آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۱۲۹۶۸

مسدودسازی وجوه حساب صادرکنندگان چک برگشتی آغاز شد

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی اعلام کرد: طرح قانونی مسدودکردن وجوه صادرکننده ‎چک برگشتی به‌اندازه کسری مبلغ چک در حساب‌های بانکی از امروز آغاز شد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از بانک مرکزی، «مهران محرمیان» گفت: فرایند مسدودسازی حساب صادرکنندگان چک برگشتی به‌صورت تدریجی و بر اساس توالی چک‌هایی است که به بانک مرکزی ارسال می‌شود؛ و این فرایند در روز‌های نخست آغاز طرح بر اساس تعداد پیش‌بینی‌شده انجام خواهد شد و پس از جمع‌آوری بازخورد‌های طرح از بانک‌ها، این فرایند حداکثر طی حدود یک هفته برای تمامی چک‌های برگشتی تسری پیدا خواهد کرد.

محرمیان گفت: معمولاً در بانک‌ها این‌گونه مرسوم است که پیش از برگشت چک از سوی شعب بانک با مشتری تماس برقرار می‌شود و معمولاً مهلت کوتاهی به صادرکننده داده می‌شود تا حساب خود را پر کند تا چک برگشت نخورد، اما اگر بانک چک را برگشت زد مابقی فرایند به‌صورت اتوماتیک و خودکار انجام می‌شود.

وی افزود: در لحظه برگشت خوردن چک اطلاعات چک برگشتی به بانک مرکزی ارسال می‌شود و بانک مرکزی هم فرایند مسدودسازی کسری چک برگشتی را در سایر حساب‌های فرد از همان لحظه آغاز می‌کند.

معاون بانک مرکزی گفت: بانک‌ها موظف هستند پیامک برگشت خوردن چک و همچنین آغاز فرایند مسدودسازی وجوه را برای فرد صادرکننده ارسال کنند.

وی خاطرنشان کرد: آنچه در قانون پیش‌بینی‌شده مسدودسازی وجوه است نه برداشت آن؛ لذا مطابق قانون بانک مرکزی مبالغ را مسدود می‌کند و سایر مواردی که در قانون در مورد چک برگشتی پیش‌ازاین وجود داشته است اعم از اینکه فرد به ذی‌نفع چک مراجعه کند و به نحوی رضایت او را جلب کند یا اینکه فرایند قضائی را با طرح شکایت در قوه قضائیه انجام دهد همچنان در جای خودش پابرجاست و فقط اتفاق جدیدی که حادث شده کمک به حقوق افراد است تا فرد در هنگام مراجعه به محاکم این مبالغ مسدودی در حساب صادرکننده چک موجود باشد تا با حکم دادگاه برداشت شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار