کد خبر:۹۹۰۴۳۶
در «جهان آرا» مطرح شد:

دست رد کشور ایران به خواسته چینی ها

مهدی خورسند گفت: رئیس جمهور چین در سفر سال 94 به ایران، دنبال استفاده از ظرفیت‌های ابرپروژه راه ابریشم جدید بود که توسط مسئولان ما دست رد به سینه آنها زده شد.

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی برنامه؛ جدیدترین قسمت برنامه «جهان آرا»، با موضوع «بررسی متن و حاشیه اجرای سند راهبردی ایران و چین» و با اجرای امیرحسین ثابتی به روی آنتن شبکه افق رفت.
در برنامه شب گذشته «جهان آرا»، پس از مرور اخبار هفته توسط امین سلیمی درمورد حراج تهران، خودروسازان ایرانی و سیلاب‌های اخیر غرب و جنوب کشور، پیرامون موضوع یاد شده گفت و گویی با مهدی خورسند کارشناس روابط بین الملل و ارتباط تصویری با محمود عباس‌زاده سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس صورت گرفت.

تنش‌زدایی با غرب به قیمت نگاه مصنوعی به شرق

مهدی خورسند کارشناس روابط بین‌الملل در ابتدای این برنامه گفت: در تمام دولت‌های پس از جنگ تحمیلی، سعی شده تا با کشور‌های غربی تنش‌زدایی شود و تعامل با شرق، تنها در حد یک گفتمان رسانه‌ای باقی بماند؛ رویکرد ما در نگاه به شرق و غرب تعادل نداشته، ولی امروز روابط بین‌الملل صحنه‌آرایی جدیدی را می‌طلبد.
وی افزود: روز 24 دی ماه 1400 پنجاهمین سالگرد ارتباط ایران و چین کنونی است و به همین دلیل این روز را مبدأ شروع برنامه ۲۵ ساله همکاری‌های مشترک ایران و چین اعلام کردند؛ به عبارت دیگر از این تاریخ به بعد قرارداد‌هایی ذیل این برنامه طراحی، پیشنهاد و تصویب می‌شود که قدرت اجرایی دارد.

تله بدهی چین به زبان ساده

به گفته این کارشناس روابط بین الملل، تله بدهی که غربی‌ها آن را به چین منتسب می‌کنند، یک بازی رسانه‌ای است و این مشکل هم وجود دارد که ماهیت این برنامه راهبردی در ابتدای امر به صورت شفاف بیان نشده و هیچ قراردادی نیز در این راستا به امضا نرسیده بود و از امروز باید حساس باشیم که چه قرارداد‌هایی منعقد می‌شود.
خورسند ادامه داد: ایران همواره کالای با ارزشی به نام «امنیت» را به رایگان در اختیار شرق و غرب قرار داده است و در مقابل جریان تکفیری‌ها و قاچاق ایستاده و این فرصت را برای آمریکا و عربستان فراهم کرده که قرارداد‌های اقتصادی خوبی با دیگر کشور‌ها امضا کنند.
وی با بیان اینکه ایران نباید از اقتصاد نفتی خارج شود، یادآور شد: با برنامه ریزی انجام شده کل نفت کشور در اختیار شرکت‌های چینی قرار نمی‌گیرد بلکه مبنای قراردادهایمان با چین به سمت و سویی است که از اقتصاد نفتی خارج نشویم.

رد کردن اجازه چینی‌ها

خورسند تصریح کرد: رئیس جمهور چین سال 94 در رأس هیئتی بلند پایه به ایران سفر کرد تا از ما اجازه بگیرد که از ظرفیت‌های ابرپروژه راه ابریشم جدید استفاده کند، اما دست رد به سینه آن‌ها زده شد به این دلیل که نگاهمان به کشور‌های غربی و توافق برجام بود.
وی در پایان با اشاره به اینکه کشور‌های شرقی به دنبال منافع کشور خود هستند، خاطر نشان کرد: شرقی‌ها این موضوع را درک می‌کنند که ایران به دنبال تعامل با آن‌ها است و نیازی به برگ برنده چین و روسیه در تقابل با غرب ندارد.
محمود عباس‌زاده نیز در ارتباط زنده با «جهان آرا» در خصوص برنامه ۲۵ ساله همکاری‌های مشترک ایران و چین گفت: این یک قرارداد یا یک سند بالادستی نیست که نیاز به تصویب مجلس داشته باشد بلکه نقشه راه برای مشخص کردن نحوه تعاملات است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در خصوص نقش مجلس شورای اسلامی در این همکاری اضافه کرد: اگر بنا شود قرارداد‌هایی تصویب شود، آن زمان مجلس وارد عمل خواهد شد که در حال حاضر نیز مجلس وظیفه نظارتی خود را انجام می‌دهد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار