به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو،کرسی آزاداندیشی با موضوع حجاب قانونی؛ آری یا نه در دانشگاه یزد برگزار شد.
در این مراسم ابتدا موافقان و مخالفان این طرح در برنامه زمانبندی مشخص و یکسان به نوبت به بیان دیدگاهها و دلایل موافقت و مخالفت خود پرداختند.
عدم کارآیی هرگونه اقدام اجباری، برخوردهای متفاوت مسئولان نظارتی با انواع مختلف حجاب، عدم معرفی الگوهای مناسب برای تعیین حدود حجاب، تساوی زن و مرد در جامعه و بی تأثیر بودن حجاب در ممانعت از تعرض و تجاوز افراد نابهنجار و مریض از جمله دلایل عنوان شده از سوی مخالفان بود.
موافقان نیز با تأکید بر اهمیت و ضرورت حفظ سلامت و امنیت جامعه، ممانعت از تحریک افراد مریض و نابهنجار، جهانشمول بودن قوانین پوشش، اصل اجباری بودن تمام قوانین و لزوم رعایت آن و نقش موثر حجاب در پیشگیری از چشم و هم چشمی و شیوع مد گرایی و تنوع طلبی در جامعه را از جمله دلایل خود برای موافقت با طرح حجاب قانونی عنوان کردند.
در ادامه، ایمان رحیمی پور، عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه یزد که در این جلسه به عنوان داور حضور داشت، در سخنانی به تشریح دلایل منطقی برای ایجاد برخی محدودیتهای قانونی در جوامع مختلف به ویژه در کشورهای توسعه یافته پرداخت.
ایمان رحیمی پور جلوگیری از آسیب و ضرر رساندن به دیگران، به خود و به معیارهای اخلاقی و شرعی جامعه را سه دلیل عمده در ایجاد محدودیتهای اجتماعی و قانونی ذکر کرد و افزود: در تمام کشورها نسبت به پوشش افراد به دلیل آن که هر سه ضرر را شامل میشود، حساسیت وجود دارد و هیچ جامعهای را نمیتوان یافت که نسبت به پوشش افراد کاملا بیتفاوت باشد.
وی خاطرنشان کرد: علیرغم بسیاری از شعارهای عوام پسندانه در خصوص یکسان شمردن زن و مرد در قبال مسائل جنسی و عاطفی، تحقیقات تجربی نشان میدهد به لحاظ تحریکپذیری میان این دو جنسیت تفاوت معناداری وجود دارد.
رحیمی پور اظهارداشت: متاسفانه در کشور ما تقلیل مسأله حجاب به یک نگاه سطحی و شکلی باعث شده تا کمتر به محتوای این نماد فرهنگی و اخلاقی توجه شود.
وی افزود:متاسفانه در این جلسه نیز شاهد بودیم هیچکدام از موافقان و مخالفان این طرح، مطلبی دال بر دغدغه آنان درباره مفهوم و محتوای حجاب و مبانی آن بیان نکردند بلکه عمده مباحث بر محور شکل خاصی از حجاب متمرکز شد.
شایان ذکر است مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه یزد نیز که تا آخرین دقایق برگزاری این مراسم در جمع دانشجویان حضور داشت، پس از پایان مراسم، در جمع نمازگزاران حاضر در مسجد دانشگاه در این باره سخنان کوتاهی بیان کرد و نسبت به برخی از مطالب عنوان شده در این نشست واکنش نشان داد.
حجت الاسلام محمدمهدی حرزاده با اشاره به برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاه، اظهار داشت: بسیار خوب است که در این کرسیهای آزاد اندیشی دیدگاههای مختلف مطرح میشود و قطعا این بحث و تبادل نظر توأم با ارائه پاسخهای منطقی به شبهات مطرح شده موجب رشد و تعالی جامعه دانشجویی خواهد شد.
وی در ادامه سخنان خود به دیدگاه مطرح شده از سوی یکی از مخالفان طرح حجاب قانونی در این نشست اشاره کرد و افزود: یکی از دانشجویان در این نشست با بیان اینکه همه افراد چه باحجاب و چه بدحجاب و حتی کودکان در معرض تهدید و تعرض افراد مریض و نابهنجار جامعه قرار دارند اینگونه نتیجه گرفت که حجاب هیچ تأثیری در حفظ امنیت افراد ندارد.
حجت الاسلام محمدمهدی در پاسخ به این شبهه اظهار داشت: اگر چه عامل اصلی در تعرضها و تجاوزهای صورت گرفته، همان قلبهای مریض و شخصیت نابهنجار افراد است، اما نتیجه گیری این دانشجو از این واقعیت، صحیح نیست بلکه باید بدانیم بدحجابی مهمترین عامل برای تحریک همین افراد مریض و نابهنجار جامعه است و باعث میشود افراد بدحجاب در معرض آسیب و ناامنی جدی قرار گیرند.