به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مصطفی زیبایینژاد رئیس مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری بسیج در این نشست درباره جشنواره بینالمللی سرود فجر گفت: در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری بسیج قرار است نخستین دوره جشنواره سرود فجر را برگزار کنیم. موضوع سرود از اول انقلاب اهمیت داشت و یکی از نقاط قوت جریان انقلاب بود. وقتی هم امام به کشور بازگشت سرود «خمینیای امام» برای ایشان اجرا شد.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری در سال 1395 فرمودند که سرود در جامعه فرهنگ سازی میکند و همه مردم را فرامیگیرد. همچنین دو نماهنگ «ارغوان» و «ایران ما» از سوی مقام معظم رهبری تقریض کردند که این هم باز اهمیت سرود را نشان میدهد. علاوه بر این در سالهای گذشته مقام معظم رهبری بارها و بارها درباره اهمیت سرود صحبت کردهاند. همه اینها دلالت بر اهمیت سرود در انقلاب اسلامی دارد.
رئیس مرکز آفرینهای فرهنگی هنری بسیج گفت: سرود یکی از برنامههای اساسی بسیج است و در سالهای گذشته گروههای بسیاری در شهرستانها و حتی روستاها تشکیل دادهایم و مورد حمایت قرار گرفتهاند. اکنون باید این گروهها در جایی نمودِ اجرایی داشته باشند؛ همه اینها لزوم داشتن جشنوارهای با موضوع سرود را اثبات کرد. تربیت و کشف استعدادها در سطح کشور، شناسایی گروهها و تولید آثار ویژه در حوزه سرود از اهداف ماست.
وی ادامه داد: در جشنواره سرود فجر، ابتدا مراحله استانی را ابتدا برگزار میکنیم. سایتی برای ثبتنام در نظر گرفتهایم. همه گروهها در این سایت ثبت نام میکنند. این آثار باید در استودیو ضبط و در سایت بارگذاری شود. در این مرحله داوران استانی آثار را داوری میکنند. در مرحله اول داوری، 20 گروه انتخاب میشوند. از این میان 10 گروه تقدیر و به آنها هدایایی داده میشود. پنج گروه هم به مراکز صدا و سیمای استان معرفی میشوند تا در طول ایام نوروز سرودهایشان را در شبکههای استانی اجرا کنند.
زیبایینژاد گفت: در ادامه و براساسِ رایِ مردم هر استان، بهترین گروهِ سرود از دیدگاه مردمی انتخاب میشود. همچنین یک گروه هم با نظر هیات داوران به عنوان گروه برتر انتخاب میشود و به مرحله کشوری راه مییابد.
وی تاکید کرد: رایگیری بخش مردمی از طریق اپلیکیشنی که هم اکنون در حال طراحی است انجام میشود.
زیبایینژاد گفت: پایان مهلت ارسال آثار تا 30 بهمن است. مرحله استانی اسفند 1400 برگزار میشود و پایان فروردین ماه اختتامیه بخش استانی را برگزار میکنیم. در نهایت گروههای برگزیدهی این جشنواره به مسابقه نهایی سرود راه مییابند. اواخر خرداد یا اوایل تیر در یکی از شبکههای تلویزیونیِ سراسری، گروههای برگزیده به اجرای زنده میپردازند.
وی تاکید کرد: همچنین بخش بینالمللی را داریم که فراخوانش را منتشر کردهایم.
رئیس مرکز آفرینشهای فرهنگی و هنری بسیج گفت: جشنواره سرود فجر در چهار بخش اجرا میشود: گروههای سرود، بخش آکاپلا - همخوانیهای بدون موسیقی، بازخوانی سرودها و طرح و ایدههای نو.
همچنین علاوه بر گروه سرود، دیگر عواملِ تولید هر گروه مانند تنظیمکننده یا آهنگساز هم داوری میشوند. این دوره از جشنواره محدودیت سنی ندارد و ویژهی پسران است.
زیبایینژاد تاکید کرد: مجموعه بسیج ارگانی جریان ساز در میان مردم است. نزدیک به 3 هزار گروه سرود در سامانههای ما به ثبت رسیدهاند و شماسنامه دارند. مراکز آفرینشهای هنری را در استانها تاسیس کردهایم. در چند سال اخیر سرود مهمترین محور کارهای ما بوده است.