به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «نفتالی بنت» نخستوزیر رژیم صهیونیستی امروز (یکشنبه) گفت که قدرتهای جهانی باید تهران را تحت فشار بگذارند تا غنیسازی اورانیوم خود را قبل از ازسرگیری دور دیگری از مذاکرات در وین متوقف کند.
بنت در جلسه کابینه خود گفت: من از هر کشوری که در وین با ایران مذاکره میکند میخواهم که موضع محکمی اتخاذ کند و به ایران بفهماند که نمیتوانند همزمان هم غنیسازی اورانیوم انجام دهند و هم مذاکره کنند.
نخستوزیر رژیم صهیونیستی افزود: هدف ما این است که از پنجره فرصتی که بین دورها باز شده استفاده کنیم تا به دوستان خود در ایالات متحده بگوییم «دقیقاً زمان استفاده از ابزاری متفاوت در برابر تاخت و تاز ایران در حوزه غنیسازی است.»
بنت در ادامه به گزافهگویی علیه ایران پرداخت و تهران را متهم کرد که رویکردی تهاجمی و قلدرمابانه برای «باجخواهی» از آمریکا به منظور برداشتن تحریمهای موجود اتخاذ کرده تا به ادعای او بتواند از طریق پیگیری غنیسازی اورانیوم، "فعالیتهای تروریستی جهانی" خود را تأمین مالی کند.
نفتالی بنت نخستوزیر رژیم صهیونیستی روز پنجشنبه هم در تماس تلفنی با آنتونی بلینکن وزیر خارجه ضمن متهم کردن ایران به «باجگیری اتمی» بهعنوان تاکتیک برای مذاکره در وین، خواستار توقف فوری مذاکرات وین و اعمال تدابیر سخت علیه ایران شد.
همزمان رسانههای اسرائیلی نیز گزارش دادند که «بنی گانتز» وزیر جنگ این رژیم در ادامه تلاشهای رژیم صهیونیستی برای اخلال در روند مذاکرات وین، ۱۸ آذرماه به واشنگتن میرود تا با مقامهای آمریکایی درباره ایران گفتگو کند. «دیوید بارنیا» رئیس سازمان جاسوسی «موساد» هم امروز (یکشنبه) برای بحث با مقامهای ارشد دولت جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا راهی واشنگتن شده است.
دور جدید مذاکرات وین برای «رفع تحریمها» و احیای برجام از روز دوشنبه (۲۹ نوامبر و هشتم آذرماه) در پایتخت اتریش آغاز شد و ایران دو سند درباره رفع تحریمهای غیرقانونی آمریکا و فعالیتهای هستهای ایران به طرفهای مقابل ارائه کرد و طرفهای اروپایی از ایران درخواست کردند که برای رایزنی با مقامهای کشورهای خود، به پایتختهایشان بازگردند و مجدداً به زودی برای ادامه این مذاکرات به وین بازگردند که هنوز زمان دقیق بازگشت به مذاکرات نامشخص است.
گفتنی است یک مقام ارشد وزارت امور خارجه امروز (یکشنبه) در نشستی توجیهی به تشریح آخرین وضعیت مذاکرات وین پرداخت و گفت که جمهوری اسلامی ایران پیشنهادات عملگرایانه روی میز گذاشته و طرفهای مقابل باید پاسخی در خور یا حتی پیشنهادات و ایدههای تازه خود را به صورت مکتوب و مشخص ارائه کنند.
این مقام ارشد ایرانی در باره اظهارات برخی مقامات آمریکایی از جمله وزیر خارجه این کشور که نسبت به نتیجه گفتگوها تردید دارند، بیان کرد: برخلاف اظهارات مقامهای آمریکایی، من معتقدم که اگر طرفهای مقابل حسن نیت داشته باشند و از بازی بیفایده مقصرنمایی دست بردارند، توافق در دسترس است.