به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بورس اوراق بهادار تهران امروز هم گرچه در ساعات ابتدایی قدری رشد کرد، اما بعد از آن روند ریزش به خود گرفت، به گونهای که در پایان معاملات با کاهش ۸ هزار و ۲۳۶ واحد به رقم یک میلیون و ۲۷۶ هزار و ۲۴ واحد رسید.
همچنین شاخص کل با معیار هموزن با کاهش ۱۴۲۳ واحد به رقم ۳۲۴ هزار و ۸۶۶ واحد رسید.
ارزش بازار در بورس تهران به بیش از ۵ میلیون و ۱۰۱ هزار میلیارد تومان رسید.
امروز معاملهگران در بورس تهران بیش از ۴.۵ میلیارد سهام، حقتقدم و اوراق مالی در قالب ۲۸۶ هزار فقره معامله و به ارزش ۲ هزارو ۹۶۷ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
امروز همه شاخصهای بورس قرمز بودند، اما میزان کاهش آن زیر یکدرصد بوده است، به گونهای که شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ارزشی ۶۳ صدم درصد کاهش یافتند. این دو شاخص با معیار هموزن ۴۴ صدم درصد عقب نشست.
شاخص آزاد شناور ۶۷ صدم درصد افت کرد. شاخص بازار اول بورس ۷۲ صدم درصد کاهش یافت و شاخص بازار دوم بورس ۵۱ صدم درصد افت کرد.
امروز نمادهای هلدینگ معدنی خاورمیانه، پتروشیمی نوری، ملیمس، ایرانخودرو، توسعه معادن و فلزات، بانک تجارت و بانک ملت به ترتیب بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشتند.
در فرابورس ایران هم امروز اوضاع تعریف خاصی نداشت، به گونهای که شاخص کل در پایان معاملات با کاهش ۷۴ واحدی به رقم ۱۷ هزار و ۴۹۳ واحد رسید.
ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از ۹۷۵ هزار میلیارد تومان رسید.
ارزش بازار پایه فرابورس هم ۳۱۱ هزار میلیارد تومان شد.
معاملهگران امروز در فرابورس ایران بیش از ۴.۶ میلیارد سهام، حقتقدم و اوراق مالی در قالب ۲۴۳ هزار فقره معامله و به ارزش ۲ هزار و ۸۸ میلیارد تومان داد و ستد کردند.
امروز نماد پویازرکان آقدره که هفته گذشته در فرابورس عرضه اولیه شد، بیشترین اثر افزایشی در شاخص فرابورس را داشته است و نمادهای بیمه پاسارگاد، پتروشیمی زاگرس، آریا ساسول، تجلی توسعه معادن و فلزات، فرابورس، پتروشیمی تندگویان بیشترین اثر کاهشی در شاخص فرابورس را داشتهاند.
امروز مدیرعامل بورس تهران درنامهای برای شفافیت به سازمان بورس از کاهش ۳۰ درصدی سودآوری این شرکت بر اثر کاهش معاملات و ریزش شاخص خبر داد. قبل از این نیز مدیرعامل فرابورس اعلام کرده بود، چون درآمدهای بورس از محل معاملات کاهش پیدا کرده، مجبوریم برای تأمین هزینهها طبقاتی از ساختمان بورس را به شرکتها اجاره دهیم یا اینکه بخشی از سرور این شرکت را دراختیار کارگزاریها قرار دهیم.
به هر حال کاهش شاخص بورس در یکسال و نیم گذشتهتر و خشک را با هم سوزانده و فقط سهامدار حقیقی نیست که زیان کرده، حتی شرکتهای بزرگ مانند بورس هم با زیان همراه شدهاند. در عین حال کارشناسان میگویند، عمده سهام موجود در بازار به کف قیمت رسیده است.