کد خبر:۹۸۵۲۱۹

فروش موشک‌های ضد تانک آمریکا به لیتوانی

پنتاگون اعلام کرد که فروش موشک‌های ضد تانک «جاولین» به لیتوانی را تحت توافقنامه‌ای به ارزش بیش از ۱۲۵ میلیون دلار تایید کرده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری رویترز، آمریکا در حالی این تسلیحات را به لیتوانی می‌فروشد که تنش‌ها در شرق اروپا میان کشور‌های این منطقه با روسیه همچنان بالاست. تنش روسیه- اوکراین در مرز‌های دو کشور، کشور‌های شرق اروپا را به شدت نگران کرده است.

دولت آمریکا پیشتر و در ماه اکتبر موشک‌های جاولین را به اوکراین انتقال داده بود.

آژانس همکاری امنیتی پنتاگون نیز کنگره را در جریان فروش این تسلیحات به لیتوانی گذاشته است.

وزارت دفاع آمریکا در تشریح فروش این موشک‌های ضد تانک به لیتوانی مدعی شد که این تسلیحات توانمندی‌های لیتوانی را در بخش دفاع دور برد افزایش خواهد داد.

مقامات وزارت دفاع آمریکا تصریح کرده اند که شرکت لاکهیدمارتین و تکنولوژی‌های ریتون مقاطعه‌کاران اصلی این پروژه فروش تسلیحات به لیتوانی هستند.

آمریکا در حالی فروش سلاح به لیتوانی را تایید کرده است که کشور‌های شرق اروپا طی سال‌های اخیر خواستار کمک‌های نظامی واشنگتن به دلیل نگرانی از اقدامات روسیه شده اند. این در حالی است که تشدید تنش‌ها میان مسکو-کی‌یف طی سال‌های اخیر، کشور‌های شرق اروپا را نگران کرده است.

با این حال طرح‌های آمریکا برای فروش تسلیحات به کشور‌های شرق اروپا نه تنها اوضاع را آرام نخواهد کرد بلکه تنش‌ها را در این منطقه تشدید و روسیه را تحریک می‌کند.

آمریکا و متحدانش مدعی هستند که حضور نیرو‌های روسیه در مرز اوکراین تهدیدی برای این کشور محسوب می‌شود و پوتین درصدد حمله به کی‌یف است. این در حالیست که مسکو بار‌ها عنوان کرده اقدامات نظامی‌اش در مرز با اوکراین عادی است، اما آمریکا و متحدانش همچنان قصد دارند شرایط مرز روسیه با اوکراین را پرتنش جلوه دهند.

واشنگتن و کی یف اخیرا به متحدان اروپایی خود اعلام کرده‌اند تحرکات نیرو‌ها در مرز با اوکراین نشان‌دهنده آمادگی جدید مسکو برای حمله به اوکراین است. اوکراین از آمریکا خواسته تا حمایت‌های امنیتی فوری از جمله تبادل اطلاعاتی را در دستورکارش قرار دهد.

در این میان دولت بایدن نگران است که اهداف روسیه در قبال اوکراین ممکن است مذاکرات واشنگتن- مسکو در مورد حملات سایبری و کنترل تسلیحات را از مسیر اصلی منحرف کند.

منطقه دونباس با ساکنان روس تبار در شرق اوکراین واقع شده است و از سال ۲۰۱۴ میلادی روس‌های این منطقه دو جمهوری خودخوانده دونتسک و لوگانسک تاسیس کرده و دولت‌های محلی مستقل از دولت اوکراین تشکیل داده‌اند.

روسیه بار‌ها خواستار مذاکره دولت اوکراین با نمایندگان این دو منطقه برای دستیابی به توافق و حل و فصل اختلافات شده است، اما کی یف مسکو را به حمایت و تشویق جدایی طلبان متهم می‌کند و مذاکره با نمایندگان این مناطق را رد می‌کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار