کد خبر:۱۰۱۳۵۵۶
رییس سازمان غذا و دارو خبر داد؛

شناسایی سریع مواد غذایی تقلبی با کمک هوش مصنوعی

بهرام دارایی از آغاز فاز سوم «برنامه جامع سلامت و اصالت مواد غذایی» خبر داد و گفت: در فاز سوم توسعه فناوری نوین، شناسایی سریع مواد غذایی تقلبی را با کمک هوش مصنوعی شروع کرده ایم و کمیته ملی ارزیابی خطر را راه اندازی خواهیم کرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حامد سلیمی دکتر بهرام دارایی در آیین آغاز مرحله سوم برنامه جامع سلامت و اصالت غذای کشور و رونمایی از دارونامه‌های رسمی کشور و فرآورده استنشاقی تیوتروپیوم بروماید، گفت: سازمان غذا و دارو عزم خود را در حفظ سلامت غذا و داروی کشور جزم کرده است و آزمایشگاه مرجع غذا و دارو اصالت محصولات دارویی و غذایی را تایید می‌کند.

وی افزود: خوشبختانه طی ۱۰ سال گذشته فرایند‌ها در این سازمان به کمک معاونت علمی ریاست جمهوری شروع شده است، هرچند در دولت قبل فعالیت‌ها کمرنگ شد، اما در این دوره با اهتمام بیشتر و همکاری بین بخشی موضوع اصالت و سلامت مواد غذایی را پیگیری خواهیم کرد.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه زیرساخت‌های بزرگی در تولید محصولات غذایی و دارویی در کشور وجود دارد، عنوان کرد: این به شرطی است که بتوانیم سلامت آن‌ها را تضمین کنیم و این مهم با حضور شرکت‌های دانش بنیان که در لبه دانش حرکت می‌کنند، محقق می‌شود. نباید فکر کنیم که تنها محصولات و کالا‌ها می‌توانند دانش بنیان باشند، روش‌ها، فرآیند‌ها و آنالیز‌ها و روش‌های غربالگری هم محصولات دانش بنیان محسوب می‌شوند.

وی اظهار کرد: برای اولین بار وزیری در وزارت بهداشت سکاندار است که به سازمان غذا و دارو توجه ویژه دارد و معاونت علمی ریاست جمهوری تمام قد کنار سازمان غذا و دارو قرار گرفته است. در این دوره نگاه ما ویژه و علمی به غذا و دارو خواهد بود و معاونت فناوری وزارت بهداشت نیز در کنار ما قرار گرفته است و به زودی ثمره آن را خواهیم دید.

رییس سازمان غذا و دارو گفت: در دارو‌های بیوتکنولوژی جزو ١٠ کشور اول دنیا در عمل نه به حرف هستیم، در صنعت غذا و ایمنی غذایی حرف‌های زیادی داریم و در فاز اول همکاری بین المللی با اتریش، مجارستان و هلند داشتیم و فاز دوم را با ایجاد زیرساخت‌های نرم افزاری و سخت افزاری برای ارتقای فنی پیش بردیم و در فاز سوم تجهیز آزمایشگاه مرجع سراسر کشور و برگزاری دوره آموزشی بین المللی را دنبال کردیم. در فاز سوم توسعه فناوری نوین برای شناسایی سریع تقلبی بودن را با کمک هوش مصنوعی شروع کرده ایم و کمیته ملی ارزیابی خطر را راه اندازی خواهیم کرد.

دکتر دارایی گفت: در بحران‌های جهانی مانند جنگ و کرونا و اپیدمی می‌بینیم که وضعیت غذا دچار تغییر می‌شود و در لهستان دیدیم که در جنگ جهانی دوم به خاطر گندم سلامت مردم به خطر افتاد. در جهان کنونی بحران غذا پیش بینی می‌شود و وقتی قیمت غذا بالا می‌رود تقلبات افزایش پیدا می‌کند.

رییس سازمان غذا و دارو گفت: اکنون اثبات شده که ٣٠ درصد سرطان‌ها و ناباروی مردان به دلیل غذای ناسالم است و سیاست کلان وزارت بهداشت هم راستا با سیاست سلامت ابلاغی رهبری و در مسیر عدالت و تعالی سلامت برای بهبود غذای مردم است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار