آخرین اخبار:
کد خبر:۹۹۱۰۰۸
مقامات محلی:

خط لوله نفت عراق به ترکیه بر اثر انفجار شدید قطع شد

خط لوله نفت کرکوک - جیهان که نفت عراق را به ترکیه منتقل می‌کند دچار آسیب شدید بر اثر انفجار شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، اپراتور خط لوله دولتی بوتاش ترکیه روز سه شنبه اعلام کرد که جریان نفت در خط لوله نفت کرکوک-جیهان در پی انفجاری در نزدیکی استان «قهرمان مرعش» در جنوب شرقی این کشور دچار اختلال شده است.

بوتاش همچنین در بیانیه‌ای اعلام کرد که در پی انفجار آتش سوزی رخ داده و آتش نشانان و نیرو‌های اورژانس برای اطفای حریق مستقر شدند.

همچنین اعلام شده دلیل این انفجار مشخص نیست.

«حیرتین گونگور»، از مسئولان محلی «قهرمان مرعش» گفته است که انفجار در منطقه یاد شده تلفات جانی نداشته است.

در همین حال، «عمر فاروق کوشکون»، فرماندار استان تاکید کرد که آتش هیچ منطقه مسکونی نزدیک منطقه انفجار را تحت تأثیر قرار نداده است.

مقامات همچنین اعلام کردند که با سرایت آتش به مسیر، بزرگراه مجاور که قهرمان مرعش را به کلان شهر همسایه غازیانتپ متصل می‌کند، ارتباط جاده‌ای از هر دو طرف قطع شده است.

مقامات ترکیه افزودند که گروه‌های آتش نشانی در حال مقابله با آتش هستند که انتظار می‌رود تا صبح ادامه داشته باشد.

این خط لوله قبلاً مورد حملات از سوی پ ک ک و هم از سوی گروه تروریستی داعش قرار گرفته بود و حمله داعش در سال ۲۰۱۴ باعث بسته شدن بخش عراقی این خط لوله شد.

در اواخر سپتامبر، وزارت نفت عراق اعلام کرد که عراق و ترکیه در حال بازگشایی خط لوله ۹۷۰ کیلومتری هستند که نفت خام عراق را از کرکوک به تأسیسات صادراتی در جیهان در سواحل مدیترانه منتقل می‌کند.

بیانیه این وزارتخانه پس از آن صادر شد که احسان «عبدالجبار اسماعیل»، وزیر نفت عراق و «علی رضا گونی»، سفیر ترکیه در بغداد با هم دیدار کردند تا درباره طرح‌هایی برای «احیای خط لوله استراتژیک برای انتقال نفت خام» از خلیج فارس به اروپا گفتگو کنند.

خط لوله نفت کرکوک-جیهان که با نام خط لوله نفت خام عراق-ترکیه نیز شناخته می‌شود، خط لوله‌ای به طول ۹۷۰ کیلومتر است که از کرکوک در عراق تا جنوب جیهان در ترکیه امتداد دارد.

این بزرگترین خط صادرات نفت خام عراق است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار