آخرین اخبار:
کد خبر:۹۹۶۴۱۶
جدی مطرح کرد

ورود سیل پوشاک قاچاق به کشور از ۶ ماه گذشته / مبارزه با قاچاق رها شد

نایب رئیس اتحادیه تولید و صادرات پوشاک گفت: از حدود ۶ ماه پیش حجم خیلی زیادی از پوشاکی که در دنیا در دو سال گذشته به علت شیوع بیماری کرونا به فروش نرفته به سمت کشور‌های دیگر از جمله کشور ما سرازیر شده است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رئیس کمیته صنایع نساجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مبارزه جدی با قاچاق پوشاک نمی‌شود، گفت: در سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸، اقداماتی در این زمینه انجام شد، اما پس از آن رها شد.

علی جدی با حضور افزود: متاسفانه قاچاق واردات پوشاک، افت و خیز‌های زیادی داشته است یعنی در زمانی که نهاد‌های متولی، به طور جدی در این زمینه ورود و برخورد می‌کنند میزان قاچاق، مقداری کاهش می‌یابد، اما چون مستمر نیست و رها و مقطعی ورود می‌شود این افت و خیز وجود دارد و کم هم نشده است، زیرا کالای قاچاق در بازار به وفور وجود دارد.

او ادامه داد: اراده جدی که لازم است نهاد‌های متولی در این زمینه ورود کنند وجود ندارد، اما زمانی که برای کار خاصی، اراده‌ای شکل می‌گیرد و همگانی می‌شود بسیاری از مشکلات حل می‌شود، اما در بحث واردات کالا‌های قاچاق نه تنها در پوشاک بلکه در خیلی از حوزه‌های دیگر مشکل داریم.

جدی اضافه کرد: یکی از اشکالات اساسی، مستمر نبودن نظارت‌ها و برخوردهاست.


لزوم نظارت بر سامانه جامع انبار‌ها برای مبارزه با قاچاق


رئیس کمیته صنایع نساجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزارت صمت باید بر سامانه جامع انبار‌ها نظارت اساسی داشته باشد و موجودی‌های انبار‌ها را کنترل کند، گفت: این موضوع در مبارزه با قاچاق کالا کمک می‌کند.

علی جدی افزود: در بحث واردات قاچاق پوشاک، مسیر‌های مختلفی را داریم و می‌شود به راحتی شناسایی و الویت بندی کرد و بر اساس این اولویت‌ها برخورد کرد، اما برخی اوقات آدرس‌های غلط هم می‌دهیم و بحث مبارزه با قاچاق را در مغازه‌ها و فروشگاه‌ها جستجو می‌کنیم در حالی که آن فروشنده با چند واسطه این پوشاک را از وارد کننده یعنی قاچاقچی خریده است و نقشی در این باره ندارد.

او با تاکید بر اینکه فروشنده نقشی در واردات قاچاق ندارد، ادامه داد:، اما همین برخورد با فروشنده را هم مستمر انجام نمی‌دهیم در حالی که باید اولویت بندی کنیم؛ اگر به صورت مستمر پیگیری کنند مسیر‌های قاچاق، شناسایی و از آن جلوگیری می‌شود.

جدی با بیان اینکه قاچاق کالا مسیر‌های مختلفی دارد، ادامه داد: یکی از این مسیرها، گمرکات رسمی ماست و جنس با عناوین دیگر که ممنوع نیست به راحتی وارد می‌شود؛ در مبادی رسمی برخی اوقات از دست آن‌ها در می‌رود یا چشم‌ها بسته می‌شود و رقم بالایی از منسوجات قاچاق وارد کشور می‌شود.

رئیس کمیته صنایع نساجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه از طریق مرز‌های آبی هم قاچاق می‌شود، افزود: اگر واقعاً بخواهیم با قاچاق منسوجات مبارزه کنیم، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و وزارت صمت برای بحث بازرسی‌ها و نیروی انتظامی برای برخورد به راحتی می‌توانند وارد و مانع شوند، اما به قدری شُل گرفتند و جدی نگرفتند که قبح آن نیز شکسته شده است.

جدی با بیان اینکه هنوز تابلوی منسوجات خارجی بر سر در خیلی از مغازه‌ها در تهران وجود دارد و قابل مشاهده است، اضافه کرد: مشخص است اراده‌ای برای برخورد با این مسأله وجود ندارد.

او ادامه داد: ستاد مبارزه با قاچاق کالا به وزارت صمت، پاس می‌دهد و وزارت صمت می‌گوید ستاد با ما همکاری نمی‌کند و ستاد می‌گوید نیروی انتظامی با ما همکاری نمی‌کند. شناسه کالا، روش کمکی خیلی خوبی در این زمینه است اگر اجرا و نظارت شود، اما در آن جا هم در جاهایی، شناسه کالا هم دور زده می‌شود.

نایب رئیس اتحادیه تولید و صادرات پوشاک هم با حضور در این برنامه در پاسخ به این پرسش که حجم قاچاق پوشاک بیشتر یا کمتر شده است؟ گفت: از حدود شش ماه پیش، حجم زیادی از کالای قاچاق به کشورمان سرازیر شده است به علل مشخص از جمله شرایط ترکیه و حجم خیلی زیادی از پوشاکی که در دنیا در دو سال گذشته به علت شیوع بیماری کرونا به فروش نرفت و اکنون به سمت کشور‌های دیگر از جمله کشور ما سرازیر شد.

بهرام شهریاری افزود: برای بررسی موضوع قاچاق مبادی ورودی، طبق تجربه و اطلاعات ما، برخی قوانین داریم که در جایگاه خود به خوبی و برای یک مقصد و منظور مشخص و خوبی تعیین و برنامه ریزی شده است، اما در مرور زمان تغییر جهت داده است و متأسفانه نظارتی هم وجود نداشته است و آن قوانین اکنون محملی برای قاچاق شده است مثل ته لنجی، گذر مرزی، مناطق آزاد، کولبری و مسافری.

او افزود: در این جا باید از مجلس کمک گرفت؛ این قوانین به درستی در زمان خود برنامه ریزی و قانون گذاری شده است، اما در اجرا، همه این‌ها به خطا می‌رود.

شهریاری با بیان اینکه دو و نیم میلیارد دلار قاچاق در سال ۱۳۹۷ داشتیم، اضافه کرد: به گفته آقایان پس از برخورد‌ها در سال ۱۳۹۸, این رقم به حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون دلار کاهش یافت و بر اساس آمار ستاد مبارزه با قاچاق کالا، پس از این که بازار رها شد، حدود ۷۰ درصد از برند‌های محرز برگشتند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار