
پیشرفت توسعه ارتباط صنعت و دانشگاه از اهداف برگزاری اردوهای راهیان
ابوالفضل بیاتی، مسئول پژوهشکده شهید چمران دانشگاه صنعتی مالک اشتر در گفتگو با خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، از برگزاری اردوی راهیان پیشرفت به همت این پژوهشکده و بازدید دانشجویان از چند شرکت و کارخانه صنعتی در این استان خبر داد.
بیاتی گفت: هدف از برگزاری این اردوها توسعه ارتباط صنعت و دانشگاه است و اولین نتیجه آن آشنایی دانشجو با محیط صنایع و کارگاهها و لمس مشکلات فضای کار در صنایع است.
مسئول پژوهشکده شهید چمران دانشگاه صنعتی مالک اشتر بیان کرد: دانشجویان در این بازدیدها درباره اینکه چطور بازار کار مناسب را به دست آوردند و در مسیر نیاز جامعه قرار گیرند، میآموزند. یعنی کنار درس و فعالیتهای علمی خود در همان دوره دانشجویی خودشان را برای کار در کارگاهها و کارخانجات آماده کنند.
وی ادامه داد: در این بازدیدها دانشجویان حتی میتوانند برای حل برخی مشکلاتی که در کارخانهها میبینند، راه حل بدهند. بسیار پیش میآید که کارگاهها و کارخانهها از علم روز فاصله دارند و وقتی دانشجو نحوه کار دستگاهی را میبیند و آن را با آموختههای خود مقایسه میکند، میتواند به صاحب کارخانه راهکاری برای بهبود سیستم تولید ارائه دهد.
بیاتی میگوید: مثلا در برخی کارخانههای تولید سیمان، بُردی وجود دارد که دانش آن مربوط به سالها قبل است. در حالیکه اگر این وسیله با بُردهای دیجیتال جایگزین شود و این بُردها را با علم الکترونیک تقویت کند، بازدهی کار بسیار بیشتر میشود. بعضا کارخانه داران از این علوم روز اطلاع ندارند و ارتباط صنعت و دانشگاه و حضور دانشجویان در کارگاهها و کارخانهها میتواند این علوم را در اختیار صنایع قرار دهد.
وی بیان کرد: یکی از محاسن برگزاری این اردوها این است که دانشجویان رشتههای مختلف مانند الکترونیک، اپتیک و مکانیک با یکدیگر آشنا میشوند و میتوانند دانش خود را در کنار هم قرار دهند و مشکلات الکترومکانیکی را حل کنند.
مسئول پژوهشکده شهید چمران دانشگاه صنعتی مالک اشتر خاطرنشان کرد: پژوهشکدهها میتوانند نقش کلیدی را در توسعه ارتباط صنایع با دانشجویان به عهده بگیرند و علم را در توسعه صنایع دخیل کنند.