به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ناصرپور معاون نظارت سازمان بورس امروز در افتتاحیه هشتمین نمایشگاه بورس، بانک، بیمه و خصوصیسازی در کیش اعلام کرد: از ۱۶ سال قبل که قانون بازار اوراق بهادار به تصویب رسید پیشرفتهای زیادی در بازار سرمایه روی داده است و در حال حاضر ۳۰۰ صندوق سرمایهگذاری و ۴۰ سبدگردان وجود دارد که مجموع گردش مالی این صندوقها و سبدگردانها به بیش از ۵۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده و مجموع گردش سبدگردانها به ۳۶ هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی افزود: با توجه به بزرگی حجم بازار سرمایه باید شاهد افزایش سرمایهگذاری غیر مستقیم در بازار سرمایه و همچنین توسعه کمی و کیفی نهادهای مالی باشیم.
به گفته عضو هیأت مدیره سازمان بورس در یک ماه گذشته اولین موضوعی که در هیأت مدیره جدید این سازمان بررسی شد بحث شرکتهای سهامی پروژه بود که اولین شرکت سهامی عام پروژه در بورس پذیرهنویسی شد و در حال حاضر تقاضاهای جدید برای پذیرش شرکتهای استارتاپی در فرابورس گرفته شده و اولین شرکت استارتاپی به نام تپسی که یک پلتفرم برای حمل و نقل به شمار میرود در فرابورس پذیرش شد.
ناصرپور همچنین گفت: تقاضای ایجاد بورس بینالمللی در مناطق آزاد دریافت شده است که در دستور کار قرار دارد و بعد از بررسی و ملاحظات و هماهنگی با شورای عالی مناطق آزاد و سازمان بورس برای جذب سرمایهگذاری خارجی ایجاد میشود.
وی با اشاره به تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۱ عنوان کرد: در بازار سرمایه قیمتگذاری کالاها یک چالش است که باید قیمتگذاری محصولات بازار سرمایه برطرف شود و عمده تولیدکنندگان کالاها در بازار سرمایه مربوط به سهامداران عمومی از جمله سهام عدالت است که باید قیمت محصولات آنها در بازار رقابتی تعیین شود.
عضو هیأت مدیره سازمان بورس همچنین از صدور یک مجوز کارگزاری جدید در هیأت مدیره سازمان بورس خبر داد و اظهار داشت: تقاضاهایی برای ایجاد شرکتهای تأمین سرمایه، بازارگردان و سبدگردان و نیز مشاوره سرمایهگذاری دریافت شده است که به زودی این مجوزها صادر میشود.
ناصرپور همچنین با اشاره به شرایط خاص تحریمی گفت: اگر زمینه جذب سرمایهگذاری خارجی را با کمک وزارت اقتصاد و مناطق آزاد فراهم کنیم میتوان بر تحریمها فائق شد.
در این مسابقه دلیری مشاور معاونت علمی فناوری رئیس جمهور نیز گفت: دنیا در حال حرکت به سمت خدمات نوین و دانشپایه میرود و ما گرچه در تولید علم رتبه بالایی داریم، اما در حوزه تبدیل به محصول دچار مشکل هستیم. در حال حاضر هفت هزار شرکت دانشبنیان در کشور داریم و دهها هزار استارتاپ در کشور وجود دارد.
به گفته وی، نگاه همایش بورس، بانک و بیمه باید به سمت سینتکها در حوزه مالی باشد به ویژه در بازار سرمایه، بازار پول و بازار بیمه، اقتصاد هوشمند بسیار کارایی دارد.
دلیری همچنین با بیان اینکه ضریب نفوذ بیمه در کشور ما ۲.۵ است در حالیکه این رقم باید ۷ درصد باشد، گفت: یکی از راههای گسترش ضریب نفوذ بیمه به کارگیری استارتاپها در حوزه صنعت بیمه است و باید استارتاپهای بیمهگری در کشور راهاندازی شود همانگونه که صندوقهای جسورانه در بورس راهاندازی شد.
به گفته مشاور معاونت علمی فناوری رئیس جمهور، ۲۱ صندوق جسورانه در بورس ثبت شده است. تاکنون ۱۷ صندوق پذیرهنویسی کرده و ۴۵۰۰ هزار میلیارد تومان از طریق صندوقها تأمین مالی صورت میگیرد.
وی عنوان کرد: همانگونه که در ژاپن از روش تأمین مالی جمعی به توسعه روستاها پرداختهاند ما هم باید از روش تأمین مالی جمعی برای جمعآوری سرمایههای خرد مردم اقدام کنیم.
در این مراسم ستار هاشمی معاون فناوری وزیر ارتباطات نیز با اشاره به لزوم هوشمندسازی و تحول دیجیتال در بازار سرمایه اظهار داشت: حجم اقتصاد دیجیتال در دنیا به ۱۵ درصد رسیده است که این میزان تا سه سال آینده به ۲۲ درصد میرسد.
به گفته وی، در جزیره کیش اولین آنتن BTS با ظرفیت ۵T راهاندازی شده و اینترنت اشیاء، هوش مصنوعی و استفاده از آن در بیمه و سایر بخشها دنبال میشود.
هاشمی همچنین بیان کرد: از بلاکچینها در کشاورزی و آب و توسعه پایدار باید استفاده کنیم.
معاون فناوری وزیر ارتباطات همچنین با بیان اینکه رمزارز و بیتکوین باید مورد توجه قرار گیرد، عنوان کرد: در دنیای امروز به موزات دنیای واقعی یک واقعیت مجازی طراحی کردهاند که در این دنیای مجازی زمین و اثر هنری خلق میشود که میتوان آن را تبدیل به پول کرد و یک اثر هنری و یا قطعه زمین دیجیتال در فضای مجازی به ۲ میلیون دلار فروخته شده است. ما باید از رمزارزها و اقتصاد دیجیتال بهره گیری کنیم.
در این مراسم نوائی لواسانی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش با انتقاد از اینکه گاهی اوقات صدور مجوزهای کسب و کار در مناطق آزاد حتی از سرزمین اصلی هم سختتر شده است، گفت: این برخلاف فلسفه مناطق آزاد است و باید بروکراسی پرپیچ و خم را برطرف کنیم.
وی افزود: در حال حاضر بسیاری از سرمایهگذاران نمیتوانند مسیر تا انتها را پیشبینی کنند بنابراین اقدام به سرمایهگذاری نمیکنند. باید شهر هوشمند، بورس بینالملل، ساماندهی ارزهای دیجیتال همچنین جذب توریسم تخصصی، علمی و درمانی در منطقه آزاد کیش دنبال کنیم و از اهداف اصلی نمایشگاه بورس، بانک و بیمه این موارد باشد.