وحید جلال زاده رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به رفع برخی از محدودیتهای برنامههای هستهای ایران از سوی ایالات متحده آمریکا اظهارکرد: جمهوری اسلامی ایران براساس تدابیر رهبر انقلاب، برای عضویت دوباره آمریکا در برجام، سه گام را مشخص کرده است که شامل رفع تحریمها، راستی آزمایی و در نهایت برگشت ایران به تعهدات برجامی میشود.
وی افزود: تمام تلاش تیم مذاکره کننده ایرانی در مذاکرات وین، معطوف به لغو تحریمها شده است؛ درواقع هیچ موضوعی در مذاکرات وین به غیر از لغو تحریمها، برای این ارزش ذاتی ندارد. رفع برخی از محدودیتهای برنامه هستهای ایران از سوی آمریکا که اخیرا انجام گرفته، هرچند به عقیده برخی از تحلیلگران سیاسی میتواند گامی مثبت ارزیابی شود، اما هیچ نفع اقتصادی برای ایران نخواهد داشت.
جلال زاده ادامه داد: آنچه که برای جمهوری اسلامی ایران در زمینه لغو تحریمها اهمیت دارد، نفع اقتصادی است. آن چیزی که امروز ایالات متحده آمریکا به عنوان معافیتهای تحریمی برای فعالیتهای هستهای ایران وضع کرده است، موضوع جدیدی نیست چرا که این مسئله جزء یکی از بندهای برجام است که از سوی دونالد ترامپ رئیس جمهور وقت آمریکا لغو شده بود.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اقدام اخیر آمریکا، گام بسیار کوچکی محسوب میشود و جمهوری اسلامی ایران همچنان به دنبال لغو تحریمهای برجامی هستیم. انجام چنین اقدامات کوچکی از سوی آمریکا، نمیتواند اهدافی که جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات دنبال میکند را تامین کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: گامهای کوچک آمریکا نباید دستگاه دیپلماسی کشور را دچار اشتباه محاسباتی کند زیرا این معافیتهای تحریمی، هیچ نفع اقتصادی را برای ایران به دنبال نخواهد داشت. درحال حاضر توانمندیهای صلح آمیز ایران به جایی رسیده است که کمتر به کشورهای دیگر نیازمند است. اگر آمریکا به راستی در رفتار و سیاستهایش صداقت دارد، باید تحریمهایی را لغو کند که برای جمهوری اسلامی نفع اقتصاد داشته باشد.