به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «حسن ایرلو» سفیر جمهوری اسلامی ایران نزد دولت نجات ملی یمن بامداد روز سهشنبه ۳۰ آذر ماه در اثر ابتلا به کرونا به برادران شهیدش پیوست.
شهید ایرلو از جانبازان شیمیایی جنگ تحمیلی بود که براساس گفته سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در محل ماموریت خود به کرونا مبتلا شد و به دلیل همکاری دیرهنگام برخی کشورها، متاسفانه در شرایط نا مناسبی به کشور بازگشت و به رغم به کارگیری همه مراحل درمانی برای بهبود وضعیت بیماری ایشان، به فیض شهادت نائل آمد.
حضرت آیتالله خامنهای بعد از این اتفاق با صدور پیامی درگذشت شهادت گونه حسن ایرلو سفیر مجاهد و کارآمد جمهوری اسلامی ایران در یمن را تبریک و تسلیت گفتند و کارنامه افتخار آمیز وی را «مجموعهای از مجاهدات سیاسی و تلاشهای دیپلوماسی و تحرک اجتماعی» خواندند.
پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای به همین مناسبت گفتوگویی با ابراهیم محمد الدیلمی، سفیر یمن در ایران، درباره ویژگیهای شخصیتی و کاری مرحوم حسن ایرلو داشته که در ادامه آمده است:
رهبر انقلاب در پیام تسلیتشان بهمناسبت درگذشت آقای حسن ایرلو، سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشور یمن، درگذشت غمانگیز او را شهادتگونه توصیف کردند و فرمودند حاج حسن ایرلو، سفیری مجاهد و کارآمد برای ایران اسلامی در یمن بود. این حقیقتی است که در آن هیچ ابهامی نیست، چراکه آقای حسن ایرلو، حقیقتاً بهترین سفیر و نماینده بود. در متن پیام رهبر انقلاب مواردی عنوان شد که این مسئله را تأیید میکند. حضرت آیتالله خامنهای اشاره زیبایی هم به تاریخ جهادی و مبارزهجویی خاندان و خانواده بزرگوار آقای حسن ایرلو کردند و از شهادت دو برادر او در جنگ تحمیلی علیه جمهوری اسلامی ایران نام بردند.
بله، حقیقتاً، تحرک اجتماعی آقای ایرلو و تلاش شبانهروزیاش برای کمکرسانی به ملت یمن، پس از تصدی مسئولیت سفارت ایران در یمن کاملاً محسوس بود. او نقش واضح و آشکاری در حوزههای مختلف انسانی، حقوقی، پزشکی و کمکرسانی به ملت یمن ایفا کرد. تمامی این خدمات از رهگذر تلاشهای دیپلماتیک فراگیر که موجب تقویت روابط میان دو کشور دوست و برادر ایران و یمن شد، انجام گرفت. وی، شخصیتی بسیار خوب و مبارک بود که در تمامی غمها و خوشیها شریک ملت یمن بود. میتوان گفت که او تنها سفیر شجاع و قهرمانی بود که در شرایطی که دیگران پابهفرار گذاشتند، حاضر به ترک جایگاه دیپلماتیک خود نشد.
پیش از تعیین آقای حسن ایرلو بهعنوان سفیر و پس از انتصابش در این جایگاه، من فعالیتهای مشترک زیادی با او داشتم و بهصورت مستمر با وی در ارتباط بودم. او، برادری بزرگ و پدری عزیز بود. او، شجاع، عملگرا، بخشنده، فداکار و صبور بود. من هیچگاه او را در حال ناراحتی و اعتراضکردن ندیدم، بلکه برعکس در تلاشهای مجاهدانه در میادین مختلف -چه در میدان سیاسی و دیپلماتیک و چه در میدان کمکرسانی و ... - همواره بسیار صبور و پرتلاش بود و تمامی زحمات را متحمل میشد و در عین حال، لبخندی عریض بر لب داشت و آسودهخاطر بود.
از سوی دیگر، سال ۱۳۹۴ زمانی که گروهی از مجروحان یمنی برای معالجه به پایتخت ایران منتقل شدند، حاج حسن ایرلو، مدتزمان طولانی را با آنها سپری کرد، از آنها مراقبت کرد، به تمام امورشان اهتمام ورزید و نیازهایشان را برآورده ساخت. او، در طول چندین ماه تمامی این کارها را بهصورت شبانهروزی و بدون خستگی انجام داد.
در آخرین ملاقاتی که با یکدیگر -یک یا دو روز پیش از سفر او به یمن- داشتم، حاج حسن ایرلو، به خانه من آمد و ناهار مهمان من بود. او هنگام خروجش از منزل، به من گفت در حال عزیمت به یمن هستم و میخواهم از تو خداحافظی کنم. من آن صحنهای را که به چهرهاش خیره شدم هرگز فراموش نمیکنم. در آن لحظات این احساس عجیب را داشتم که دیگر او را در این زندگانی فانی در دنیا نخواهم دید. اکنون خطاب به او میگویم،ای دوست من!ای عزیز من! فراق و دوری تو برای ما دردآور است. إنشاءالله ما را در منزلگاه صدق و حقیقت نزد خداوند مقتدر همراه با انبیاء، صدیقین، شهداء و صالحین در کنار یکدیگر قرار گیریم. تو، بسیار صادق بودی و از مظلومیت مردم یمن دفاع کردی و با اعضاء و جوارحت از آنها حمایت بهعمل آوردی. تو، از همان روز اول بر لزوم حمایت و پشتیبانی از ملت بزرگ و مجاهد یمن و نیز بر لزوم عدم پشتکردن مسلمانان به آن تأکید داشتی.ای مرد بزرگ! یکبار دیگر از تو خداحافظی میکنم و امیدوارم که به اذن خداوند تبارک و تعالی بهزودی در عالَمی دیگر، یکدیگر را ملاقات کنیم.
من خالصانه این ضایعه را به خانواده مجاهد و صبور او از جمله همسر بزرگوار، پسران و دخترانش تسلیت میگویم. خانواده بزرگوار او در طول مدتزمان گذشته درد دوری و فراق حاج حسن ایرلو را تحمل کردند و نمونهای از خانوادههای بصیر و فداکار و با درک بالا هستند.