به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مسعود امراللهی، مدیرکل نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی با حضور در برنامه «میز اقتصاد» با موضوع بررسی ابعاد مختلف اجرای طرح هوشمندسازی عرضه آرد و نان در کشور گفت: آرد را با یارانه به دست نانوایان میدهیم یعنی آرد با گندم ۶۶۰ تومان، آرد با گندم ۹۰۰ تومان و هماکنون هم آرد با قیمت ۱۲ هزار تومان به نانوایان عرضه میشود.
وی بیان کرد: برخی از نانوایان فعالیت خود را تعطیل کرده بودند، ولی همچنان از طریق سامانههای دریافت نان، آرد تحویل میگرفتند و این آرد خارج از شبکه توزیع میشد.
مدیرکل نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی افزود: براساس آمار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اجرای طرح هوشمندسازی توزیع یارانه آرد، تاحدودی قاچاق آرد کاهش یافته است.
امراللهی گفت: در جلسه اخیر شورای آرد و نان، طرح خرید کیلویی نان را مطرح کردیم و این موضوع در حال پیگیری است تا جلوی کمفروشی و گران فروشی را بگیرد. تنها مشکلی که در این حوزه مطرح شده، خام فروشی در نان سنگک و بربری است، اما مردم بهدنبال نان باکیفیت هستند و قطعا نانواییها در این روش خود را ملزم به پخت نان باکیفیتتر میکنند.
محمد جلال، مشاور وزیر اقتصاد با اشاره به آغاز عملیات استقرار کارتخوانهای هوشمند در راستای مدیریت هوشمند یارانه آرد در کشور گفت: محدودیتهای اختصاص یارانه آرد به نانوایان یکی از معضلاتی بود که در فرآیند پخت نان و فعالیت نانوایان وجود داشت و همین موضوع موجب شده بود تا مجوزها به عنوان یک مانع در فعالیتهای پخت نان محسوب شوند. به عنوان مثال با بررسیهای میدانی در یکی از استانها متوجه شدیم که قیمت مجوز یک نانوایی با قیمت یک واحد آپارتمان صد متری در همان منطقه برابر است.
وی بیان کرد: امیدواریم با استقرار این سامانه، کاهش محدودیت تخصیص آرد و حذف محدودیتهای صدور مجوز، هزینههای سربار تولید نان به شدت کاهش یابد.
مشاور وزیر اقتصاد گفت: خریدهای موردی پرحجم توسط خانوارها هیچگونه محدودیتی ندارد و در عملکرد نانوایان هم اختلالی ایجاد نمیکند.
جلال ادامه داد: در واقع تراکنشهای مردود یا غیرمتعارف را تراکنشهایی میدانیم که یک فرد شغلش خرید نان با تعداد بالاست بدون اینکه بتواند اثبات کند که این خرید مربوط به یک کسبوکار و یا مربوط به یک نهاد است.
وی با اشاره به خریدهای مربوط به کسبوکارها و نهادها بیان کرد: روی کارتخوانها منویی تعبیه شده که یکبار این کسبوکارها و نهادها مشخصات و کارت بانکی خود را ثبت میکنند و بعد از این ثبت دیگر خرید آنها غیرمتعارف محسوب نمیشود.
مشاور وزیر اقتصاد در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه آیا قیمت نان برای مصرفکننده تغییر میکند یا خیر، گفت: در برنامه دولت هیچگونه افزایش قیمتی در موضوع تولید نان سنتی وجود ندارد و تمرکز این طرح بر مدیریت یارانه در زنجیره تولید گندم و آرد کشور با هدف جلوگیری از قاچاق آرد است.
جلال با اشاره به فروش اینترنتی نان بیان کرد: خرید اینترنتی نان ادامه خواهد داشت و تراکنشهای مربوط به آن با بستری اینترنتی مشخص خواهد بود.
مشاور وزیر اقتصاد گفت: اگر برای کارتخوانها مشکلی ایجاد و از سرویس خارج شوند، در صورتی که عامدانه نباشد، کار میتواند با روشهای جایگزین ادامه پیدا کند و محاسبه عملکرد دورههای گذشته نانوا را مبنا قرار خواهیم داد.
روح الله حسنی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به رفع مشکلات موجود در اجرای این طرح گفت: نصب کارتخوانهای هوشمندسازی یارانه نان سنتی در زنجان به پایان رسید و آماده اجرای مرحله آخر طرح هوشمندسازی توزیع یارانه آرد است.
وی افزود: به دلیل آنکه قیمت آرد را به قیمت آزاد در اختیار نانوایان قرار ندادهایم، آمار دقیقی از میزان جلوگیری از قاچاق آرد نداریم، ولی پیشبینی میشود در استان زنجان از زمان اجرای این طرح تاکنون، حدود ۲۰ درصد از قاچاق آرد پیشگیری شده است.
مجتبی دهقان پور، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: تاکنون یکهزار و ۳۲۲ دستگاه کارتخوان هوشمند در این استان نصب شده است.
وی بیان کرد: با اجرای طرح هوشمندسازی توزیع یارانه آرد از خروج حدود ۲۰ درصد آرد از چرخه توزیع جلوگیری شده است.