به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، آیتالله سید ابراهیم رئیسی عصر امروز در جلسه دیدار با نخبگان، علما، خانواده شهدا، ایثارگران و جمعی از اقشار مختلف مردم، اظهار کرد: توفیقی است که در جمع فرهیختگان و نمایندگان اقشار مختلف مردم لرستان قرار گرفتم، نکات مهم و قابل استفادهای در این جلسه عنوان شد. برای من بسیار دلنشین است در اجتماعات مردمی حضور پیدا کنم.
وی خاطرنشان کرد: مردم متدین مخلص ولایتمدار و مومن در ۸ سال دفاع مقدس پشتوانه انقلاب بودند، گواه جانبازان و ایثارگرانی است که سند افتخار استان هستند.
رئیسجمهور تصریح کرد: وجود صفای باطن مردمان لر و وجود فرهیختگان و علمای برجسته استان همچون آیتالله بروجردی، آیتالله کمالوند و آیتالله طاهری خرمآبادی؛ از همه مهمتر این مفاخری که پای آرمانهای نظام ایستادند یعنی خانوادههای معظم شهدا.
آیتالله رئیسی به وجود ۱۲ میلیارد مترمکعب آب استان اشاره و آن را عدد بزرگی خواند و گفت: اگر نتوانیم از این ظرفیت درست نتوانستیم بهرهبرداری کنیم به دلایل مختلفی بر میگردد.
وی خاطرنشان کرد: باید یک بازنگری در نحوه بهرهبرداری از امکانات استان شود، این بازنگاه در تحول شناخت نگاه، نوع فرایندها و تحول در نهادها ایجاد شود. باید وضع موجود را ببینیم، و حتما با توجه به زیرساختها این تحول امکان پذیر است.
رئیس جمهور با بیان اینکه آسیبهای اجتماعی مردم لرستان را رنج میدهد، افزود: در تحول شرایط باید از همه کمک بگیریم که به کمک دولت نهادها و دستاندرکاران در حوزه مختلف یک کار متفاوتی را رقم بزنیم.
آیت الله رئیسی با تاکید بر اینکه این تحول نیازمند اراده جدی است، گفت: وضعیت استان باید متحول شود، زیرساختها که وجود دارد و همه به ویژه دولتمردان باید پای این تحول بایستند.
وی به اشاره به مسائل آبی در لرستان، عنوان کرد: آب شرب، صنعت و کشاورزی تامین باید شود، به استاندار لرستان گفته میشود که عملیات اجرایی سد معشوره را حتما و سریعا آغاز کنید، مطالعات آن انجام شده و ضرورت آن عنوان شده، بودجه و اعتبارات در سنوات گذاشته شود.
رئیس جمهور در مورد منابع سنگی استان لرستان نیز اظهار داشت: باید نسبت به ذخایر ارزشمند ضمن مطالعات پژوهشی، اقداماتی در زمینه صنعت سنگ انجام شده و نباید خامفروشی انجام گردد، پژوهشکدهای در این زمینه مورد نیاز است.
وی در ادامه راهاندازی صنایع نیمهتعطیل استان را اولویت دولت خواند و افزود: صنایع نیمه تعطیل کارش باید شروع شود، گردشگری استان ظرفیت بالایی در استان دارد که نیازمند بهرهبرداری است و با سرمایهگذاری میتواند موجب توسعه استان شود.
آیت الله رئیسی توسعه کشاورزی گلخانهای را از مصوبات سفر عنوان و تصریح کرد: توسعه این مهم برای کشاورزی استان و مدیریت آب موثر است.
وی یادآور شد: صنایع تبدیلی موضوع مهم در بسیاری از استانها است و مقدماتی در این زمینه انجام شده که یکی از استانهای مطرح در این زمینه لرستان خواهد بود.
رئیس جمهور گفت: بیکاری لرستان با وجود امکانات بالا من را بسیار رنج میدهد؛ باید این وضعیت متحول شود، استاندار جلساتی را با مدیران برگزار و کارهای کوتاه، میان و بلندمدت باید اجرایی شود.
وی عنوان کرد: هر مدیری که کارآمدی داشته باید از وی استفاده شود، اما از بانیان وضع موجود نباید استفاده شود.
ثبت جهانی فلکالافلاک در حال انجام است/ هرگونه بیعدالتی و فساد محصول سوءمدیریتها است
آیتالله رئیسی ادامه داد: اشتغال جوانان استان به صورت جدی باید دنبال شود تا نگرانی را به شکل مقطعی هم که شده رفع کند.
وی با بیان اینکه ثبت جهانی فلکالافلاک در حال انجام است، افزود: بخشی از بودجه اختصاص پیدا کرده و بخش دیگر نیز در سفر امروز تامین شد تا عملیات ثبت جهانی آن انجام شود.
رئیسجمهور تصریح کرد: برای انجام برخی کارها باید استاندار پشتیبانی شود؛ به صورت خاص از استاندار پشتیبانی خواهم کرد تا کارها انجام گیرند.
وی با بیان اینکه ریل و راه آهن جزو مصوبات سفر است، افزود: سد همچون ریل یک عقبافتادگی است که از گذشته باقی مانده، از اینرو ریل و راهآهن خرمآباد در مصوبات سفر عنوان شده و همانند سد از موارد اولویتدار استان هستند.
آیتالله رئیسی در سخن پایانی خود بر اجرای عدالت تاکید و توسعهیافتگی را حاصل عدالت خواند و گفت: بودجهریزی بر محور عدالت در توسعه مهم است. تا مردم از عدالت و توسعه بهره ببرند، رفع مشکل فقر، بیکاری و فساد اداری از مواردی است که در دستور کار دولت و همه دولتمردان قرار دارد.
وی گفت: هرگونه بیعدالتی و فساد محصول سوءمدیریتها و درست عمل نکردنها است.
رئیسجمهور گفت: امیدواریم آنچه وظیفه دولت است به نحوی عمل کنیم که هم رضایت خداوند را داشته باشیم و هم اعتماد مردم را جلب کنیم.
* وزارت بهداشت مشکلات پرستاران را تا رسیدن به نتیجه نهایی پیگیری کند
رئیس جمهور همچنین با حضور در بیمارستان شهید رحیمی خرم آباد در دیدار با جمعی از پرستاران لرستان که دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور نیز به صورت ویدئوکنفرانس در آن شرکت داشتند با تبریک ولادت حضرت زینب کبری (سلامالله علیها) و روز پرستار گفت: شخصیت بانوی گرامی اسلام حضرت زینب کبری (سلامالله علیها) الگوی بی بدیلی برای همه مردان و زنان جامعه است.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: بصیرت، روشنبینی، نقشآفرینی در عاشورا و رساندن پیام عاشورای حسینی از ابعاد برجسته شخصیت این بانوی گرامی اسلام است و ایشان بهترین الگو در اخلاص، عمل صالح، مهربانی به دیگران و دگرخواهی در پرتو خداخواهی هستند و امروز پرستاران عزیز ایران به خوبی درس ایثار و فداکاری و دگرخواهی را از حضرت زینب کبری (سلامالله علیها) آموختهاند.
دکتر رئیسی با قدردانی از تلاش و فداکاری شبانهروزی کادر درمان و به ویژه پرستاران در مقابله با بیماری کرونا گفت: شاید اگر کرونا وجود نداشت نقش پرستاران اینقدر برجسته نمیشد و حقیقتاً کرونا آزمونی برای همه دستگاههای متولی مقابله با کرونا بود و در این آزمون جامعه پرستاری کشور خیلی خوب درخشید و موفق و سربلند شد.
رئیس جمهور افزود: این در حالی است که بسیاری از کشورهای مدعی توسعه یافتگی، دارو و تجهیزات پزشکی را در فرودگاه از یکدیگر سرقت میکردند.
آیتالله رئیسی تاکید کرد: همه دستگاههایی که میتوانند در درمان بیماری کرونا تلاش کنند، از مسئولیت دارند و در این عرصه جامعه پرستاری کشور در خط مقدم خدمترسانی قرار دارد.
رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر ضرورت رفع مشکلات پرستاران تصریح کرد: مشکلات مربوط به پرستاران حتما باید حل و فصل شود و در این زمینه وزارت بهداشت و درمان وظیفه دارد این موضوع را تا رسیدن به نتیجه نهایی پیگیری کند.
دکتر رئیسی با اشاره به صبر و تحمل بالای پرستاران اظهار داشت: کسی که به عنوان بیمار به بیمارستان مراجعه میکند نباید مشکل دیگری بر وی اضافه شود و امیدوارم جامعه پرستاری همواره با مهربانی و با آستانه تحمل بالا با بیماران برخورد کنند.
رئیس جمهور تاکید کرد: اگر فردی برای انجام امور خود به کارکنان دولت و نظام اداری کشور مراجعه کرد حتما باید با روی خوش، پاسخ به موقع و کامل به وی داده شود و همه باید بدانیم که قبل از اینکه به مردم پاسخگو باشیم در محضر خداوند متعال پاسخگو هستیم و همه رفتار و کردار ما در محضر الهی ثبت میشود.
در این مراسم شماری از پرستاران در سخنانی مشکلات، پیشنهادها و دغدغههای خود را مطرح کردند.
* نیازمند راهاندازی صنایع تبدیلی هستیم تا از خامفروشی جلوگیری شود/ صادرات گیاهان دارویی میتواند ارزآوری زیادی برای کشور داشته باشد
آیت الله رئیسی در ادامه سفرش به لرستان با حضور در نشستی تخصصی با کشاورزان و دامداران استان لرستان با اشاره به ظرفیتهای گسترده استان در حوزههای کشاورزی، دامداری، گیاهان دارویی، زنبورداری، آبزی پروری و مرغداری اظهار داشت: استان لرستان از ظرفیتهای فراوانی برای رشد و توسعه مانند نعمت خاک حاصل خیز برخوردار است.
رئیس جمهور با اشاره به اهمیت احداث سد معشوره در رشد و توسعه کشاورزی استان بیان داشت: از جمله کارهایی که حتما باید در سطح استان به اتمام برسد احداث این سد است؛ البته بسیار زودتر از اینها باید این اقدام انجام میشد و امروز وظیفه داریم عقبماندگی موجود در این زمینه را با سرعت جبران کنیم.
دکتر رئیسی با تاکید بر حمایت از نوآوری و کسب و کارهای نوین در حوزه کشاورزی به فعالیت موفق یکی از جوانان استان درحوزه گیاهان دارویی که توانسته بود برای بیش از ۲ هزار نفر اشتغالزایی کند، اشاره کرد و گفت: فعالیت در بخشهایی مانند گیاهان دارویی و صادرات این محصول میتواند ارزآوری زیادی برای کشور داشته باشد، لذا باید از فعالیت کارآفرینان و کشاورزان در این حوزه حمایت شود ضمن اینکه این حوزه از ظرفیت اشتغالزایی فراوانی نیز برخوردار است.
رئیس جمهورضمن تاکید بر اینکه موانع رشد و توسعه کشاورزی استان لرستان باید برطرف شود، ایجاد صنایع تبدیلی را مهم ارزیابی کرد و در این باره گفت: امروز در مناطق مختلف کشور از جمله لرستان نیازمند راهاندازی صنایع تبدیلی هستیم تا از خامفروشی جلوگیری کرده و ارزش افزوده زیادی برای کشاورزان تامین شود و در این زمینه مسئولین مربوطه موظف هستند حمایتها و پشتیبانی لازم را به عمل آورند.
آیتالله رئیسی مدیریت جدی آب را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: با مدیریت درست آب میتوان کمبودها را جبران و آب را برای مصارف شرب، صنعتی و کشاورزی تامین کرد.
رئیس جمهور با اشاره به صحبت یکی از کشاورزان در زمینه مکانیزه کردن مزارع، گفت: دولت قصد دارد از این کار به نوعی حمایت کند که مکانیزه کردن مزارع توسط خودِ کشاورزان، دامداران و کارآفرینان انجام شود.
دکتر رئیسی همچنین با اشاره به موضوع اعطای تسهیلات به کشاورزان اظهار داشت: معتقدم بهترین محل برای مصرف امکانات و ظرفیتهای مالی کشور اختصاص تسهیلات به بخش کشاورزی و دامداری کشور است.
رئیس جمهور همچنین بر تلاش دولت برای راهاندازی صنایع تعطیل شده و نیمه تعطیل استان به منظور برطرف کردن بخشی از بیکاری جوانان تاکید کرد.
در این مراسم مشکلات حوزه دامداری، گیاهان دارویی، زنبورداری، آبزی پروری و مرغداری توسط کشاورزان و فعالین این حوزه مطرح شد.