به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، یک گزارش تحقیقاتی با عنوان «ایالات متحده مسئول گسترش جهانی کووید-۱۹» روز جمعه منتشر شد.
به نوشته خبرگزاری رسمی «شینهوا» چین، بر اساس این گزارش، دادههای منابع متعدد نشان داده که ایالات متحده محتملترین کشوری است که کرونا در آن منشأ گرفته و کشوری است که از همه بیشتر مسئول گسترش سریع جهانی این ویروس است.
این گزارش میافزاید، دستکاری سیاسی این بیماری تلاشهای جهانی برای مبارزه با همهگیری را به طور خاص دشوار و چالشبرانگیز کرده است. این گزارش به طور مشترک توسط اندیشکده Intelligence & Alliance و موسسه Taihe منتشر شده است.
در این گزارش اشاره شده که «شواهدی که نشان میدهد که کووید-۱۹ از ایالات متحده منشا گرفته مدام در حال ظاهر شدن است. به عنوان مثال، جدول زمانی شیوع بیماری در ایالات متحده به طور مداوم به عقب افتاده است، نقش ارتش ایالات متحده در منشا و گسترش کرونا دیده میشود، و موارد اولیه در بسیاری از کشورها به آمریکا مرتبط است».
در این گزارش که ایالات متحده را «نیروی اصلی گسترش جهانی کووید-۱۹» خوانده، گفته شده که این کشور بهترین زمان برای مهار این بیماری همهگیر را در مراحل اولیه از دست داد. سیاست درهای باز آن گسترش جهانی ویروس را تشدید کرد و بازگرداندن غیرمسئولانه مهاجران توسط آن، مبتلایان را به جهان صادر کرد.
این گزارش خاطرنشان کرد که نیروهای آمریکایی مستقر در خارج از این کشور بارها پروتکلهای پیشگیری از بیماری همهگیر را نقض کرده و انتقال را تسریع کردهاند.
در این گزارش آمده است که ناکامی آمریکا در کنترل کرونا در رویدادهای بینالمللی منجر به «گسترش فوقالعاده» این ویروس شده و تحریمهای یکجانبه آن منجر به بحران انسانی شده است.
در ادامه خاطرنشان شده که دستکاری سیاسی ایالات متحده مبارزه جهانی با همهگیری را دشوارتر کرده است، زیرا این کشور از مسئولیت پیشگیری از بیماری همهگیر طفره رفته که تلاشهای بینالمللی ضد همهگیری را تضعیف کرده است.
این گزارش با بیان این که ایالات متحده به منافع شخصی سیاسی وسواس دارد و از مسئولیت خود طفره میرود، میافزاید قطبی شدن سیاسی هم به آمریکا و هم به کل جهان آسیب میرساند.
در پایان این گزارش آمده از آنجایی که همهگیری کووید-۱۹ به تاخت و تاز خود خود ادامه میدهد، بهویژه با ظهور گونههای جهشیافته که عدم اطمینان در مورد پاسخ جهانی آینده به همهگیری را افزایش داده، ایالات متحده باید وسواس خود به منافع شخصی سیاسی را کنار بگذارد و در مورد خطاهای عمده خود در پیشگیری و کنترل اپیدمی فکر کند.
همچنین از ایالات متحده خواسته شده که از سیاسی کردن ویروس کرونا دست بردارد، از تضعیف همکاری بینالمللی ضد همهگیری دست بکشد، واکسنهای خود را فعالانه با جهان به اشتراک بگذارد، تحقیقات ریشهیابی را به شیوهای علمی انجام دهد و بهبود اقتصاد جهانی را تسهیل کند تا همهگیری در نهایت شکست بخورد.