به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، به نقل از پایگاه خبری هیل، در این گزارش آمده است: اگرچه مقامات، برنامههای چین را به طور مفصل توضیح ندادهاند اما گفتهاند که حضور چین در سواحل اقیانوس اطلس آفریقا به تهدید بالقوه برای آمریکا دامن میزند چرا که این امر به ناوهای چینی مکانی برای تجهیز مجدد و آماده شدن در مقابل سواحل شرقی را میدهد.
ژنرال استفن تاونسند، فرمانده فرماندهی ارتش آمریکا در آفریقا در آوریل سال جاری میلادی به سنا گفته بود: مهمترین تهدید چین استفاده نظامی از تاسیسات دریایی در سواحل اقیانوس اطلس آفریقا خواهد بود.
وی افزود: منظور من از استفاده نظامی چیزی بیشتر از مکانی است که آنها بتوانند ازآنجا با بندر تماس بگیرند و سوخت و مواد غذایی دریافت کنند. من درباره بندری صحبت میکنم که آنها میتوانند در آنجا مجددا خود را مسلح و کشتیهای دریایی را تعمیر کنند.
جان فینر، معاون مشاور امنیت ملی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در اکتبر سال جاری میلای به جمهوری گینه استوایی سفر کرد تا تئودورو اوبیانگ انگوئما مباسوگو، رئیس جمهور و تئودورو تئودورین انگوئما اوبیانگ مانگوئه، معاون رئیس جمهور این کشور را برای رد پیشنهاد چین متقاعد کند.
یکی از مقامات ارشد دولت بایدن گفت: به عنوان بخشی از دیپلماسی ما برای رسیدگی به مسائل امنیت دریایی، صریحا به جمهوری گینه استوایی اعلام کردیم که برخی از اقدامات بالقوه مربوط به فعالیت چین در آنجا، نگرانیهای امنیت ملی را به وجود میآورد.
اوبیانگ پرسابقهترین رئیس جمهور در جهان محسوب میشود که بیش از 40 سال است بر جمهوری گینه استوایی حکومت کرده است. در ماههای اخیر تنشها میان چین و آمریکا در بحبوحه مسائل حقوق بشری، پاندمی کرونا و نگرانیها نسبت به تایوان بالا گرفته است.