به گزارش خبرگزاری دانشجو؛ پایگاه خبری میدل ایست آی در گزارشی، ضمن اشاره به رویههای تروریستی و اقدامات خرابکارانه گاه و بی گاه رژیم صهیونیستی علیه کشورمان، به طور خاص به این نکته اشاره دارد که حتی خود صهیونیستها نیز به این نکته آگاه هستند که با این قبیل اقدامات آنها قادر نیستند به چهارچوبهای دفاعی، امنیتی و هستهای ایران، آسیبهای جدی وارد سازند. دلیل اصلی این مساله نیز این است که رژیم صهیونیستی تنها به بخش محدودی از توانمندیهای ایران آگاهی دارد و اساسا به همین دلیل است که نمیتواند به ستون فقرات قدرت و توان ایران در حوزههای مختلف، آسیب وارد کنند.
میدل ایست آی در این رابطه مینویسد: «همزمان با آغاز پخش سری دوم سریال تلویزیونی تهران (توسط عوامل وابسته به رژیم اسرائیل) که تصویری تحریف شده را از سیستمهای امنیتی و اطلاعاتی ایران ارائه میکند، در جهان واقعی، این اسرائیل بوده که دانشمندان، مهندسان و نیروهای نظامی ایران را هدف عملیاتها و اقدامات تروریستی قرار داده و میدهد.
اقدامات تروریستی اخیر اسرائیلیها علیه ایران نیز نشان میدهد که این رژیم تصمیم گرفته تا در مساله ایران، به صورت یک جانبه و نه فقط علیه تاسیسات و دانشمندان هستهای ایران، بلکه همچنین علیه دیگر افرادی که در حوزههای دیگر مرتبط با قدرت ایران فعالیت دارند (نظیر حوزه پهپادی و یا برنامه موشکی ایران) نیز وارد عمل شوند. همگی این رویهها میتوانند به مثابه بخشی از راهبرد "نفتالی بنت" نخست وزیر اسرائیل با عنوان مرگ با هزاران ضربه چاقو، در نظر گرفته شود. راهبردی که خودِ بنت نیز سال گذشته آن را با جو بایدن در میان گذاشت.
اسرائیل مسوولیت حملات و اقدامات تروریستی خود را علیه ایران نمیپذیرد و ظاهرا قصد دارد از این طریق ماهیت مرموز اقدامات خرابکارانه خود در داخل خاک ایران را حق کند و صرفا در این رابطه به جوسازیها و تبلیغات شبکههای اجتماعی و انجام مانور علیه تهران بسنده کند. با این همه، بعید است که همه این عملیاتها منجر به ایجاد اختلالات جدی در طرحهای عظیم و پروژههای قابل توجه سیستم دفاعی ایران شوند.
ایران با ۱۵ کشور مرزهای مشترک آبی و خاکی دارد. مرزهایی که عمدتا با ابزارها و شیوههای سنتی محافظت میشود و همین مساله امکان نفوذ عوامل وابسته به سرویسهای جاسوسی بیگاه را به ایران، محتملتر میکند. شاید اساسا به همین دلیل باشد که رهبر انقلاب اسلامی ایران بر ضرورت تقویت وضعیت دفاع مرزی ایران تاکید کرده و از ارائه اختیارات بیشتر در رابطه با مساله مرزبانی به نیروهای مرتبط خبر داده است.
پروتکلهای حفاظتی
باید توجه داشته باشیم که به دلیل شمار قابل توجه افراد و متخصصانی (دانشمندان و مهندسان و تکنسینهای مختلف) که در صنعت دفاعی ایران فعالیت دارند، تهران نمیتواند به نحو موثری برای تمامی افراد فعال در این حوزه محافظ تعیین کند و پروتکلهای حفاظتی را به طور کامل در مورد آنها عملیاتی سازد. در این چهارچوب، شماری از افراد نیز در دانشگاهها و بخش غیرنظامی حضور دارند که صرفا دانش و یافتههای خود را با بخشهای دولتی به اشتراک میگذارند. در نتیجه، نیاز به برنامه ریزی یا تجهیزات خاصی جهت رهگیری و ترور چنین اهدافی در یک لحظه خاص (همراه با فرصت طلبی) نیست. شکی نیست که اگر قرار بود مثلا دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی ایران برای هر فردی که در حوزههای دفاعی و هستهای ایران همکاری میکند پروتکلهای حفاظتی را اجرای کنند، اسرائیل کار بسیار سخت، خطرناک و پرهزینهای را برای ترور این افراد پیش رو داشت.
از سوی دیگر، اگرچه اسرائیل اقدام به ترور برخی چهرههای شناخته شده و برجسته نظیر "محسن فخری زاده" و "حسن تهرانی مقدم" (مغزهای متفکر برنامه اتمی و موشکی ایران) کرده و در ترور "ژنرال قاسم سلیمانی" نیز همکاری داشته است، با این حال باید به این نکته توجه داشته باشیم که راهبرد دفاعی ایران هیچگاه فرد محور نبوده است.
دانشگاههای ایرانی اقدام به ایجاد مراکز توسعه کرده اند که در قالب آن ها، دانشِ نخبگان علمی این کشور، انباشته و سازماندهی میشود. شبکه تولید دانش بنیان به شدت پیچیده ایران تا حدی با بخشهای دفاعی این کشور نیز همکاری دارد و اساسا بازیگری نظیر اسرائیل با اقداماتی نظیر ترور افراد و یا خرابکاری در تاسیسات اتمی ایران، نمیتواند مانع از این ارتباطات و توسعه آنها شود. این مساله موضوعی بوده که رهبر انقلاب اسلامی نیز بارها به آن اشاره و از اهمیت این شبکه سخن گفته است.
راهبرد موثر
اقدامات مخرب اسرائیلیها علیه ایران صرفا این باور را در ایران تقویت میکند که راهبرد این کشور مبنی بر افزایش سطح قدرت خود با تکیه بر محرکها و توانمندیهای داخلی، کاملا موثر است و و نیاز به جلب توجهِ بیشتری سیاسی و مالی از سوی دولت دارد. اضافه بر این، تداوم ترور نخبگانی غیرنظامی و دانشمندان ایرانی، عملا دولت و ملت ایران را در مواجهه با اسرائیل متحدتر میکند.
در چهار دهه اخیر، دستگاههای اطلاعاتی ایران با موفقیت توانسته اند هزاران توطئه و تهدید علیه این کشور را با موفقیت خنثی کنند. با این همه، هم زمان با تشدید تحرکات صهیونیستها علیه ایران نهادهای اطلاعاتی ایران باید رویههایی هماهنگ را جهت مقابله با این اقدامات اسرائیلیها اتخاذ کنند.
اسرائیلیها در پوشش دهکدههای هوشمند در آذربایجان و یا مشارکت اقتصادی با کردستان عراق، به دنبال توسعه نفوذ خود در بخشهای مختلف مرزی ایران هستند. الگوی عملیاتهای اسرائیل در داخل ایران به این نکته اشاره دارد که اسرائیلیها سعی دارند تا جای ممکن رویههایی را در پیش گیرند که از بروز درگیری آنها با دستگاههای اطلاعاتی ایران جلوگیری شود. با این همه، اقدامات تروریستی و خرابکاریها در بهترین حالت بایستی به مثابه خراش و نه ایجاد بریدگیهای عمیق در برنامههای دفاعی و امنیتی ایران در نظر گرفته شوند. نباید فراموش کرد که بسیاری از گروههای تحقیقاتی، دانشمندان، تکنسین ها، خطوط تولید و زرادخانههای ایران که بسیاری از آنها محرمانه هستند، تا حد زیادی از آسیبهای اقدامات تروریستی و خرابکارانه رژیم صهیونیستی به دور هستند. اسرائیلیها باید بدانند که اقدامات گاه و بی گاه تروریستی اسرائیل علیه ایران، نمیتوانند زنجیرههای توسعه ایران را که در اقصی نقاط این کشور پراکنده شده اند فلج ساخته و نابود سازند».