کد خبر:۹۹۲۱۸۱
رئیس کل گمرک اعلام کرد

اتصال سامانه گمرک به سامانه جامع تجارت به‌نفع کشور است/ افزایش ۳۸ درصدی صادرات در سال۱۴۰۰

رئیس کل گمرک ایران در نشست خبری گفت: رویکرد ما تجمیع تمام داده‌های تجاری است و قطعا اتصال دیتاهای سامانه جامع گمرک به سامانه جامع تجارت به نفع کشور و مردم خواهد بود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبزگزاری دانشجو، علیرضا مقدسی؛ رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت روز جهانی گمرک بیان کرد: ضمن تبریک روز جهانی گمرک به مردم و بویژه همکارانم که در مرز‌ها و نقاط بد آب و هوا خدمت رسانی می‌کنند، در ۱۰ ماهه ۱۴۰۰ در رویه واردات ۲۳۴ هزار اظهارنامه وارداتی به وزن ۳۳ میلیون تن داشتیم که نسبت به سال گذشته ۱۷ درصد افزایش داشته است و ارزش کل واردات به ۴۱ و نیم میلیارد دلار رسید.

مقدسی افزود: در بخش صادرات ۳۸ میلیارد و ۷۶۳ میلیون دلار کل صادرات در ۱۰ ماهه ابتدایی سال جاری بود که نسبت به سال گذشته ۳۸ درصد افزایش داشته است.

رییس کل گمرک اضافه کرد: کشور‌های اصلی مقصد صادراتی ایران در سال ۱۴۰۰ به ترتیب چین عراق ترکیه و امارات بودند و همچنین کشور‌های عمده وارداتی ما به ترتیب امارات، چین، ترکیه، آلمان و سوئیس بودند.

مقدسی تاکید کرد: در زنجیره تامین تجارت خارجی اگر دو عامل رخ بدهد مسیر و روند تجارت سهل و ارزان می‌شود که اولی اقدام کامل و اثربخش هر دستگاه نسبت به وظایفش است که نهایتا جمع کارایی و اثریخشی بهره‌وری می‌شود و دومی شکل‌گیری تعامل و هماهنگی خوب بین دستگاه‌ها است.

مقدسی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری دانشجو مبنی بر اینکه چرا اطلاعات سامانه‌های گمرک در سال‌های گذشته برخلاف قانون و تاکیدات دستگاه‌های نظارتی و قضایی به سامانه جامع تجارت متصل نشده است گفت: ترک فعل‌هایی که در خصوص اجرای قانون به ویژه در بحث قوانین مبارزه با قاچاق کالا و ارز صورت گرفته توسط دستگاه قضایی در حال پیگیری است، اما رویکرد ما اجرای کامل قوانین است و بنده به شخصه معتقدم داده‌های اقتصادی سازمان‌ها به تنهایی بی‌فایده است و در صورت یکپارچه‌سازی و تجمیع آن‌ها نه‌تن‌ها قابل استفاده خواهد بود، بلکه بسیاری از مشکلات اقتصادی را مرتفع می‌کند و به نفع مردم و کشور خواهد بود.

رئیس کل گمرک در پاسخ به این سوال که چه زمانی دیتا‌های سامانه جامع گمرک به صورت کامل به سامانه جامع تجارت متصل خواهد شد افزود: اگرچه شما نیز با این سوال تخصصی می‌دانید که چه مسائل و مشکلاتی در این خصوص وجود دارد، اما امیدوارم نهایتا تا نیمه نخست سال ۱۴۰۱ این اتفاق بیفتد.

اتصال سامانه گمرک به سامانه جامع تجارت به‌نفع کشور است/ افزایش ۳۸ درصدی صادرات در سال۱۴۰۰

وی تاکید کرد: رویکرد ما شفاف است و حتما باید به این سمت برویم، کما اینکه این موضوع مطالبه دقیق و به حق مقام معظم رهبری است و دولت هم کاملا به این نتیجه رسیده است که سامانه جامع تجارت به عنوان سامانه‌ای برای تجارت داخلی و خارجی باید تکمیل و یکپارچه بشود و ان‌شاالله از این پس در هیچ دستگاهی ترک فعلی دراین رابطه رخ ندهد.

مقدسی خاطر نشان کرد: در تجارت خارجی بیشترین داده‌ها در اختیار گمرک است، لذا باتوجه به این که بخشی نگری جواب نمی‌دهد و اطلاعات باید منسجم و یکپارچه باشد، تکالیف را احصا کردیم تا ۱۰۰ درصد سامانه‌های گمرک به سامانه جامع تجارت متصل شود.

رئیس کل گمرک ایران در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار خبرگزاری دانشجو مبنی بر چرایی رسوب کالا در دولت قبل و برنامه دولت سیزدهم برای رفع این معضل گفت: واردات کالا فرآیند‌هایی ازجمله؛ ثبت سفارش، خرید کالا، تامین و تخصیص ارز، مسائل لنگرگاه، اسکله، انبار و در نهایت ترخیص دارد که هر کدام زمان‌بر است، اما مشکل اصلی بحث تامین و تخصیص ارز است.

وی تصریح کرد: در سفر و بازدید رئیس جمهور محترم از گمرک هرمزگان مسائل و راهکار‌ها شناسایی شد و به رئیس محترم جمهور ارائه شد تا مشکلات بویژه در بحث تامین و تخصیص ارز در اولین فرصت و باتوجه به درنظر گرفتن شرایط ارزی کشور تسهیل شود.

مقدسی افزود: فعال اقتصادی یا هر نهادی ۳ ماه فرصت دارد که کالای خود را ترخیص کند و اگر مهلت بگذرد با ارائه دلیل و سند می‌توانند ۲ ماه دیگر مهلت بگیرند و بعد از آن کالا‌ها متروکه محسوب شده و به سازمان اموال تملیکی داده می‌شود.

رئیس کل گمرک با ابراز امیدواری نسبت به تسهیل رویه واردات در تصمیمات جدید گفت: در دفتر مقررات زدایی وزارت اقتصاد مصوب شد تا دستگاه‌های مختلف تنها در ۷ روز مجوز‌های مربوطه را برای ترخیص کالا‌ها صادر کنند که می‌تواند نتایج بسیار خوبی را داشته باشد.

وی اضافه کرد: برخی کالا‌ها نیاز به آزمایش یا نمونه گیری دارند که در گذشته هر دستگاهی مجزا نمونه‌گیری می‌کرد و زمان‌بر بود، اما اکنون مقرر شده در مواردی که امکان دارد نمونه‌گیری به صورت مشترک در دستگاه‌ها انجام شود.

مقدسی همچنین گفت: با دستور معاون اول رئیس جمهور و همچنین همکاری بانک مرکزی قرار است تدابیری اتخاذ شود تا کل کالاها ترخیص شود و مثل گذشته ۱۰ درصد آن در انبارها دپو نشود.

مقدسی در مورد استفاده از دستگاه‌های ایکس‌ری برای شناسایی کالا‌های قاچاق گفت: تعداد گمرکات کشور‌های حوزه خلیج فارس اندک است، اما ما ۱۶۰ گمرک داریم که روز به روز هم منطقه آزاد و ویژه ایجاد می‌شود و این درحالی است که گمرک در ۱۰ سال گذشته مجوز استخدام ندارد بنابراین هرچقدر از ایکس ری استفاده کنیم به نفع ماست، اما هر دستگاه ایکس ری دست‌کم بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان است و هزینه‌های پشتیبانی بالایی هم دارد.

وی ادامه داد: در ۱۷ گمرک اصلی و بزرگ کشور ۱۸ دستگاه ایکس‌ری کامیونی، ۵ دستگاه ایکس‌ری خودرویی و در کل گمرکات ۱۰۳ دستگاه ایکس‌ری چمدانی و پالتی داریم که البته با استفاده از روش‌های مشارکت بخش خصوصی ۱۸ دستگاه کامیونی و خودرویی دیگر در سال آینده اضافه خواهیم کرد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار