حسام پورفلاح، دبیر سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه گیلان در گفتگو با خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، با اشاره به بحرانهای تالاب بینالمللی بندر انزلی گفت: متاسفانه طی ۲۰ سال گذشته، دست کم حدود نیمی از تالابهای ایران نابود شده و یا به علت موانع و مشکلات زیست بومی توان خود برای تجدید و زادآوری زیستی را از دست داده اند.
پورفلاح بیان کرد: متاسفانه از سال ۱۳۷۱ تالاب بندر انزلی وارد لیست سیاه مونترو شده و در بخش تالابهای در خطر نابودی قرار گرفته است. کاملا مشهود است که این تالاب ظرفیتهای گردشگری بینظیری را برای استان گیلان فراهم و همچنین برای ساکنان حاشیه آن مشاغلی را ایجاد کرده است.
دبیر سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه گیلان افزود: عوامل متعددی مانند لایروبی نکردن در بستر تالاب، آتش سوزیهای متعدد عامدانه، ورود فاضلابهای شهری، رها سازی زبالههای انسانی، تصرف اراضی در بستر تالاب و عدم اختصاص بودجه کافی، باعث ایجاد بحرانها در تالاب بندر انزلی شده است.
این فعال دانشجویی اظهار داشت: همچنین در سال ۱۴۰۰ شاهد سه آتش سوزی بزرگ در این تالاب بودهایم که خسارات زیادی برای زیست بوم این تالاب به وجود آورده است.
اصلیترین منشاء وجودی عوامل ذکر شده، بدون شک کم توجهی برخی از مسئولان است. مسئولان باید به این عقیده برسند که با برگزاری به ندرت جلسات، نمیتوانند چالشها و بحرانهای این تالاب را برطرف کنند، همچنین این عوامل و مشکلات از دولتی به دولت دیگر و از مسئولی به مسئول دیگر دست به دست شده و در آخر برای نابودی این تالاب تماشاگر شدهایم.
پورفلاح ادامه داد: لذا جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه گیلان از استاندار گیلان و مسئولین ذی ربط خواهشمند است که هر چه سریعتر برای بحرانهای تالاب انزلی چارهای بیندیشند و یک سرپرست پیگیر کننده مستمر در جهت برطرف کردن موانع و مشکلات تالاب و احیای آن به کار گیرند، همچنین نظارت دائمی بر عملکرد ادارات مرتبط با تالاب را داشته باشند.