به گزارش «دانشجو»، جشنواره و جایزه فرهنگی یادمان حضرت خدیجه(س)، به مناسبت سالروز رحلت ایشان در سالن همایش های برج میلاد تهران برگزار شد .
این برنامه با هدف معرفی شخصیت والای حضرت خدیجه(س) و معرفی شخصیت و نقش ایشان به عنوان مادر امت اسلام و به عنوان بانویی اثر گذار در دین اسلام، در روز رحلت ایشان با همکاری شهرداری تهران برگزار شد .
در این برنامه، دکتر اردبیلی، مشاور شهردار و مدیر کل امور بانوان، دکتر قاسم پور ،عضو مجلس شورای اسلامی،خانم تنهایی، شهردار منطقه ۸، دکتر سوده نجفی ،عضو شورای شهر تهران ،خانم بیابانی،مسئول سازمان بسیج جامعه زنان کشور و...حضور داشتند.
ابتدا برنامه با تلاوت آیات قرآن و پخش کلیپی از سخنان رهبر معظم انقلاب، در رابطه با الگوی سوم زن آغاز شد .
سپس مدیر کل بانوان شهرداری تهران،دکتر اردبیلی، درباره نقش حضرت خدیجه(س) گفت:حضرت خدیجه (س)ابتدا پولشان و بعد جانشان را صرف راه دین کردند .شهدای ما نیز تمام وجودشان را صرف دین کردند .مادر شهید نیز فرزندشان را فدا کردند .تک تک ما باید اینجا به وجود حضرت خدیجه کبری(س) نگاه کنیم.ایشان تمام وجود خودش و فرزندش و همسرش و اموال اش را باقی کرد. ایشان هر آنچه داشت را باقی کرد .از این تجارت بالاتر که ایشان با خدا معامله کرد وقتی تمام اموال اش را در این راه داد.
وی همچنین درباره الگوی سوم زن و فرمایشات مقام معظم رهبری عنوان کرد : این نظریه انقلاب اسلامی که امام های انقلاب پیش روی ما آوردند و تمایز آن را از رویکرد های اول و دوم زن نشان دادند، هنوز روی زمین نیامده که بگوییم این الگو به تمامی به ذائقه مردم چشانده شده و تمامی ابعاد آن به تمام گشاده شده اما گرایش هایی از آن را داریم مشاهده میکنیم.این الگو عنوان میکند چطور یک زن میتواند از یک موجود تاثیر پذیر تبدیل به عنصری مولد و اثر گذار در جامعه شود. این اتفاقی است که در رویکرد سوم خواهد افتاد.
وی افزود: همه ما باید برای تحقق این الگو تلاش کنیم .این طور نیست که این الگو را کسی توضیح بدهد و از بالا به پایین باشد. بلکه باید درون تک تک ما ایجاد بشود و اتفاقی ابلاغی نیست، بلکه رابطه تک تک ما با جهان پیرامون است. اینکه چطور آن را خلق کنیم و روی زمین بیاوریم.
وی در آخر اظهار داشت : حضرت خدیجه(س) برای ما حجت تمام است و وقتی به خودمان نگاه میکنیم باید بپرسیم چطور یک زن توانست پیشینیان روحی، اقتصادی و حرکتی اسلام در دل جامعه باشد؟
اگر امروز بخواهد جریانی مثبت در جامعه شروع بشود چطور باید راه و رسم آن را انجام دهیم؟ شاید هنوز راه و رسم باقی کردن خودمان را در جهان نمی دانیم.
در ادامه دکتر قاسم پور، عضو مجلس شورای اسلامی، سخنانی را در رابطه با شخصیت حضرت خدیجه(س) ایراد کرد و درباره جایزه حضرت خدیجه گفت: جایزه حضرت خدیجه در سال آینده به افراد نمونه تعلق خواهد گرفت. افرادی که طبق گفته های رهبر معظم انقلاب و الگوی سوم زن، در جهت فعالیت دانش بنیان در جامعه موثر بودند.
در ادامه این برنامه خانم دکتر علاسوند سخنرانی خود را ایراد کردند . ایشان با اشاره به الگوی سوم زن گفت: هر چند این الگو بعد از انقلاب توسط زنان به کار گرفته شده اما اغماض هایی نیز در آن به کار گرفته شده .
وی درباره شخصیت حضرت خدیجه کبری(س)نیز میگوید: زنی که میخواهد بین احساس همسری و مادری و پدری را مدیریت کند باید ابر قدرت باشد. زنی که میخواهد هم در جزئیات خانواده هم در کلیات جامعه فعال باشد نیز همین طور.
وجود حضرت خدیجه جمع بین تمام این متضادها بود .امیر مومینین(ع) نیز جمع اضداد بود .چون علی مثل زن برای یتیم گریه میکرد، هم مثل مرد در میدان جنگ میجنگید.