کد خبر:۱۰۰۹۳۰۲
در گفتگو با دانشجو مطرح شد

چرا دولت مجبور به پرداخت یارانه آرد و نان است؟ / ضرورت حذف ارز ترجیحی گندم

یک کارشناس اقتصادی گفت: اصلاح یارانه آرد تصمیم درست و منطقی است و حذف ارز ترجیحی، رانت و فساد در توزیع منابع ملی را تا حد بسیار زیادی کاهش خواهد داد.

ساسان شاه‌ویسی کارشناس اقتصادی، در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سیاست جدید دولت در خصوص آرد و احتمال پرداخت یارانه را تصمیم درست و منطقی ارزیابی کرد و گفت: من با این تصمیم موافقم و از آن حمایت خواهم کرد؛ چرا که موجب انضباط بخشی به دامنه توزیع منابع ملی خواهد شد.

وی افزود: جراحی بخشی از توزیع منابع ملی، خواسته یا ناخواسته موجب برخی از التهابات خواهد شد، اما در سیاست مالی عمومی مثل سند بودجه، سیاست‌های جایگزین و حمایتی پیش‌بینی شده است و این حق برای مردم وجود دارد که از سیاست جانشینی در توزیع منابع محدود بودجه‌ای در سبد خانوار مطلع باشند تا بتوانند خود را با شرایط سازگار کنند.

شاه‌ویسی ادامه داد: متاسفانه به دلیل آنکه زیرساخت برخی از اصلاحات در کشور فراهم نشده است، جامعه نسبت به این نوع جراحی‌ها دید مثبتی ندارد. البته دلایل دیگر نظیر عملیات روانی توسط معاندین و مخالفین هم موجب می‌شود تا نگرش منفی نسبت به برخی از تصمیمات درست، افزایش یابد.


چرا دولت مجبور به پرداخت یارانه آرد و نان است؟

این کارشناس اقتصادی با اشاره به مزیت‌های پرداخت یارانه آرد و نان، گفت: از زمان قبل از انقلاب تا کنون، معیار دقیقی برای شمارش نرخ ارز وجود نداشته است. نگاهی که عموما یا عامیانه و یا سیاسی بوده است که موجب شده تا ارزش پول ملی روز به روز کاهش یابد.

وی افزود: این اتفاق با تصویب ارز ۴۲۰۰ مجدداً رخ داد و موجب از دست رفتن ارزش پول ملی شد. در آن زمان نیز نرخ گندم وارداتی با نرخ دلار ۴۲۰۰ تثبیت شد تا قیمت کالای اساسی برای مصرف‌کننده داخلی افزایش پیدا نکند. بنابر این، اجرای اشتباه سیاست‌گذاری‌های حمایتی در برابری پول ملی با سایر ارز‌های دیگر مخصوصاً دلار از دلایل به وجود آمدن شرایط فعلی است.

شاه‌ویسی ادامه داد: اکنون کشور در شرایط ۳۰ ساله خشکسالی قرار دارد و ضروری است تا دولت، مسئله تولید را جدی بگیرد و به بهانه‌های جذب محبوبیت اقدام به واردات کالا‌ها نکند. اگر این مسئله جدی گرفته نشود، در آینده تبعات بیشتری گرفتار کشور خواهد شد.

این کارشناس اقتصادی در پایان خاطرنشان کرد: در کنار همه دلایل گفته شده، توزیع ارز ترجیحی موجب ایجاد رانت و فساد شده که با حذف آن، تا حد بسیاری از دست درازی به بیت‌المال جلوگیری خواهد شد.
انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار