کد خبر:۱۰۱۱۴۷۲
در گفتگو با دانشجو مطرح شد؛

اشتیاقی: بورس بهترین بازار برای سرمایه گذاری است / پیش‌بینی شاخص تا پایان سال

کارشناس بازار سرمایه گفت: مسلم است بازار قاعدتا شاخص ۱ میلیون و ۵۵۰ را بنا به دلایل متعددی که وجود دارد از دست نمی‌دهد، اما روند رو به رشد قطعا بازمی گردد.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، وضعیت بازار سرمایه تا انتهای سال، سودآوری یا گرفتار شدن در زیان‌هایی که دو سال گذشته شاهد آن بودیم دغدغه بسیاری است که مایل هستند سرمایه خود را در بورس به کار بگیرند. دانشجو در گفتگو با کارشناس بورس نگاهی دارد به سناریو‌های مختلفی که بورس را در ابعاد مختلف دستخوش تغییراتی می‌کند.

احمد اشتیاقی؛ کارشناس و فعال بازار سرمایه در گفتگو با دانشجو در خصوص رشد بازار سرمایه درسال جاری گفت: بازار سرمایه از اول سال تا کنون رشد خوبی داشته است. عمدتا بنا به رشدی که سودآوری شرکت‌ها در بازار سرمایه برای سال‌های آتی خواهند داشت، رونق در بازار سرمایه را بیشتر می‌کند. از طرف دیگر بحث انتظارات تورمی مطرح است از دو طریق می‌توانیم بازار را با رشد مواجه کنیم یعنی از طریق افزایش سودآوری و افزایش انتظارات تورمی، p بر E بازاربالا می‌رود.

وی در این باره توضیح داد: یعنی هرچه قدر برآورد زیادی از تورم داشته باشید حاضر به خرید شرکت با P بر E بالاتری هستید، به این دلیل که در شرایط انتظارات تورمی پول نقد بی ارزش است و داشتن یک دارایی بهترین تصمیم برای سرمایه گذاری است از این بابت بازار سرمایه می‌تواند با اقبال مواجه شود.

کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: به همین دلیل بازار سهام از ناحیه افزایش سودآوری می‌تواند با اقبال مواجه شود. در حال حاضر انچه که مشهود است برای شرکت‌های بورسی هم انتظار افزایش سودآوری داریم و هم از ناحیه انتظارات تورمی می‌توان گفت نقدینگی بیشتری وارد بازار سرمایه می‌شود. آنچه که مسلم است بازار قاعدتا شاخص ۱ میلیون و ۵۵۰ را بنا به دلایل متعددی که وجود دارد از دست نمی‌دهد، اما روند رو به رشد قطعا به بازار بازمی گردد، اما سرعت این روند بستگی به میزان شدت انتظارات تورمی دارد که رو به افزایش باشد یا بنا به مسائلی متوقف شود.

احمد اشتیاقی در ادامه خاطر نشان کرد: به نظر می‌رسد علی رغم افزایش قیمتی که در چند قلم جنسی که ارز ترجیحی آن‌ها حذف شده اتفاق افتاده، اگر توافق برجام حاصل شود می‌توانیم به شدت انتظارات تورمی را کنترل کنیم. با توجه به اینکه دولت با احیای برجام می‌تواند دلار را در نقاط تثبیت شده مدیریت کند به تدریج با کنترل دلار انتظارات تورمی نیز فروکش می‌کند، بنابراین نمی‌توانیم به صورت قاطع بگوییم در حال حاضر انتظارات تورمی تشدید می‌شود.

وی در ادامه بیان داشت: به نظر می‌رسد آنچه که برای این موضوع بسیار مهم است بحث توافق و سایه سنگین توافق روی بازار سرمایه است. به هر حال می‌توانیم با توافق برجام، انتظارات تورمی را مدیریت کنیم تا بازار از این ناحیه رشد نکند، ولی با احیای برجام می‌توانیم انتظار ورود نقدینگی را به بازار سرمایه داشته باشیم و با ورود نقدینگی و عدم جذابیت بازار‌های موازی و اینکه با این حجم نقدینگی با احیای برجام هم انتظار اینکه دلار زیر ۲۵ هزار تومان تثبیت شود وجود ندارد بازار می‌تواند از آن سمت رشد کند.

کارشناس بورس در خصوص سناریوی عدم احیای برجام و تاثیرات آن در بورس در سال ۱۴۰۱ گفت: در صورت عدم احیای برجام انتظارات تورمی تشدید می‌شود و بازار دوباره با رشد مواجه می‌شود. برآورد‌ها با هر فرضی از اقتصاد ایران تصور شود از ناحیه احیا یا عدم احیای برجام، ادامه وضعیت موجود شاخص روی عدد ۱ میلیون و ۵۵۰ همچنان متصور است و از دست نمی‌رود، بلکه شاخص تا پایان سال به ۱ میلیون و ۹۰۰ هزار واحد خواهد رسید.

اشتیاقی در پایان افزود: در هر دو حال توافق یا عدم توافق، می‌توان تصویری از بازار سرمایه تا انتهای سال ارائه داد به طوری که جای نگرانی در این بازار وجود ندارد. بعضا ممکن است با عدم احیای برجام بازار‌های موازی از جمله سکه و دلار در کوتاه مدت بازدهی بیشتری نسبت به بازار سرمایه داشته باشند، ولی قطعا بازار سرمایه رشد می‌کند و به نوعی از نگه داشتن پول و سپرده گذاری نزد سیستم بانکی در حال حاضر مناسب‌تر است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار