به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، درحال حاضر بازار لوازم خانگی در رکود قابل توجهی به سر میبرد و به اعتقاد فروشندگان مردم فقط به قید ضرورت به بازار مراجعه کرده و بیشتر ترجیح میدهند لوازم خانگی خود را تعمیر کنند. البته در بازار راکد لوازم خانگی همچنان کالاهای قاچاق در صدر فروش قرارداشته و نسبت به تولیدات داخلی سهم بالایی از بازار را به خود اختصاص داده اند.
در این شرایط وزارت صنعت برای مدیریت بازار ضمن مقابله با ورود کالاهای قاچاق تصمیم گرفته است برای حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده در بازار لوازم خانگی نصب قیمت کالا را بر روی این محصولات الزامی نماید. هرچند نصب قیمت کالا با مخالفت جدی تولیدکنندگان روبروست، اما بعد از چانه زنیهای بسیار این موضوع از ۱۵ دی ماه اجرایی خواهد شد.
با الزام نصب قیمتها بر روی کالاها تولیدکنندگان معتقدند باید تعدیل قیمتی نیز بر روی محصولات اعمال شود در غیر این صورت تولید برای ما به صرفه نیست.
به همین منظور انجمن صنایع لوازم خانگی ایران با ارائه توضیحاتی در مورد تغییرات نهادههای تولید از وزیر صنعت درخواست کرده است متناسب با تغییر قیمتی مواد اولیه امکان افزایش قیمتها را برای تولیدکنندگان لوازم خانگی درنظر بگیرند.
براساس نامه انجمن صنایع لوازم خانگی به وزیر صنعت نرخ جاری تورم عمومی ۴۰ درصد و تورم بخش تولید ۷۸ درصد و افزایش قیمت نهادههای تولید رقم قابل توجهی است. با توجه به این موضوع ما نیازمند یک سیاستگذاری جامع و اجتناب ناپذیر در تعدیل منطقی قیمتها هستیم.
در حال حاضر این درخواست به وزیر صنعت ارسال شده و هنوز مشخص نیست آیا وزیر صنعت با افزایش قیمت لوازم خانگی موافقت خواهد کرد یا خیر.