آخرین اخبار:
کد خبر:۹۹۹۰۸۶

نیاز بە انحلال اتحادیە‌های نظامی، از جملە ناتو

پیمان ناتو در سال١٩٤٩ میلادی تاسیس شد، و پیمان ورشو شش سال بعد یعنی در سال ١٩٥٥. سال‌ها بعد پیمان ورشو بعد از فروپاشی اتحاد شوروی در سال ١٩٩١ منحل شد، اما پیمان ناتو نە!

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، پیمان ناتو در سال١٩٤٩ میلادی تاسیس شد، و پیمان ورشو شش سال بعد یعنی در سال ١٩٥٥. سال‌ها بعد پیمان ورشو بعد از فروپاشی اتحاد شوروی در سال ١٩٩١ منحل شد، اما پیمان ناتو نە! آن زمان رای بسیاری بر این بود کە با توجە بە فروپاشی بلوک شرق و اتحاد جماهیر شوروی دیگر بە پیمان ناتو کە اساسا پیمانی ضد شرقی بود، نیازی نیست بنابراین بعد از مدتی بشیوە طبیعی آن هم منحل خواهدشد، اما نە تنها چنین مسئلەی اتفاق نیافتاد، بلکە ناتو گسترش یافت و با پیوستن دە کشور اروپای شرقی (اعضاء سابق پیمان ورشو)، حدود جغرافیائی خود را نیز بشیوە سرسام آوری توسعە داد.

سربرآوردن بحران اوکرائین نشان می‌دهد کە ناتو اساسا نیاز ندارد خود را در مرز‌های فعلی خود، محدود نگەدارد. میل ناتو بە جذب کشور‌های دیگر و تمایل دولت اوکرائین بە پیوستن بە این اتحادیە نظامی، حساسیت تمام و کمال روسیە را برانگیختە است تا جائی کە با ارسال نیروی نظامی بە مرز اوکرائین و برگزاری مانور مشترک با بلاروس می‌خواهد بە هر قیمتی کە شدە از پیوستن این کشور بە ناتو و نزدیک شدن بیشتر ناتو بە مرز‌های خود جلوگیری کند.

بی گمان روس‌ها دغدغە‌های امنیتی خاص خود را دارند، کە اگر خواهان صلح و عدم برپائی جنگ باشیم باید بە آن توجە نشان دادەشود. هرچند کە تهدیدات روسیە نیز قابل قبول نیست و پایمال کردن حق یک کشور در اتخاذ تصمیم سیاسی مستقل را باید محکوم کرد. اما از آنجائی کە دنیای سیاست بیشتر از آنکە دنیای حق باشد، دنیای چگونگی پیشبرد حق و بنابراین توازن نیرو و توجە نشان دادن بە مسائل پیرامون "حق" است، بهترین راە حل بحران اوکرائین پیداکردن یک راەحل میانیست با تامین منافع همە طرف‌های درگیر. از جملە تطبیق پروژە فنلاند در زمان جنگ سرد در مورد اوکرائین می‌تواند یک تجربە موفق تاریخی و خوب باشد. بە این ترتیب هم روسیە دغدغە‌های امنیتی اش رفع خواهد شد، و هم غرب خواهد توانست با اوکرائین روابط سیاسی و اقتصادی خود را بە پیش ببرد.

اما برگردیم بە ناتو! راستی چرا دنیای غرب دست از ناتو نمی‌کشد؟ چرا بە جای گسترش جهانی این اتحادیە نظامی و صرف پول‌های بیشمار برای نظامیگری، شیوە دیگری از همکاری جهانی را برای تامین امنیت جهان اتخاذ نمی‌کنند؟ از جملە اهمیت دادن بە سازمان ملل متحد و برجستە کردن روند‌های سیاسی و اقتصادی بعنوان ابزار‌های حل اختلاف میان کشورها؟

وجود ناتو بە منزلە تحریک و ترساندن دیگر کشورهاست. ناتو بزرگترین اتحادیە نظامی جهان است کە بە جای خصلت دفاعی، بیشتر خصلت تهاجمی دارد.

برای تامین صلح در جهان و پایبندی بە آن، بشریت نیاز بە محو اتحادیە‌های نظامی، از جملە ناتو دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار