به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «میشل عون» رئیسجمهور لبنان در گفتوگویی با روزنامه قطری «الشرق» به آخرین تحولات لبنان اشاره کرد.
عون در این مصاحبه، قطر را دوست همیشگی لبنان خواند و گفت: قطر تنها کشوری است که از روی دوستی و برادری به ما کمک مادی، سیاسی و معنوی کرده و هخیچ زمانی حس نکردهایم که قطر دنبال نفوذ در لبنان باشد یا طمعورزیهایی در لبنان داشته باشد.
وی گفتوگویش با «تمیم بن حمد» امیر قطر را مثمرثمر و مهم خواند و گفت، درباره تحولات لبنان و منطقه رایزنی کردهاند. امیر قطر را در جریان تحولات لبنان قرار داده و تمیم بن حمد از کمک به لبنان برای خروج از بحران فعلی گفته است.
رئیسجمهور لبنان به بحران اخیر پیش آمده میان لبنان و کشورهای حاشیه خلیج فارس در پی اظهارات «جرج قرداحی» وزیر اطلاعرسانی لبنان (که استعفا کرد) هم پرداخت و گفت، تنها راه خروج از این بحران گفتوگوی سازنده و بازگشت روابط دیپلماتیک به شکل سابق است.
عون درباره مذاکرات ترسیم مرزی میان لبنان و رژیم صهیونیستی هم گفت: ما پذیرفتیم که آمریکا ناظر مذاکرات غیرمستقیم میان طرف لبنانی و اسرائیلی در مسأله ترسیم مرزهای دریایی باشد و چندین نشست در این خصوص برگزار شد. بر اساس مفهوم کلی مذاکره، هر کدام از طرفین شروط خود را مطرح میکند و پس از آن به نقطه مشترکی که همه را راضی کنند، میرسند. ما به طرف آمریکایی شروط خود را اعلام کردهایم و منتظر پاسخ طرف اسرائیلی هستیم.
وی در ادامه تأکید کرد که لبنان از حقوق خود در این زمینه نخواهد گذشت و برخی ادعاها در این خصوص درست نیست.
عون در پاسخ به این ادعا که حزبالله مانعی اساسی در روابط میان لبنان و کشورهای حاشیه خلیج فارس است گفت: در واقع وضعیت لبنان نیاز به ثبات داخلی دارد. هر چه از حزبالله خواسته شده به آن متعهد بوده؛ حزبالله به مفاد قطعنامه ۱۷۰۱ که در زمان ریاست قطر بر شورای امنیت به تصویب رسیده، کاملا متعهد است.
عون در پایان تأکید کرد، لبنان در خارج از منطقه نیست و از حوادث منطقه و کشورهای عربی تأثیر میپذیرد. فشارهای خارجی علیه همه طیفها در لبنان وجود دارد و این مسأله فقط مختص به لبنان نیست بیشتر کشورهای منطقه تخت فشارهای خارجی قرار میگیرند، زیرا همه پیگیر نبرد بر سر مناطق نفوذ میان کشورهای بزرگ و نیز مذاکرات درباره پرونده هستهای ایران هستند.
در همین رابطه، در پی تنشهای میان ریاض و بیروت و تلاش فرانسه برای میانجیگری میان آنها، مقامهای پاریس گفتهاند که عربستان با بازگشت مجدد سفیر کشورش به بیروت موافقت کرده است.