به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، مدیرعامل شرکت ملی نفت گفت: دوره تولید آسان نفت تمام شده است. نیاز اولویت دار ما در صنعت نفت، فناوری است
خجستهمهر در مراسم گرامیداشت روزی ملی پژوهش افزود: امروز ۱۲۰۰ میلیارد بشکه نفت خام زیر زمین داریم که در ۴۰۰ مخزن جای گرفته است.
وی ادامه داد: امروز کمتر از ۳۰ درصد نفت زیر زمین را میتوانیم برداشت کنیم و برداشت کل ذخایر نفتی، مستلزم کسب علم و فناوری است.
همچنین در این مراسم وزیر نفت از جایگاه مهم شرکتهای دانش بنیان برای افزایش ظرفیت استخراج از مخازن نفتی کشور گفت و افزود: با سرمایه گذاری اندک و استفاده از شرکتهای دانش بنیان میتوانیم ظرفیت تولید ۸۰ میلیون بشکه نفت را ایجاد کنیم.
اوجی افزود: هزینه حفاری هر حلقه چاه ۱۲ میلیون دلار است. شرکتهای دانش بنیان میتوانند سبب افزایش بهره وری بیش از ۷۰۰ حلقه چاه در کشور شوند.
سورنا ستاری معاون علمی و پژوهشی رئیس جمهور نیز گفت: پژوهشگاه صنعت نفت یکی از موثرترین پژوهشگاههای دنیاست. مشکل این است که این همه در پژوهش سرمایه گذاری میکنیم، اما چرا نمیتوانیم از آن استفاده کنیم.
وی ادامه داد: پیشرفت یک مفهوم فرهنگی است و باید فرهنگ پیشرفت وجود داشته باشد. در این ۱۲۰ سال اکوسیستمی در صنعت نفت شکل گرفته که نمیگذارد صنعت نفت بالا بیاید.
ستاری تاکید کرد: صنعت نفت به جای api گواهی تطابق بگیرد و استاندارهای ملی را توسعه دهیم. کار خوبی که در نفت شروع شد، این بود که ipi را توسعه دهیم. بسیاری این تکنولوژیها برای دهه ۵۰ یا ۶۰ میلادی است. تلاش عزیزان ما در صنعت نفت در سالهای تحریم ستودنی بود. نفت نیروی انسانی و تجربه عملیاتی فوق العادهای دارد. گاز زاییده انقلاب است و درحال حاضر سومین تولیدکننده گاز دنیا هستیم. مشکل این است که مصرفشان بالاست و باید در بهینه سازی مصرف کار کنیم.
وی تصریح کرد: ما برای حل مسائل نفت باید بر روی شرکتهای دانش بنیان تکیه کنیم. پژوهشگاه صنعت نفت باید حراستهای خود را بردارد و پژوهشگاه را باز بگذارد. اتفاق بزرگی است که پژوهشگاه پارک علم و فناوری را راه انداخته است. بحث پارک علم و فناوری نفت بسیار مهم است. آمدن نفت در حوزه پژوهش اتفاق بی نظیری است. کار قشنگی که صورت گرفت، مسئله ترک تشریفات مناقصه بود که تا ۳۰۰ میلیارد تومان برای یک قرارداد صورت گرفت.