به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، میرهاشم موسوی درباره سازو کار اجرایی سیاستهای کلی تامین اجتماعی در موضوع فقرزدایی که مورد توجه رهبر معظم انقلاب هم میباشد افزود: در حوزه رفاه و تأمین اجتماعی علی رغم اینکه مشکلاتی داریم دستاوردهای نظام قابل توجه است و موفقیتهای حوزه رفاه و تأمین اجتماعی موفقیتهای در خور توجهی است.
وی ادامه داد: در حوزه تأمین اجتماعی، پوشش بیمهای یا بیمه اجتماعی در بعد از انقلاب اسلامی بیش از هفتاد و سه درصد جامعه تحت پوشش بیمههای اجتماعی هستند که این عدد در قبل از انقلاب حدود ۲۰ درصد بود.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: مشکلات ما کج کارکردی در بخشهای مختلف در قلمرو رفاه و پیرامون رفاه اتفاق افتاد بنابراین اگر مقدمه سیاست را نگاه کنید اصول مختلفی در این سیاست به آن پرداخته شد از اصل سوم، اصل بیست و یکم، اصل بیست و نهم، اصل بیست و هشتم، اصل بیست و نهم، اصل سی و یک و چهل و سه قانون اساسی تقریباً شمولیت این قانون در بخشهای مختلف حقوق زندگی اعم از بخش بهداشت، اقتصاد، اشتغال و بخش وظیفهای که حاکمیت در حوزه رفاه و تأمین اجتماعی دارد میباشد.
وی خاطر نشان کرد: اگر ما منظومه کلی و سازوکار را برای تحقق سیاستها در پیرامون حوزه رفاه نبینیم ممکن است مشکلاتی را در استقرار و تحقق این سیاست داشته باشیم، کج کارکردیهایی که در نظامات اقتصادی، سیاستهای پولی و مالی و در بخشهای پیرامون حوزه تخصصی رفاه و تأمین اجتماعی داریم اگر آنها را هم توجه نکنیم و فقط در حوزه مأموریتی و بخشی رفاه و تأمین اجتماعی ببینیم ممکن است دچار مشکل و کاستیهای الآن باشیم بنابراین بایستی یک سازوکار فرابخشی ببینیم و همه قوا پشت این سیاست قرار گیرند.
وی تصریح کرد: این سیاست به نظر من یکی از فراگیرترین سیاستی است که در ابتدای قرن ابلاغ شد و در گام دوم میتواند فضای رفاه و تأمین اجتماعی را در لایه امدادی، حمایتی و بیمهای وضعیت را برای مردم خوب کند.
میرهاشم موسوی گفت: اگر پیرامون قلمروی حوزه رفاه، هماهنگی و انسجامی که بایستی برقرار شود همچنین برنامه جامعی که طی شش ماه بایستی آماده و طراحی شود ما حرکتهای خوبی را خواهیم داشت.
وی افزود: نظام چند لایه تأمین اجتماعی از سال ۱۳۸۳ تحت عنوان قانون نظام ساختار جامع رفاه و تأمین اجتماعی عنوان شد یعنی حدود ۱۷ سالِ ما این نظام را داریم چطور بعد از ۱۷ سال دوباره پاشنه آشیلی که در بند اول این سیاستها اعلام شد استقرار همین نظام است! معلوم است که ما سازوکارهایی که برای استقرار این قضیه میخواستیم جامع، کارآمد و توانمند نبوده و همه حاکمیت پشت این قضیه قرار نگرفتند.