یاسر سوادکوهی مدیرکل دفتر هماهنگی امور مقابله و رصد جریان مالی قاچاق ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، گفت: امروز جلسه قرارگاه مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سطح عرضه، با حضور رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار شد. در این جلسه مصوب شد تا مطابق هماهنگیهای انجام شده، فردا و روزهای آینده به صورت گسترده با کالاهای قاچاق در سطح عرضه برخورد شود.
وی افزود: بر اساس تصمیمات گرفته شده، برخورد با عرضه کنندگان کالاهای قاچاق در ۵ گروه کالایی شامل: پوشاک، دخانیات، لوازم آرایشی، لوازم خانگی و لوازم یدکی خودرو انجام خواهد شد. با توجه به زیرساختهای فراهم شده، موضوع این اقدامات تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، بهخصوص در گروه کالایی پوشاک خواهد بود.
سوادکوهی ادامه داد: موضوع مورد توجه دیگر، تأکید بر اجرای ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز است؛ این ماده بر حوزه کد رهگیری و شناسه کالا اشاره دارد. تمام آموزشها و فرآیند اخذ شناسه کالا و کد رهگیری، از قبل انجام شده و بهانهای در خصوص عدم آشنایی با فرآیند اخذ شناسه کالا وجود ندارد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور مقابله ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در پایان، گفت: مطابق هماهنگیهای انجام شده، اطلاع رسانیهای لازم از طریق فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی به تمام صنوف مربوطه انجام خواهد شد. لازم به ذکر است که این طرح به صورت سراسری در کشور انجام خواهد شد.
به گزارش دانشجو سال گذشته، سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور در «نخستین همایش اطلاعاتی سهجانبه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فرماندهی انتظامی و وزارت اطلاعات» با اشاره به اینکه «از بین بردن مافیای قاچاق» اولویت کشور است، تاکید کرد: کشف و برخورد با شبکههای فساد اقتصادی مردم را شادمان و امیدوار میکند.
حال، بنابر تصمیم نهادهای متولی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، طرح برخورد با قاچاق کالا در سطح خردهفروشی و جلوگیری از عرضه آن در سطح مغازهها و انبارهای تجاری، وارد فاز جدیدی خواهد شد.
این مسئله با توجه به راهاندازی و تکمیل نسبی سامانههای قانونی شناسه کالا و شناسه رهگیری، سامانه جامع انبارها و سامانه جامع تجارت، میتواند موجب تقویت تولیدکنندگان داخل شود.