به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، محمدحسین کفعمی رئیس سازمان بسیج دانشجویی در نشست شورای سیاست گذاری راهیان نور دانشگاههای کشور که با محوریت قرارگاه مرکزی شهید علم الهدی با حضور روسا و معاونین فرهنگی دانشگاهها و همچنین مسئولان سازمان بسیج دانشجویی در محل وزارت علوم برگزار شد، گفت: قرارگاه شهید علم الهدی در دوره قبل به دلیل اقتضائات خاصی که حاکم بود فراز و نشیبهایی داشت، اما امیدواریم در دوره جدید قرارگاه بتواند جدیتر وارد عرصه شود، چون دانشگاهها بیشتر از گذشته نیازمند نقش آفرینی همه دلدادگان انقلاب اسلامی برای پیشبرد اهداف انقلاب هستند.
وی گفت: به دلیل شیوع ویروس کرونا برآورد ما این بود که بتوانیم ۱۵ هزار دانشجو را در بهترین شرایط به اردوهای راهیان نور اعزام کنیم، اما تا آخر سال ۳۴ هزار دانشجو به این اردوها اعزام شدند و این اتفاق بزرگی بود، چون دانشگاهها از مسائل مالی رنج میبردند و بنده از این حیث از مسئولان دانشگاهها تشکر میکنم.
کفعمی افزود: در آخرین سال تا پیش از شیوع ویروس کرونا ۴۸ هزار نفر دانشجو در قالب اردوهای راهیان نور به مناطق عملیاتی اعزام شدند، اما در اولین اعزام بعد از شیوع دانشگاه علی رغم اینکه دانشگاهها بسته بود و خانوادههایی نسبت به این اردوها تردید داشتند، اما با حمایت مسئولان حرکت خوبی هم از لحاظ کیفی و هم کمی برای اعزام دانشجویان اتفاق افتاد و بیش از ۸۵ درصد از دانشجویانی که به مناطق عملیاتی اعزام شدند برخلاف گذشته زائر اولی بودند و همین مسئله در پویایی و جذب دانشجویانی که دارای ذائقههای مختلفی بودند اثر داشته است.
وی در ادامه اظهار کرد: راهپیمایی اربعین، اردوهای راهیان نور و اردوهای جهادی سه عرصهای هستند که دانشجویان با هر ذائقه فرهنگی و سیاسی میتوانند در این فعالیتها شرکت کنند.
رئیس بسیج دانشجویی گفت: البته هدف ما نیز این است که چتر بسیج دانشجویی را همان طور که رهبر معظم انقلاب نیز گفتند روی همه باز کنیم به هر روی ما سازمانی هستیم که میخواهیم دانشجویان را برای دفاع از آرمانهای انقلاب بسیج کنیم و این مسئلهای است که در پیام تشکیل بسیج دانشجویی و طلبه از سوی امام خمینی نیز بر این تاکید شده است.
وی ضمن قدردانی از سردار سلامی فرمانده سپاه و سردار سلیمانی فرمانده قرارگاه راهیان نور سپاه و بسیج به دلیل تامین زیرساختهای این نهاد در مناطق عملیاتی برای ارزان سازی اردوهای راهیان نور، افزود: بیش از ۱۵ هزار نفر از دانشجویان نیز با همت مسئولان دانشگاهها به اردوهای جهادی اعزام شده اند. البته در ایام شیوع کرونا اردوهای طرح هجرت تعطیل بود، اما اردوهای جهادی در قالب حرکتهای مومنانه و اردوهای جهادی در حاشیه شهرها انجام میشد.
کفعمی به ثبت ۵۲ قرارگاه ملی با عنوان قرارگاه اهل خدمت در سطح کشور اشاره کرد و افزود: به خاطر شیوع کرونا، برخی از دانشگاهها به دلیل ریزشهایی که در جذب داشتند امکان برگزاری اردوهای جهادی را نداشته، اما با این حال از بین ۱۵ هزار نفری که به اردوهای جهادی اعزام شدند، تقریبا ۹۰ درصد آنها دانشجویان جدید الورود بودند. همچنین ما تلاش کردیم که اردوهای جهادی را نسبت به سایر اقشار بسیج متفاوت برگزار کنیم.
کفعمی با اشاره به اینکه بعد از دو سال از شیوع ویروس کرونا اعزامهای دانشجویان به راهپیمایی اربعین حداقلی بوده، اما امیدواریم امسال حضور دانشجویان در این مراسم تسهیل شود، تصریح کرد: درخواست ما از وزارت علوم این است که حضور دانشجویان در راهپیمایی اربعین را تسهیل کند. همچنین انتظار دیگر ما این است که قرارگاه استانی شهید علم الهدی در حوزه راهپیمایی اربعین راه اندازی شود.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی به برنامههای حوزه بین الملل در سازمان بسیج دانشجویی برای راه اندازی موکب هم زمان با راهپیمایی اربعین اشاره کرد و افزود: همان طور که معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم نیز پیشنهاد دادند امیدواریم که یک روز ملی تعیین شود تا بدنه دانشجویی و دانشگاهی هم زمان با راهپیمایی اربعین گرد هم بیایند.
وی با بیان اینکه از وزارت علوم میخواهیم تا مجوز خروج دانشجویان را تسهیل کند افزود: با توجه به افزایش هزینههای زیارت اربعین انتظار ما از صندوق رفاه این است که به دانشجویان وام پرداخت کند تا تعداد بیشتری از دانشجویان در این مراسم شرکت کنند.
کفعمی افزود: همچنین از وزارت علوم میخواهیم که در امر ایاب و ذهاب دانشجویان تا مرز ما را کمک کند و اگر این اتفاق بیفتد قرارگاه شهید علم الهدی میتواند زمینه حضور دانشجویان در اربعین را تسریع کند.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی گفت: با توجه به اینکه دانشگاههای بزرگ موکبهای دانشجویی برپا میکنند، امیدواریم وزیر علوم دستور دهد تا از سه درصد بودجهای که قرار است به حوزه فرهنگ اختصاص یابد به این موکبها کمک شود.
وی با بیان اینکه امسال شور و اشتیاق بیشتری در بدنه دانشگاهها برای شرکت در راهپیمایی اربعین وجود دارد از این رو ما امیدواریم که روند اعزام دانشجویان به این راهپیمایی تسهیل شود افزود: با همکاری ستاد اربعین به ۳۰۰ نفر از کاروان دارهای بزرگ و برپاکنندگان موکبها در مشهد مقدس آموزش کاروان داری و برپایی موکب ارائه خواهد شد.
کفعمی در پایان، بر لزوم حمایت از موکبهای دانشگاهی در شهرهای مرزی کشورمان با توجه به حضور زائران خارجی تاکید کرد و افزود: راهیان نور شمال غرب از ۲۰ تیر تا ۲۰ مرداد در دانشگاهها برگزار میشود، با این وجود با توجه به اینکه برخی از دانشجویان علاقهمند هستند که به این اردوها اعزام شوند امیدواریم که تا پیش از بازگشایی دانشگاهها این اردوها را برگزار کنیم.