به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، یک رسانه غربی مدعی شده «علی باقری کنی»، مذاکرهکننده ارشد جمهوری اسلامی ایران قرار است فردا، چهارشنبه به وین، محل برگزاری مذاکرات رفع تحریمهای ضدایرانی بازگردد.
خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام اروپایی و یک مقام ایرانی مدعی شد که علی باقری بعد از ترک وین در روز دوشنبه چهارشنبه مجددا به محل برگزاری مذاکرات برخواهد گشت.
روز گذشته خبرگزاری فارس گزارش داده بود علی باقری مذاکرهکننده ارشد جمهوری اسلامی ایران در چارچوب رایزنیهای معمول در جریان مذاکرات سفری کوتاه به تهران خواهد داشت.
به گزارش فارس، دور هشتم مذاکرات وین به منظور رفع تحریمهای آمریکا علیه ایران از روز سهشنبه ۱۹ بهمن ماه و بعد از تنفسی ۱۱ روزه برای مشورت هیأتها با پایتختهایشان با حضور هیأتهای ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) در پایتخت اتریش از سر گرفته شد و از آن زمان تاکنون در سطوح و فرمتهای مختلف در حال برگزاری است. البته علی باقری مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران چهارشنبه شب چهارم اسفند ماه در چارچوب ترددهای معمول در جریان گفتوگوها، در سفری کوتاه راهی تهران شد، ولی هیأت کارشناسی ایران در وین حضور داشتند و به رایزنیها ادامه دادند. باقری روز دوشنبه نهم اسفند دوباره به وین بازگشت و مذاکرات در وین کماکان در جریان است.
سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز هم در نشست هفتگی با خبرنگاران بار دیگر با بیان اینکه هیچ زمانی را به عنوان ضرب الأجل نه میپذیریم و نه به آن نگاه میکنیم، خاطرنشان کرد: مسیر بازگشت آمریکا به برجام یک شبه نخواهد بود.
خطیبزاده همچنین در پاسخ به سؤالی در خصوص بازگشت مذاکره کنندگان سه کشور اروپایی و اینکه آیا برنامهای برای بازگشت هیأت ایران از وین وجود دارد هم گفت: مذاکرات در وین در جریان است و اتفاقا در هفتهای که گذشت در حوزه پادمانی و در موضوعات دیگر پیشرفتهای قابل توجهی داشته است. نه نیازی میبینم و نه در این مرحله خبری دارم که هیأتها بخواهند وین را ترک کنند به ویژه هیأت ایران. ما در آن جا هستیم که به نتیجه برسد در چارچوب دستورالعملهایی که داریم.
لازم به ذکر است حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه امروز (دوشنبه) در گفتوگوی تلفنی با سرگئی لاوروف همتای روس خود اظهار داشت: ما با جدیت برای رسیدن به توافقی خوب و قوی در وین تلاش میکنیم. تاکنون پیشرفتهای خوبی به دست آمده، اما با وجود پیشرفتهای حاصله، برخی از مسائل هنوز در وین حل و فصل نشده که نیازمند تصمیم سیاسی طرف غربی است.