به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، دکتر علیرضا باقری ثالث معاون دانشجویی دانشگاه قم در خصوص «تولید، دانشبنیان اشتغالآفرین» شعار سال ۱۴۰۱ یادداشتی را به رشته تحریر درآورده است.
متن این یادداشت به شرح زیر است:
امسال نیز محور شعار سال اعلام شده توسط مقام معظم رهبری "تولید" است و دو شاخصه "دانش بنیان بودن" و "اشتغال آفرینی" برای تولید بیان شده که خصوصا دانش بنیان کردن تولید وظیفه مستقیم دانشگاهها و مراکز آموزش عالی است.
از این شعار مشخص میشود که دانشگاهها نه تنها باید در تولید و صنعت کشور سهیم باشند بلکه باید در علمی شدن و دانش بنیان شدن آن سهیم باشند.
دانش بنیان شدن تولید، ۳ نتیجه بلافصل خواهد داشت:
۱ مشارکت نخبگان و دانش آموختگان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در تولید کشور
۲ افزایش کیفیت و میزان تولیدات کشور
۳ رقابتپذیر شدن تولیدات کشور با محصولات خارجی و افزایش صادرات کشور
همچنین دانش بنیان شدن تولید با خام فروشی نسبت عکس دارد و باعث افزایش بهرهوری خواهد شد، علاوه بر این باعث استفاده بهینه از منابع کشور مانند آب، خاک و معادن میشود.
در مورد اثرات و پیامدهای دانش بنیان شدن تولیدات کشور بسیار میتوان صحبت و جوانب مختلفی از آن را بیان کرد که در جای خود به آن پرداخته خواهد شد.
نکته دیگر در خصوص شعار سال این است که دانش بنیان بودن و اشتغال آفرینی قابل جمع هستند، زیرا هر تولید به دو روش مستقیم و غیر مستقیم ایجاد شغل میکند؛ در تولیدات دانش بنیان معمولا میزان شغل مستقیم ایجاد شده زیاد نیست، اما اشتغال غیرمستقیم توسط این تولیدات میتواند زیاد باشد.
در ضمن میتوان به هرکدام از جنبههای تولید دانش بنیان و تولید اشتغال آفرین به طور جداگانه توجه و برای آن سیاستگذاری کرد. اما مطلب بسیار مهم آنست که این شعار در مرحله شعار باقی نماند و هرچه سریعتر اجرایی شده و به مرحله اقدام برسد.
امیدواریم با تلاش مضاعف تمامی نهادهای مرتبط و آحاد ملت شاهد افزایش تولید و اشتغال پایدار در کشور باشیم.