به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بورس اوراق بهادار تهران امروز در یک روند رو به کاهش قرار گرفت، به گونهای که در پایان معاملات با کاهش ۵۵۱۴ واحد به رقم یک میلیون و ۲۸۲ هزار و ۷۹۶ واحد رسید.
همچنین شاخص کل با معیار هموزن با کاهش ۷۹۸ واحد به رقم ۳۲۹ هزار و ۵۰۹ واحد رسید.
ارزش بازار در بورس تهران به بیش از ۵ میلیون و ۱۲۶ هزار میلیارد تومان رسید.
معامله گران امروز بیش از ۵۱۲ میلیارد سهام، حق تقدم و اوراق مالی در قالب ۳۴۴ هزار فقره معامله و به ارزش ۲۹۵۸ میلیارد تومان دادوستد کردند.
امروز همه شاخصهای بورس قرمز بودند، اما میزان ریزش شاخصها زیر یک درصد بوده است به گونهای که شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ـ ارزشی ۴۴ صدم درصد کاهش یافتند. این دو شاخص با معیار هموزن ۲۴ صدم درصد کاهش یافتند. شاخص آزاد شناور ۶۴ صدم درصد افت کرد، شاخص بازار اول بورس ۷ دهم درصد کاهش یافت و شاخص بازار دوم بورس فقط ۹ صدم درصد کاهش یافت.
امروز نمادهای پتروشیمی پردیس و پتروشیمی نوری بیشترین اثر افزایشی بر شاخص بورس را داشتند و نمادهای فولاد مبارکه، ملی مس، بانک ملت، ایران خودرو و بانک تجارت بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را داشتند.
در فرابورس ایران امروز شاخص کل با ۴۵ واحد افزایش به رقم ۱۷ هزار و ۶۳۳ واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از ۹۸۳ هزار میلیارد تومان رسید. ارزش بازار پایه فرابورس ۳۱۰ هزار میلیارد تومان شد.
معامله گران امروز در فرابورس ایران بیش از ۱.۹ میلیارد سهام، حق تقدم و اوراق مالی در قالب ۲۰۵ هزار فقره معامله و به ارزش ۶۳۷۸ میلیارد تومان دادوستد کردند.
امروز نمادهای پتروشیمی زاگرس، آریاساسول، پویازرکان آقدره، صنعتی مینو و ذغال سنگ پروده طبس بیشترین اثر افزایشی بر شاخص فرابورس را داشتند و نمادهای فرابورس ایران و بیمه اتکایی ایرانیان بیشترین اثر کاهشی بر شاخص فرابورس را داشتند.
قرار است تا پایان هفته سوم اسفند سود سهام عدالت از شرکتهای سرمایهپذیر وصول شده و بعد از تجمیع به صورت یکجا و متمرکز به حساب ذی نفعان سهام عدالت واریز شود.
همچنین امسال سود سهام ۲۷۵ شرکت بورسی و فرابورسی به صورت متمرکز و از طریق سجام واریز شده است و این یکی از روشهایی برای تشویق مردم برای سهامداری در بورس است به شرکت آنکه شرکتهای سرمایهپذیر و ناشران بورسی و فرابورسی همکاری کنند و سود تصویب شده در مجامع خود را از طریق سامانه سجام و به صورت یکپارچه برای دارندگان سهام واریز کنند، چون سود سهام مردم یک حقالناس است که بر گردن مدیران شرکتهای بورسی و فرابورسی است و در شرایط کرونایی نباید به بهانه اینکه میخواهند سود را خودشان توزیع کنند، مردم را به بانک بکشانند.
در این صورت بسیاری از سهامداران خرد متوجه واریز سود نمیشوند و یا اینکه کم بودن تعداد سهام و میزان سود سهام صرفه اقتصادی برای مراجعه به بانک ندارد.