محمدجواد عسکری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجو، درباره افزایش قیمت 4 کالای اساسی و تاثیر بر قیمت سایر اقلام اظهارکرد:متاسفانه در چند روز گذشته به دلیل حذف ارز ترجیحی 4 قلم کالا اساسی، کشور دچار برخی از مشکلات شده است؛ البته نکتهای که باید به آن توجه داشته باشیم این است که حتما برای باید حذف ارز 4200 تومانی به دلیل فسادزا بودن، برنامه ریزی جدی انجام میگرفت.
وی افزود: ما به رئیس جمهور، معاونان و وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرده بودیم که حتما باید قبل از حذف ارز ترجیحی، زیرساختهای کافی را مهیا کنند و نسبت به اقناع سازی افکار عمومی کف جامعه، اقدامات کافی صورت بگیرد. همچنین باید در سطح کلان برای تصمیم گیران، هم افزایی و هماهنگی کافی صورت میگرفت. البته بر کسی پوشیده نیست که حذف ارز ترجیحی، در دراز مدت اثرات مثبتی را به دنبال دارد اما دولت در این زمینه، مقداری شتابزده عمل کرد.
عسکری تصریح کرد: کشور تجربه بسیار خوبی را در زمینه هدفمندی یارانه ها دارد که متاسفانه در حوزه حذف ارز ترجیحی، نتوانستیم از این تجربه استفاده کنیم.با این اوصاف اما نگاه ما این است که دستگاههای متولی باید با دقت و تدبیر، مسیر کنونی را دنبال کنند.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه افزایش قیمت 4 قلم کالای اساسی، بر سایر اقلام نیز تاثیر گذاشته است، گفت: مردم نسبت به افزایش قیمت کالاهای اساسی گلایهمند هستند که البته این گلایهمندی مردم به حق است. طی جلسهای که هفته گذشته با وزیر جهاد کشاورزی داشتیم، تاکید کردیم که وزارت جهاد کشاورزِی مکلف شده است به بانکها تاکید کنند تا به تولید کنندگان فشاری وارد نکنند و بگذارند در راستای اقساط معوقه، مشکلات تولید کنندگان برطرف شود.