به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، از آنجا که تا کنون تنها ۲۵ درصد جمعیت آفریقای جنوبی در برابر ویروس کرونا واکسینه شده اند، تدروس آدهانوم مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در صفحه توییترش نوشت، ظهور اومیکرون «نشان میدهد ما باید هر چه سریعتر برابری در واکسنها را تسریع کنیم و از آسیب پذیرترین افراد در همه نقاط (جهان) محافظت کنیم».
سازمان جهانی بهداشت به دنبال توصیف گونه اومیکرون به عنوان «گونه نگرانکننده» که لزوم نظارت ویژه بر روند تکامل آن را میطلبد، در صفحه رسمیاش اعلام کرد، اومیکرون «یادآور این امر است که با نابرابری بیشتر در توزیع واکسنها، فرصت بیشتری برای انتقال ویروس فراهم میشود».
«سِت برکلی» مدیر «اتحادیه بین المللی واکسن» (GAVI) که با مشارکت سازمان جهانی بهداشت و از طریق پلتفرم کوواکس، دزهای واکسن ضد کرونا در کشورهای در حال توسعه را توزیع میکند نیز اعلام کرد: اگرچه هنوز چیزهای زیادی در مورد اومیکرون نمیدانیم، اما آنچه از آن اطلاع داریم اینکه تا زمانی که بخشهای زیادی از جمعیت جهان واکسینه نشده اند، گونههای جدید همچنان ظاهر میشوند و همهگیری ادامه خواهد داشت.
وی در بیانیهای اعلام کرد: ما تنها در صورتی از ظهور انواع جدید (کرونا) جلوگیری میکنیم که بتوانیم از کل جمعیت جهان محافظت کنیم و نه فقط از مرفهترین بخشها.
هشدار جهانی از شیوع گونه جدید ویروس کرونا که به زعم کارشناسان سازمان جهانی بهداشت از انواع قبلی مسریتر است در حالی تنها به فاصله چند روز از برگزاری مجمع فوق العاده این سازمان در بررسی معاهدهای با موضوع آمادگی در برابر همهگیریهای آینده به صدا درآمده است که لزوم برگزاری این نشست بیش از هر زمان دیگری احساس میشود.
وزرای بهداشت ۱۹۴ کشور عضو سازمان جهانی بهداشت از روز دوشنبه در یک نشست سه روزه گرد هم خواهند آمد تا پیرامون توافقی با هدف تقویت ظرفیت این نهاد بینالمللی بهداشتی برای مقابله با همهگیریهای پس از کووید-۱۹ بحث و تبادل نظر کنند.
همچنین انتظار میرود مذاکرات سازمان تجارت جهانی در مسئله ایجاد توافقی جهانی برای تعلیق مالکیت معنوی واکسنها و افزایش تولید دزهای واکسن که قرار بود ۳۰ نوامبر (۹ آذر) برگزار شود، به هفته آینده موکول شود.
سوئیس مقر سازمان تجارت جهانی روز جمعه پروازهای مستقیم از آفریقای جنوبی و مناطق اطراف آن را منع کرد و سفر از دیگر کشورها از جمله بلژیک، هنگ کنگ و سرزمینهای اشغالی را مشروط به تست کرونا و اعمال شرایط قرنطینه کرد.
آفریقای جنوبی به عنوان نخستین کشوری که گونه اومیکرون در آن شناسایی شده است دقیقا یکی از دو عضو سازمان تجارت جهانی است که از حدود یک سال پیش با همراهی هند، پیشنهاد تعلیق مالکیت معنوی ساخت واکسن کرونا را ارائه کرد. پیشنهادی که در حال حاضر توسط اکثر کشورهای در حال توسعه و برخی کشورهای توسعه یافته مورد پشتیبانی قرار گرفته، اما اقدام عملی در جهت اجرای آن صورت نگرفته و باید دید آیا نشست اعضای سازمان تجارت جهانی که هفته آینده برگزار خواهد شد، نتیجهای در پی خواهد داشت.
هند نیز به عنوان یکی از کشورهایی که خواستار تعلیق مالکیت معنوی واکسنها است، نخستین میزبان گونه دلتا کرونا بود. نرخ واکسیناسیون کامل در هند اگر چه پایین است، اما این کشور در حال حاضر به یکی از تولیدکنندگان اصلی واکسن در جهان تبدیل شده است.
به نوشته روزنامه ال موندو، گونه اومیکرون در حال حاضر در بلژیک، بریتانیا، آلمان، جمهوری چک و ایتالیا شناسایی شده و تایید ابتلای برخی بیماران مبتلا به کرونا در کشورهای هلند و دانمارک در دست بررسی است.