به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علیرضا پیمانپاک در پاسخ به این سوال که با وجود توئیت اخیر شما درباره ۵۳۰ مورد تهاتر محصولاتی مانند پتروشیمی، مس، فرش، پسته، قطعات خودرو و غیره در دو ماه گذشته، بخش خصوصی در مواردی از آن و بهویژه حوزههای فرش و پسته اظهار بی اطلاعی کرده است، توضیح داد: این تهاترها به صورت موردی انجام شده است و افرادی که این تهاترها را انجام دادهاند در ارتباط با حوزه خشکبار یا فرش، عضو اتحادیه نبودهاند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: به عنوان مثال یکی از خودروسازیهای خصوصی، ۲۰۰ تن پسته را با موتور و اجزا و قطعات مورد نیاز کارخانه خود با کشور چین، تهاتر کرد.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران بیان داشت: درباره فرش نیز یک شرکت تجاری ایرانی - اماراتی، نسبت به تهاتر ۱۵ میلیون دلار فرش ایرانی با تجهیزات خط تولید سلولهای خورشیدی، برای واحدی در استانهای شمال غرب کشور اقدام کرد، واحد مذکور اولین واحد در منطقه است و در دو ماه آتی به بهره برداری میرسد.
پیمان پاک بیان داشت: مجموعههایی که امکان تهاتر دارند تقاضای خود را به ما ارائه میدهند و پس از بررسی تاییدههای بانک مرکزی اخذ و برای واحد مذکور کد تهاتر صادر و سپس برای بررسی قرارداد تهاتر درخواست کننده، اقدام به صدور مجوز تهاتر میشود.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که گفته شده است بخش خصوصی با کمک سازمان توسعه تجارت در حال ایجاد هلدینگهای بزرگ صادراتی است، آیا این موضوع واقعیت دارد و آیا تقاضای از سمت روسیه وجود دارد؟ گفت: تقاضا بسیار زیاد است، اما باید زیر ساختها را فراهم کنیم.
پیمان پاک اظهار داشت: اقداماتی از قبیل ایجاد مرکز تجاری، تسریع در موافقتنامه تجارت آزاد، لجستیک، تقویت کانالهای مالی و بانکی، فعال سازی صندوق ضمانت صادرات برای توسعه تجارت با روسیه در حال انجام است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان داشت: از جمله طرحهای در حال انجام برای توسعه تجارت ایران با روسیه ایجاد کنسرسیومهای صادراتی و فعال کردن هلدینگهای بزرگ است که همه این موارد به توسعه تجارت کمک میکند.