را کاهش دهیم و از این زمستان زودرس، به سلامت عبور کنیم.
وی ادامه داد: اکنون مصرف بر تولید گاز پیشی گرفته و این یعنی ناترازی گاز در بخش تولید و مصرف؛ بنابراین باید توجه ویژهای به رعایت الگوی مصرف بهینه در همه نعمات الهی، از جمله گاز داشته باشیم.
سرپرست مدیریت هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه با بخشنامه معاون اول رئیسجمهوری درباره ضوابط مصرف انرژی، سازمانهای دولتی در رعایت الگوی مصرف بهینه پیشقدم شدهاند، تصریح کرد: در این فصل، مهم رعایت دمای مورد تأیید و تأکید در منازل است؛ زیرا با افزایش برودت هوا، مصرف در بخش خانگی به شدت افزایش مییابد بنابراین تأکید ما بیشتر روی رعایت دمای رفاه در منازل (۲۱-۱۸ درجه سانتیگراد)، پوشیدن لباسهای گرم، محدود کردن فضای گرمایشی در منازل، خاموش کردن وسایل گرمایشی زمان ترک منازل و اماکن دولتی و اجتماعی است، زیرا این اقدامها به ظاهر ساده، میتواند از افت فشار یا قطعی احتمالی در شبکه پیشگیری کند.
زمانی بخش زیادی از مصرف گاز را متوجه ساختمانهای اداری و نهادهای دولتی و ابلاغ این بخشنامه را ناظر بر همین موضوع دانست و اظهار کرد: بنابراین انتظار این است که افزون بر بخش خانگی، سازمانها، نهادها و ارگانهای دولتی نیز در این شرایط، در حفظ گاز کوشا باشند.
وی همچنین با بیان اینکه مقدار تولید ما در فصل زمستان و تابستان مشخص است، افزود: این بخشنامه و خواهش مجموعه همکاران واحد تولید و فرآورش ما این است که مصرف را بهینه کرده تا بتوانیم عدالتی توزیعی را در سراسر کشور در انتهای شبکههای توزیع گاز، پیاده کنیم.
سرپرست مدیریت هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران در ادامه با بیان اینکه زنان بهعنوان مدیران خانه با درایت خویش، نقش مهمی در کنترل مصرف دارند، گفت: امیدوارم که با تشریک مساعی بخش تولید در مجموعه شرکت ملی گاز ایران و همه مصرفکنندگان در سراسر کشور، بتوانیم خانههای مردم را که البته شایسته بهترینها هستند، در فصل سرد سال، گرم نگاه داریم.
زمانی در پایان، بار دیگر با بیان اینکه بر اساس بررسیهای واحد پژوهش شرکت بهینهسازی مصرف سوخت، اجرای فرهنگ مصرف بهینه و طرح مباحث فرهنگی، ۵ تا ۱۰ درصد در کاهش مصرف سوخت مؤثر است، بیان کرد: فراموش نکنیم با اعمال رفتارهای بهینه و کاهش مصرف گاز بهویژه در بخش خانگی- تجاری، بیشک میتوانیم فصل سرد امسال را نیز با سربلندی پشت سر بگذاریم.