به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو عباس تابش عصر امروز در نشست تشریحی درج قیمت تولید کالا که با حضور تولیدکنندگان منتخب استان در سالن اجتماعات اداره کل صنعت و معدن با بیان اینکه باید قیمت کالا در بازار منطقی قیمتگذاری شود، اظهار کرد: از سالیان قبل حداقل و حداکثر قیمتها بدون هیچ الزام و فشار توسط تولید کنندگان به سازمان حمایت ارائه شده و اطلاعات آنها را داریم لذا تصمیمگیری تعیین میانگین قیمت منطقی آسانتر است.
وی با اشاره به رصد ۸۴ هزار کالا در کشور توسط وزارت صمت گفت: اعتقاد دارم که تولید سخت است، چون تحریم هست، تامین مواد اولیه، بازار سرمایه و ... بنابر این مدیریت کردن تولید سختتر است.
معاون وزیر صمت با اشاره به وجود شبکه بیشمار توزیع در گیلان بیان کرد: ایران نسبت به دنیا چهار برابر بیشتر شبکه توزیع دارد و در این عدد قیمت تولیدکننده، مالیات بر اساس آن محاسبه میشود و مثل فاکتور فروش میباشد و مسوولیت با همان شرکت است لذا در هر مقطعی سازمان حمایت یا هر مدعی المعلومی وارد شود و قیمت بالاتر باشد مشمول تخلف گرانفروشی خواهد شد.
به گفته تابش بازرسین تعزیرات، سازمان صمت و جهاد که مراجعه میکنند به استناد ماده ۱۵ قانون نظام صنفی؛ توزیع کننده باید روی شلف، قیمت مصرف کننده را نصب نماید و گرنه تخلف کرده است.
وی با بیان اینکه سود حلقه شرکتهای پخش از ۳۰ درصد نباید بیشتر شود، تصریح کرد: دو گروه مصرفی کم دوام و بادوام دو گروه پخش هستند و بر این اساس به کالاهای مصرفی بیشتر از ۳۰ درصد هزینه و سود تعلق نمیگیرد و از ۳۰ درصد نباید بیشتر نباشد و در گروه دوم سرمایهای بادوام ۲۰ درصد بیشتر تعلق نمیگیرد، همچنین تخفیف تولید کننده برای تحریک تقاضا میتواند انجام شود و تا ۳ درصد آن مجاز است.
معاون وزیر صمت با تاکید بر لزوم کنترل قیمت کالا در کشور گفت: هدف این طرح رسیدن کالا با قیمت واقعی به دست مصرف کننده است لذا با اجرای این طرح قیمتها ۴۰ الی ۵۰ درصد کاهش پیدا میکند.