به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، هرویک یاریجانیان امروز در سیامین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهارداشت: خارج از دغدغههایی که نهادهای دولتی برای کارخانجات تولیدی به وجود میآورند این روزها با مشکل کمبود واقعی نیروی کار در کارخانهها مواجه هستیم.
وی افزود: کسی با حقوق تعیین شده وزارت کار (حداقل حقوق) و حتی بالاتر از آن کار نمیکند و مدیران واحدهای تولیدی با چراغ در تاریکی در فضای کسب و کار به دنبال کارگران افغان هستند.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران بیان داشت: کارگران پیک موتوری، رانندگان تاکسیهای اینترنتی، کارگران فستفودها و رستورانها درآمدهای بالاتری نسبت به کارگران واحدهای تولیدی کسب میکنند.
وی افزود: حتی اگر ۳۰ درصد هم به حقوق سال ۱۴۰۱ کارگران اضافه شود باز هم کسی کارهای غیررسمی مانند دستفروشی را رها نمیکند تا در پای دستگاهی بایستد.
این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با انتقاد از اینکه چرا قوانینی وضع نمیشود که بتوان از نیروی کار خارجی استفاده کرد، گفت: یکی از گزینههای تامین نیروی برای واحدهای تولیدی استفاده از کارگران خارجی به خصوص افغانها است، اما با توجه به قوانین موجود استخدام آنها تقریبا غیرممکن است.
یاریجانیان بیان داشت: تقریبا برای برخی کارها در کارخانهها کارگر ایرانی موجود نیست لذا پیشنهاد میشود تا شرایط قانونی برای فعالیت کارگران خارجی بهخصوص افغان در کارخانجات و واحدهای تولیدی فراهم شود.
وی افزود: آنچه امروز بیش از مالیات و مشکلات نقدینگی تولید کنندگان را تحت فشار قرار داده کمبود نیروی کار است که کمبود نیروی کار در بخش تولید باعث کاهش تولید و کمبود در بازار میشود و مجددا به گرانیها دامن میزند.